Search here...
TOP
Diner Food & Drink

Bloemkoolpuree met saffraan & kabeljauw in een knapperig Serrano jasje

Een gezond en snelklaar receptje met … kabeljauw!  Het is “ontstaan” uit een mengeling van gebeurtenissen: een etentje bij vrienden, het herontdekken van een pot mosterd in mijn koelkastdeur, een pakje serrano ham voor mijn neus dat op moest, ├ęn de plotse ingeving dat saffraan wel eens heel goed zou passen in mijn “bloemkoolpuree“.  Tadaaaa! Bloemkoolpuree met saffraan & pittige kabeljauw in een knapperig jasje van serrano ham!

Wat heb je nodig voor 1 persoon

– 1 portie bloemkoolpuree
– 1 doosje saffraan (of een halfje – hangt af van hoe graag je saffraan lust ­čÖé )
– 1 kabeljauwfilet van ongeveer 150-200 gram
– 1 eetlepel mosterd (of je kan dit ook maken met een eetlepel pesto)
– 4 sneetjes serrano ham (ik heb die van de Aldi gebruikt)

Zo doe je het

– neem de kabeljauwfilet, kruid met peper en zout, en besmeer deze met een goede eetlepel mosterd of pesto
– omwikkel de filet met de sneetjes serrano ham
– leg in een ovenvaste schaal
– verwarm de oven voor op 180┬░C
– Zet de kabeljauwfilet 20 minuten in de voorverwarmde oven

Gebakken kabeljauw met mosterd en parmaham

– verwarm ondertussen in een klein steelpannetje de bloemkoolpuree
– doe de saffraan erbij en roer goed om zodat het meeste vocht verdampt

– schik de bloemkoolpuree op een bord, en leg je kabeljauwfilet in knapperig korstje erbij.

bloemkoolpuree met safraan en kabeljauw met ham
Laat het smaken!
Wat is jouw ultieme gezonde visgerecht?

Veel liefs, & Be Healthy,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Bloemkool puree met garnalen, truffelolie en walnoten

Bloemkool puree met garnalen, truffelolie en walnoten

healthy chicken nuggets met mango spicy dipsaus

Courgetti met geroosterde paprikasaus en geitenkaas met spek

Courgetti met geroosterde paprikasaus en geitenkaas met spek

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *