Search here...
TOP
Be Lovely Gezicht & Huid Make-Up

Clinique Super City Block BB Cushion Compact SPF 50 I Review

Een cushion is zo fantastisch, licht en snel in gebruik! Toen ik las dat Clinique op de markt kwam met de Clinique Super City Block™ BB Cushion Compact SPF 50 heb ik hem onmiddellijk besteld! Begin vorige week zat het pakje in mijn brievenbus, en met veel enthousiasme heb ik hem getest … en ik gebruik hem nog steeds! 🙂  De SPF 50 is gewéldig voor de zomermaanden, en zéker voor de gevoelige huidjes onder ons, of diegene die – zoals ik – snel sproetjes “kweken”. 🙂 Meer weten over de textuur, geur, ingrediënten, verpakking en dé ervaring? Lees dan snel verder!

Na mijn super positieve ervaringen met de L’Oréal Nude Magique Cushion (SPF 29) had ik niet veel nodig om te bezwijken voor de nieuwe Clinique Super City Block™ BB Cushion Compact SPF 50. Ik ben gevoelig voor het kweken van “een sproetekop” en zelfs pigmentvlekjes en daar hou ik niet van.  Sinds ik 30 ben geworden ga ik niet meer in de zon zonder een SPF50 op mijn gezicht.  Foundation vind ik te zwaar voor de zomermaanden, en dan is de lichte textuur van een cushion dé perfecte oplossing! Het feit dat de Super City Block™ BB Cushion een SPF50 bevat is dé hoofdreden van mijn aankoop.

De Claim

De formule van Clinique Super City Block™ BB Cushion Compact SPF 50 zou de perfecte combinatie bieden van een vloeibare foundation en een Compact Make-up.  Clinique belooft te zorgen voor een betrouwbare dekking, met een licht en fris gevoel op de huid, en tegelijk een duurzame natuurlijk ogende matte finish. De hoge SPF en anti-oxidanten beloven de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, onzuiverheden en vervuiling.  Het product is geschikt voor alle huidtypes.  Oh ja, hij is niet te verkrijgen bij Paris XL – om redenen die ik niet begrijp – dus heb ik hem besteld via de website van Clinique.  Prijs €41

De verpakking

Een compact doosje met een “tropische” uitstraling.  Op de voorzijde staat de merknaam in glazende zilveren letters en ook de naam van het product is onmiddellijk zichtbaar.  Het doosje bevat 12 gram product, iets minder dus dan de L’Oréal Nude Magique Cushion. Op de achterzijde krijg je in 5 talen (helaas geen Nederlands) een korte omschrijving van wat het product juist doet.  Op de bovenzijde lees ik dat de Clinique Super City Block™ BB Cushion geschikt is voor huidtypen 1, 2, 3 en 4.  (Dat is de indeling die Clinique standaard gebruikt voor de verschillende huidtypes).  Op de onderkant vind ik netjes de ingrediënten terug.

De Clinique Super City Block™ BB Cushion komt in 4 kleuren

– Fair
– Moderately fair (dat is diegene die ik heb gekocht.  Ik heb een bleke huid, maar omdat het zomer is, en ik toch een ietsie pietsie kleur heb ben ik voor deze gegaan.  Het past nèt van kleur! Bleke huid en nog niet veel zon gezien, ga dan misschien toch voor de Fair.)
– Medium
– Deep

Clinique Super city block BB cushion SPF50 verpakking

Clinique Super city block BB cushion SPF50 verpakking voorzijdeClinique Super city block BB cushion SPF50 verpakking achterijde

 

 

 

 

 

 

 

 

[spacer height=”20px”]

Het doosje zélf heeft dezelfde “aanpak” als de L’Oréal Nude Magique Cushion. Kleine opmerking is opnieuw het glanzende deksel.  Heel mooi, maar je ziet er natuurlijk onmiddellijk alle “vingers” op. 🙂 Wanneer je het doosje opent, zie je onmiddelijk het “kussentje” dat netjes gescheiden ligt van het product.  Onder het “klepje” vinden we dan de “cushion” met de BB crème.  Het kussentje kan niet verwijderd worden, dus het doosje is helaas niet navulbaar.  Ook zit de cushion onder een soort van “randje” waardoor het iets moeilijker wordt om om te draaien wanneer je aan het einde van het product zit.  Het geheel is erg mooi, en compact en steek ik met plezier in mijn handtas. Inhoud: 12 gram, wat 2 gram minder is dan de L’Oréal Nude Magique Cushion.

Clinique Super city block BB cushion SPF50 closeup

Clinique Super city block BB cushion SPF50 doosjeClinique Super city block BB cushion SPF50 doosje binnenin

 

 

 

 

 

 

 

 

[spacer height=”20px”]
De Geur

De geur is fris, ietwat “chemisch” maar slechts heel lichtjes aanwezig.  Bij gebruik valt mij geen enkele geur op.

De textuur 

Hoewel Clinique claimt een licht en fris gevoel op de huid te geven, is de textuur – in tegenstelling tot de L’Oréal Nude Magique Cushion helemaal niet zo licht als “water”.  De textuur is gemakkelijk aan te brengen, maar is wel degelijk erg “dekkend”.  Dik zou ik het niet noemen, maar waar je bij de L’Oréal Nude Magique Cushion een aantal keer met het sponsje op de cushion mag duwen om je volledige gezicht te maquilleren, is dat hier niet het geval!  De textuur is zo “hechtend” dat je het sponsje eigenlijk maar half in de cushion mag duwen, en je hebt onmiddellijk voldoende voor een zeer degelijke dekking.

Matte finish?  Dat vind ik niet echt … maar het resultaat is wel verrassend mooi! Het is een “dewy” finish, semi-mat, en geeft een healthy glow. Op voorwaarde dat je niet metteen enthousiast gaat “duwen” in het sponsje en niet teveel product gebruikt oogt het resultaat heel natuurlijk.  En tegeglijkertijd zo dekkend dat kleine schoonheidsfoutjes onmiddellijk “uitgeveegd” zijn. Voor mij het beste van 2 werelden. 🙂

Clinique Super city block BB cushion SPF50 textuur

Clinique Super city block BB cushion SPF50 kleur

De ingrediënten

Het hoofdingrediënt is water, gevolgd door titanium dioxide, dat gebruikt wordt in verschillende verzorgingsproducten, zoals zonnefilters en poeders. Het is een zeer effectieve UV-filter, met een laag risico in crèmes. Dimethicon (ook polydimethylsiloxaan genoemd) is een op silicone gebaseerde polymeer dat vooral gebruikt wordt als “smeermiddel” en als vochtinbrenger. Salicylzuur wordt ook wel beta-hydroxy zuur (afgekort BHA) genoemd, die kan worden verkregen uit de bast van wilgen. De zouten van salicylzuur worden toegepast in verschillende cosmetische verzorgingsproducten en hebben verschillende functies waaronder bijvoorbeeld: exfoliëren, anti-acné, UV absorbeerder, SPF, …

De volledige ingrediëntenlijst kan je hieronder terugvinden.  Op de website cosmeticsinfo.org (Engelstalig) vind je enorm veel informatie mocht je willen weten wat één van de ingrediënten specifiek doet.

Clinique Super city block BB cushion SPF50 ingrediënten

De ervaring

Na mijn enthousiasme over de L’Oréal Nude Magique Cushion ben ik er op dezelfde manier ingedoken 🙂 namelijk 2 keer flink “deppen” op het kussentje … en aanbrengen op mijn gezicht.  Hemel, ik heb er de helft terug moeten afvegen! Ok, opnieuw geprobeerd, dit keer met een half “duwtje” op het kussen! Het eerste wat mij opviel was dat de BB enorm dekkend is, en ik had onmiddellijk schrik voor het “masker-effect”! Na een aantal keer “deppen” met het sponsje op mijn gezicht, ben ik beginnen lichtjes uitwrijven tot het product helemaal in mijn huid “gezonken” was. Het resultaat was prachtig! Veel dekkender dan de L’Oréal Nude Magique Cushion waardoor sproetjes en schoonheidsfoutjes verdoezeld worden, en toch niet zo dekkend dat het fake uitziet.  Het resultaat vond ik semi-mat en meer “dewy”.  Erg mooi!

Ook, in tegenstelling tot de L’Oréal Nude Magique Cushion blijft het product veel beter zitten gedurende de dag, en ik heb niet de behoefte om bij te werken.  Dus houdbaarheid: check!  I’m hooked! Dit was een schot in de roos!  De kleur is voor de zomer ok, maar voor mijn bleek velletje had de Fair zeker ook gekund.

Clinique Super city Block BB SPF50 collage

Conclusie

Sommige producten van Clinique vind ik top, andere dan weer niet (bijv. de Clinique Sweet Pot Sugar scrub & lip balm vond ik niet echt top).  Deze Clinique Super City Block™ BB Cushion Compact SPF 50 is wél een topper! Het resultaat is natuurlijk, dewy en dàt met een SPF50 als bescherming tegen de zon, huidveroudering en vervuiling.  Deze hou ik met plezier de hele zomer dichtbij! Ook omdat je er zo weining van nodig hebt, denk ik dat het product duurzamer gaat zijn dan de L’Oréal Nude Magique Cushion die na 4 weken dagelijks gebruik zo goed als op was.

Ben je op zoek naar een zomerse BB crème met een degelijke dekking en hoge bescherming, dan is dit een aanrader.  Meer fan van een super lichte “water-like” textuur, een lichte dekking en medium bescherming? Dan zal je helemaal weg zijn van de L’Oréal Nude Magique Cushion!

Heeft iemand de L’Oréal Nude Magique al geprobeerd?  Of deze?  Wat is jullie favoriete BB Cushion?
Laat gerust een commentaar achter! Ik kijk er met veel plezier naar uit!

Veel liefs & Stay Lovely,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

Lancôme Juicy Shaker Review

Lancôme Juicy Shaker Review

Nude Magique Tap Tap Cushion Review

Nude Magique Tap Tap Cushion Review

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *