Search here...
TOP
Be Healthy Diner Lunch

Bloemkoolrijst met scampi & kokos-curry-mango sausje

Ik ben onlangs helemaal “loos” gegaan in de keuken, om 22h s’avonds. De reden? Hmmm, de eerste is dat ik terug wat “gezonder” wil gaan eten nu ik ook begonnen met met yogalates en BBB én opnieuw ga lopen met een kwetterende Evi Gruyaert in mijn oor, en de 2de reden was iets “dringender”, namelijk het begeven van onze vriezer. Dus, daar zit je dan met ontdooiende spullen en denk je “help!”

Ik eet té graag scampi’s om weg te gooien, en had nog een – ook ontdooiende – zak bloemkoolrijst met kruiden van de Delhaize…en deze deden mij denken aan de bloemkoolrijst die ik al eens had gemaakt…alleen heb ik er nu dus courgette in “brunoise” bij gedaan, alpro kokos room (omdat die light is), curry-mango kruiden, snuifje zout, en hop. Zo kwam dit gerecht tot stand! Ik heb 3 dagen héérlijk geluncht! 🙂

Zonder meer omwegen hierbij het recept voor 3 à 4 personen:

 • 1 zak bloemkoolrijst met kruiden van 450 gram
 • 1 zak scampi’s (reken onder “normale” omstandigheden een 6-tal per persoon
 • 1 courgette
 • Thaise wokolie (ik gebruik deze)
 • 1 brikje (alpro soya) kokosroom van 250 ml
 • zout en paprikakruiden voor de scampi’s
 • curry-mango kruiden

Zo maak je het:

 • Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid met zout
 • Was de courgette en snij deze in kleine blokjes. Ik gebruik hiervoor zo’n groentesnijder, dat gaat super snel.
 • Doe een scheut (ik schat 2 eetlepels) thaise wokolie in de plan, en bak de scampi’s in een paar minuten gaar, met flink wat paprikapoeder. Zet opzij.
 • Neem een grote pan of wok met een beetje olijfolie en bak hierin de bloemkoolrijst, voeg na een paar minuten de courgetteblokjes toe en laat nog even verder garen terwijl je steeds omschept. Voeg flink wat van de curry-mango kruiden toe, ik schat zeker een eetlepel of 2 🙂
 • Roer verder om
 • Voeg de scampi’s toe, en roer om
 • Voeg de kokosroom toe en blijf omroeren.
 • Kruid af naar smaak.

Hoppa, een heerlijk koolhydraatarme maaltijd en véél groentjes! Smakelijk!

yummie yummie!

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *