Search here...
TOP
Diner Food & Drink Pasta

Homemade Pompoenpuree (Pumkin Puree)

Pompoenpuree is bij ons misschien iets minder bekend dan bijvoorbeeld in Amerika (Thanksgiving), maar daarom niet minder de moeite om te maken! Het is super gemakkelijk, en kan in oneindig veel receptjes gebruikt worden zoals lasagne met pompoenpuree & spinazie, pompoen-havermout ontbijtkoekjes, “pumkin oatmeal”, … noem maar op! In de VS wordt de “pumkin puree” gewoon verkocht in blik, maar wij weten beter! Homemade is best! Maak het, test het en je zal zien dat het al snel een favoriet wordt voor tal van herfst recepten, van soep tot dessert! (jaja, zelfs cheesecake met pompoen!)

Homemade Pompoenpuree heeft een verrassende zachte smeuïge en lichtzoete smaak en het is in no time gemaakt!

Je kunt de Pompoenpuree in een afgesloten bakje tot één week in de koelkast bewaren, of je steekt het gewoon in de vriezer waar je het tot wel 3 maanden kan bewaren. Handig, want zo heb je altijd een voorraadje bij de hand!
1 flespompoen (butternut) heeft mij 3 mooie bakjes (ik schat van +/- 300 à 400 gram) opgeleverd.  Dus 1 keer maken = vele keren plezier! 🙂

Wat heb je nodig voor deze Homemade Pompoenpuree:

– 1 flespompoen (butternut)
– kokos -of olijfolie om in te vetten

pompoenpuree-ingredienten

Zo doe je het: 

– Verwarm de oven voor op 180°C
– Snij de pompoen (met schil en al) in grove stukken (ontdaan van zaden) en vet de pompoenstukken in met kokosolie (of olijfolie)
– stort alle stukken op een bakplaat en rooster de pompoen 40 minuten.
– Om te testen of de pompoen gaar is kan je met een vork in de stukken prikken.  Je moet er gemakkelijk doorheen gaan.
– Laat de stukken een beetje afkoelen
– Neem een blender of een grote kom, en ontdoe de stukken één voor één van hun schil met een aardappelmesje (dit gaat héél vlot door het gare vruchtvlees)
– Blender of mix het geheel tot het een “puree-achtige” consistentie heeft.  Indien de puree te dik is kan je er een paar eetlepels water bij doen.

geroosterde-butternet-pompoen-inclusief-schil

geroosterde-butternut-in-blender

Misschien vraag je je af:  ” … en waar zijn de kruiden?”
Tenzij je op voorhand exact weet waarvoor je de pompoenpuree gaat gebruiken (bv. lasagne) kan je die inderdaad gerust bijkruiden naar smaak.  Maar ik heb er bijvoorbeeld “pumpkin oatmeal breakfast cookies” (pompoen-havermout ontbijt koekjes) van gemaakt, en dan heb je geen zoute smaak nodig, maar juist de zoete smaak van de pompoen.  Hangt er dus een beetje van af wat je ermee wilt gaan doen.

versgemaakte-pompoenpuree

 

Homemade Pompoenpuree (Pumkin Puree)
Author: Lovely Healthy (Tamara)
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • – 1 flespompoen (butternut)
  • – kokos -of olijfolie om in te vetten
Instructions
  1. – Verwarm de oven voor op 180°C
  2. – Snij de pompoen (met schil en al) in grove stukken (ontdaan van zaden) en vet de pompoenstukken in kokosolie (of olijfolie)
  3. – Stort alle stukken op een bakplaat en rooster de pompoen 40 minuten.
  4. – Om te testen of de pompoen gaar is kan je met een vork in de stukken prikken. Je moet er gemakkelijk doorheen gaan.
  5. – Laat de stukken een beetje afkoelen
  6. – Neem een blender of een grote kom, en ontdoe de stukken één voor één van hun schil met een aardappelmesje (dit gaat héél vlot door het gare vruchtvlees)
  7. – Blender of mix het geheel tot het een “puree-achtige” consistentie heeft. Indien de puree te dik is kan je er een paar eetlepels water bij doen.

 

Laat het alvast smaken en stay tuned voor nog meer healthy receptjes!

Veel liefs & Stay Healthy,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Héérlijke vegetarische, glutenvrije en koolhydraatarme maaltijd.

Héérlijke vegetarische, glutenvrije en koolhydraatarme maaltijd.

Heerlijke courgette gratin! Glutenvrij en koolhydraatarm

Heerlijke courgette gratin! Glutenvrij en koolhydraatarm

Pompoensoep met geroosterde zoete aardappel

Pompoensoep met geroosterde zoete aardappel

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *