Search here...
TOP
Bad & Douche Be Lovely Body

Collistar Talasso body scrub review

Talasso Scrub – Collistar – Body scrub op basis van zeezouten en essentiële oliën

Ik raak er niet over uitgepraat, ik hou van “scrubben”. Het geeft mij altijd zo’n “zuiver” gevoel nadien, mijn huid is glad, zacht, oneffenheden zijn vervaagd, subtiel geparfumeerd, én het is gewoon weldadig voor lichaam én geest. Een echt ontspan-moment na een drukke werkdag of werkweek! Deze scrub werd mij aanbevolen door een verkoopster bij Paris XL. Ik had al veel positiefs gelezen over dit Italiaanse merk, hoog tijd dus om eens eigenhandig het merk te testen!

Packaging

Een pot waar je moeilijk naast kan kijken met zijn 700 gram! (prijs €44,96) Een maxi-size pot waar je dus gerust enige tijd mee voort kan. De pot is gemaakt uit hard plastiek met lichtgroen deksel en goudkleurig logo. Vrij sober, maar dat vind ik niet erg. Je leest vlot de merknaam, het feit dat het een scrub is … en de rest is … yep, in het Italiaans: “Sali esfoliante vivitalizzanti con oli essenziali”. Lijkt voor mij – vrij vertaald – op iets in de aard van: exfoliërend revitaliserend zout met essentiële oliën.   Op de achterkant van de pot wordt nogmaals die hele omschrijving herhaald samen met een gebruiksaanwijzing. Geen vermelding van ingrediënten.

Ingrediënten

De scrub bestaat uit een mix van 90 (!!) soorten zeezouten met verschillende korrelgroottes die in synergie met elkaar samenwerken, gecombineerd met een waaier aan plantaardige –en essentiële oliën. De scrub bevat veel gefractioneerde kokosolie (zalige voedende olie dat snel in de huid trekt). 2de ingrediënt is Isopropyl Merystate, een moisturizer die deels natuurlijk is en deels synthetisch. Verder bevat de scrub heel veel oliën zoals soja olie, avocado olie, amandelolie, macadamianoot olie, kukuinoot olie (tropische noot). Verder bevat de scrub geen kleurstoffen, conserveermiddelen of parfum. (geur komt van de etherische oliën)

Geur

Bij het openen van de pot en ook in de douche komt zo’n échte eucalyptus Hammam-geur tevoorschijn. Een aromatische mix van essentiële oliën van sinaasappel, citroen, pepermunt en rozemarijn. Instant Spa-gevoel: check!

De ervaring

Bij het openen van de pot zie ik een duidelijk olielaagje bovenop liggen. De scrub “korrel” voelt grof aan, wat ik heel prettig vind, en omdat het een zout scrub betreft en geen suiker scrub, lossen de scrubdeeltjes ook niet onmiddellijk op in water waardoor je lekker lang kunt doorgaan met scrubben, en het product vrij zuinig is in gebruik.   Door de grove structuur hoef je niet echt hard in te masseren, gewoon zachte grote cirkelvormige bewegingen. Door die massage trekken ook de voedende oliën in de huid. Na verloop van tijd lost de scrub toch op, en blijft er een olielaagje achter op de huid. Bij het afspoelen “parelt” het water van mijn lijf door de achtergebleven olie. Ik heb even een “help-ik-voel-mij-als-een-gladde-aal-moment” maar na het afdrogen is een deel van de olie op mijn huid verdwenen, waardoor het gevreesde glibberige/plakkerig gevoel uitblijft. Gelukkig. Mijn huis is op en top gevoed, zacht, fris en voelt “zuiver” aan. Geen enkele nood meer aan een body crème.

Echt een Hammam ervaring in mijn eigen badkamer! Een leuke side-note voor de zomer: door de essentiële oliën laat hij op de huid een frisse/koude sensatie na.

Conclusie:

WAW! Eén van de beste scrubs die ik al gebruikt heb. Ok, de prijs is niet min maar daarvoor krijg je wel een maxi pot die ook nog eens heel zuinig is in gebruik. De geur doet echt denken aan een luxe spa, de essentiële oliën zijn rijkelijk aanwezig, geuren heerlijk, ontspannen de geest, en voeden de huid echt in de diepte. De korrel is duidelijk aanwezig, scrubt grondig en doet echt alles wat je van een goede scrub verwacht. Dit is een absolute keeper in mijn badkamer!

Veel liefs en Be Lovely,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Review I Rituals Sakura Body Scrub

Review I Rituals Sakura Body Scrub

Review: H&M Midnight Muse Body Scrub

Review: H&M Midnight Muse Body Scrub

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *