Search here...
TOP
Diner Food & Drink Lunch

Gevulde portobello’s met ricotta-pesto vulling en gebakken Halloumi

Ik ben altijd op zoek naar recepten die én gezond zijn én snelklaar! Deze gevulde portobello’s met ricotta-pesto vulling en gebakken halloumi passen perfect in dat plaatje! Op 10 minuten zitten ze in de oven, en 20 minuten later zit je heerlijk te smullen!

Een portobello (of portobella) is niets meer dan een serieus uit de kluiten gewassen champignon, vaak met een diameter van 10 cm of meer. Ik vind ze vrij indrukwekkend, en vooral hun stevige vlezige textuur maakt dat portobello’s zich perfect lenen op op te vullen. Ik ga er hier zeker nog posten, want ik zou er graag eens maken met een hummus-vulling, maar ook de vulling die ik gebruikt heb voor mijn gevulde zoete puntpaprika’s zou hier fantastisch bij passen!

De foto is niet echt super-formidastisch 🙂 want eenmaal uit de oven besloten beide portobello’s om uit elkaar te vallen. 🙂  Toch kan ik met zekerheid zeggen dat ze absoluut super lekker waren!

Wat heb je nodig voor deze gevulde portobello’s met ricotta-pesto vulling (per persoon):

2 grote portobello’s (gewoon te vinden in de Delhaize)
100 gram ricotta
2 eetlepels zelfgemaakte pesto, of pesto uit een potje, van goede kwaliteit
75 gram halloumi (ik heb halloumi met kruiden gebruikt)
3 eetlepels pijnboompitten, lichtjes geroosterd

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180°C
Meng de ricotta met de (zelfgemaakte) pesto
Neem een pan, en bak de sneetjes halloumi in een weinig olijfolie
Neem de portobello’s en vul deze met het ricotta-pesto mengsel
Snij de halloumi – eenmaal afgekoeld – in blokjes en duw deze in het ricotta-pesto mengsel in de “hoed” van de portobello
Strooi er tot slot de geroosterde pijnboompitjes over
Zet in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten

In de komende weken zal ik zeker ook eens portobello’s uitproberen gevuld met zelfgemaakte hummus-artisjok vulling, of hummus-geroosterde paprika vulling.  Blijf dus zeker volgen indien je een healthy-food lover bent!

Cheers & stay healthy,

Tamara

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *