Search here...
TOP
Diner Food & Drink Lunch Salade

Wortel linguini met pesto-dressing & geroosterde cashewnoten

Veggie + glutenvrij + maar 5 ingrediënten nodig! Enter: Wortel “linguini” met pesto-dressing & geroosterde cashewnoten.  Bomvol groenten en gezonde vetten, dus Hello healthy glow! 🙂 Lees snel verder!

“spaghetti” van courgette noemen ze “courgetti”.  Hoe noem je “spaghetti” van wortelen dan? Worteletti? 🙂 Ik heb er serieus over nagedacht, haha,…maar heb het uiteindelijk maar bij veggie wortel “linguini” gelaten, kwestie van elkaar nog te verstaan niet?

Dit heb je nodig voor deze wortel linguini met pesto-dressing & geroosterde cashewnoten:

2 grote wortelen (per persoon)
3 eetlepels pesto (zelfgemaakt is top!)
1 eetlepel light of halfvolle room
1 eetlepel limoensap
1 à 2 eetlepels (gezouten) cashewnoten, geroosterd in een pannetje

Dit heb je nodig + nog 1 eetlepel limoen of citroensap en 1 eetlepel light room. Geweldig toch?

Dit heb je nodig + nog 1 eetlepel limoen of citroensap en 1 eetlepel light room. Geweldig toch?

Ik heb het niet zelf uitgevonden – ere wie ere toekomt – maar ben het op internet tegengekomen … ik denk op de website van Hello Fresh.  En dat kwam perfect uit, want ik lag al even met een zak wortelen in de koelkast, en had nog een half potje pesto over van mijn “torentje met gegrilde groenten, mozzarella, pesto & geroosterde pijnboompitten”.  Ben nog wat cashewnoten gaan halen, en ik heb me erop gegooid want ik was heel benieuwd.

En het resultaat was top! Veel beter dan ik verwacht had!  Veel smaak en een lekkere “bite”. Bovendien stilt het de honger voor lang. (dank u pesto en olijfolie!)

Ik moet zeggen dat ik er niet helemaal vertrouwen in had met die “rauwe” wortelslierten (ik had schrik dat het heel erg naar gewoon “flauwe” geraspte wortelen zou smaken), dus ik heb een héle zak wortelen met een spiraalsnijder tot “linguini” gedraaid en de éne helft rauw gemaakt, en de andere helft 3 minuten geblancheerd in kokend water.  De rauwe waren beter! De geblancheerde wortel “linguini” misten…”crunchiness” zal ik maar zeggen.  En de rauwe versie smaakte helemaal niet alsof je 10 minuten op een rauwe wortel aan het knagen bent. Integendeel!

Ook vond ik een “dressing” van 3 eetlepels pesto en dan nog eens 2 eetlepels olijfolie een beetje teveel van het goede (lees: een beetje aan de “vette” kant), dus ook hier heb ik 2 versies gemaakt, kwestie van te kijken wat het lekkerste was.  Mijn versie bestond uit: 3 eetlepels zelfgemaakte pesto, een eetlepel limoensap en 1 eetlepel light room. De mijne was beter. 🙂

 

Het beste van 2 werelden! De rauwe wortelen met "gepimpte" pesto-dressing & licht gezouten cashewnoten

Het beste van 2 werelden! De rauwe wortelen met “gepimpte” pesto-dressing & licht gezouten cashewnoten

Voor de cashewnoten heb ik gekozen voor licht gezouten, omdat ik vind dat cashewnoten “gewoon” niet zo heel veel smaak hebben…persoonlijke “smaak” zeker? 🙂

Dus, moraal van het verhaal: wortelen rauw laten, en de “gepimpte” pesto-dressing gebruiken! Echt lekker, iets wat ik absoluut nog ga maken! Zo top voor een dag dat je écht geen tijd of zin hebt om in de potten te staan roeren! Je kan hier gerust een dubbele portie van maken, en één portie de dag erop mee nemen als lunch. De wortel “linguini” bewaren perfect een dagje in de koelkast. Voilà, zo is deze versie ontstaan: wortel linguini met pesto-dressing & geroosterde cashewnoten! Laat het smaken!

[spacer height=”20px”]

Wortel “linguini” met pesto-dressing & geroosterde cashewnoten
Author: Lovely Healthy (Tamara)
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 2 grote wortelen (per persoon)
  • 3 eetlepels pesto (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 1 eetlepel light of halfvolle room
  • 1 eetlepel limoensap (of citroensap)
  • 1 à 2 eetlepels (gezouten) cashewnoten
Instructions
  1. Meng de pesto, het limoensap en de eetlepel room in een kom tot een “dressing”.
  2. Verwarm een anti-aanbak pan op het vuur en rooster de cashewnoten – zonder toevoeging van olie – tot ze bruin kleuren.
  3. Rasp de wortelen en gebruik de fijnste kant van een spiraalsnijder om ze tot “wortel linguini” te maken.
  4. Meng de wortel “linguini” door de dressing en werk af met de geroosterde cashewnoten

[spacer height=”20px”]

Wie maakt dit?  Post gerust jullie foto’s op de Lovely Healthy Facebook pagina! Ik ben benieuwd!

Nog geen spiraalsnijder? Ik gebruik deze hieronder van Gefu (€20) en ben er héél tevreden over, simpel en doeltreffend:

 

Veel liefs, & Stay Healthy,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER:

Courgetti met romige spinazie-avocado dressing, feta & pecannoten

Courgetti met romige spinazie-avocado dressing, feta & pecannoten

Fris-zoet salade van pompelmoes, rode biet en avocado

Fris-zoete salade van pompelmoes, rode biet en avocado

Aardbei-caprese salade met balsamico creme en verse basilicum

Aardbei-caprese salade met balsamico creme en verse basilicum

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *