Search here...
TOP
#MyFitCode Be Healthy Diner Food & Drink Lunch

Bloemkoolpuree met grijze garnalen, truffelolie & walnoten

Een tijdje terug postte ik het basisrecept voor kruidige bloemkool -en broccoli “puree”, en ik beloofde dat ik er nog regelmatig zou op terugkomen als super gezond en “vullend” alternatief voor traditionele aardappelpuree, én, ik beloofde af en toe receptjes te posten met dit als basis.  Zie hier de “bloemkoolpuree”, dit keer gecombineerd met 120 gram grijze garnaaltjes, overheerlijke truffelolie met een crunchy “bite” van walnoot.  Als er “bloemkoolpuree” klaar zit in je vriezer … is dit klaar in 5 minuten max! Reken anders 25 minuutjes. 

Ik maak dit graag af en toe als diner, omdat het vullend is, gemakkelijk verteert, een gezonde combinatie van proteïnen en groenten bevat, en de truffelolie er een luxueuze smaak aan geeft.  De inspiratie hiervoor komt uit het boek Puur Genieten 2 van Pascale Naessens.  Ik vind de extra “crunch” en de smaak van walnoten er héél goed bij passen. Ondertussen heb ik het ook al gemaakt met hazelnootolie en gehakte hazelnoten, maar truffel & walnoten blijft mijn favoriet. 🙂

Het basisrecept voor de kruidige bloemkoolpuree vind je hier.

Extra ingrediënten

– 120 gram grijze garnalen
– 1 el truffelolie – of hazelnoot, walnoot, of olijfolie
– 1 el gehakte walnoten – of hazelnoten
– ruccola met een tikje olijfolie & peper

Zo doe je het

– Verwarm een portie bloemkoolpuree en werk af naar smaak
– Neem een diep bord, en leg daar de ruccola in
– Doe hierover de bloemkoolpuree
– strooi er een bakje grijze garnalen over
– Overgiet met jouw olie naar keuze
– Hak jouw noten naar keuze in grove stukken en bestrooi het bordje ermee.

Bloemkoolpuree met garnalen, truffelolie en walnoten

Smakelijk!
Suggesties? Heb je een andere combi geprobeerd?  Laat het gerust weten.

Veel liefs en Stay Healthy,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER

Courgettegratin - heerlijke ovenschotel klaar in 15 minuten

Courgettegratin – heerlijke ovenschotel klaar in 15 minuten

Dé Lasagnette - vegetarisch en glutenvrij

Dé Lasagnette – vegetarisch en glutenvrij

Puree van broccoli met volkoren spelt en pistachenoten

Puree van broccoli met volkoren spelt en pistachenoten

 

 

 

 

 

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *