Search here...
TOP
Be Healthy I love soep Lunch

Frisgroene gazpacho van erwtjes en munt

Ik hou van een goed gekoelde gazpacho op warme zomerdagen, maar ik hou niet van komkommer…bummer for me want komkommer vormt zowat de basis van √©lke gazpacho! ūüôĀ

Tijd voor mij dus om de keuken in te duiken en wat te gaan rommelen en experimenteren. ūüôā Na wat heen en weer geproef werd dit het eindresultaat: een frisgroene gazpacho van erwtjes en munt, een perfect duo op een zomerse dag! Oh, en niet alleen een geweldige lunch, je kan hem bijvoorbeeld op een BBQ met vrienden ook serveren in een klein glaasje met wat krokant gebakken pancetta, een scampi-spiesje of wat (knoflook) croutons.

Ingredi√ęnten:¬†

  • 1 klein sjalotje, heel fijn gesnipperd
  • 0,5 teentje knoflook, geperst of heel fijn gesnipperd
  • 300 gram diepvrieserwtjes
  • 1 Granny Smith appel, in blokjes gesneden
  • 250 ml groentebouillon, gemaakt met 1 bouillonblokje (ik zweer bij Liebig! haha!)
  • 200 ml volle melk of Balade light room 5%
  • bosje verse munt, enkel de blaadjes uiteraard¬† ūüôā
  • sap van 1 limoen

Zo maak je het: 

  • Giet een scheutje olijfolie in een pot, en fruit hierin het fijngesnipperd sjalotje en de knoflook.
  • Voeg 250 ml water toe en breng het geheel aan de kook samen met het bouillonblokje.
  • Voeg de diepvrieserwtjes toe en de appelblokjes en kook 2 minuutjes.
  • Haal van het vuur en voeg de volle melk of room toe.
  • Voeg ook de muntblaadjes en het sap van de limoen toe.
  • Blender of mix het geheel zeer fijn. (Als je √©cht geen stukjes wil giet¬† alles nog een keertje door een fijne zeef)
  • Laat goed koud worden in de koelkast.

Voor het opdienen kan je er geroosterde pijnboompitjes over strooien of mijn favoriet: verkruimelde feta kaas!

Smakelijk!
Cheers & stay Lovely Healthy,
Tamara

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *