Search here...
TOP
Be Healthy Diner Food & Drink Lunch

Courgetti met avocado & geroosterde pijnboompitjes

Courgette spaghetti – spaghettini – Zoodles – Zuchini Noodles – Courgetti … het is bijna een “hype” geworden!  Omdat je er tegenwoordig niet meer naast kan kijken, vond ik het hoog tijd om zelf in mijn keuken aan de slag te gaan, om de “eetbaarheid” en vooral het “Hmmm-gehalte” ervan te testen!  Gisteren heb ik dit receptje gemaakt! Een mengeling van inspiratie dat ik een beetje overal gevonden heb, gecombineerd met wat vindbaar was in mijn koelkast.  Het resultaat? Verassend lekker! Geen “ik-knabbel-konijnenvoer-ervaring” maar écht goed … de combinatie met geroosterde pijnboompitjes en Parmezaanse kaas was écht lekker! Volgende keer probeer ik een andere variant, want ik denk dat een combinatie met verkruimelde fetakaas ook heel goed moet zijn! Dit is echt in recordtijd op tafel getoverd, is lekker, vult goed (ook 3 uur later nog steeds géén honger), en maakte me ook blij want het is super gezond!

Wat heb je nodig

– 1 medium courgette, in “spaghetti” gesneden met een spiraalsnijder
– 1 kleine avocado
– 1 eetlepel ricotta
– 1 eetlepel (15 gram) pijnboompitten
– 80 ml vetarme groentebouillon (ik gebruik altijd Liebig, omdat ik de smaak het beste vind)
– Zout, peper, snuifje gedroogde knoflook
– Voor de afwerking: Parmezaan schilfers

Zo maak je het

– Snij met een spiraalsnijder de courgette in “spaghetti” sliertjes (ik gebruik de fijnste kant)
– Gooi de avocado, ricotta en groentebouillon in de blender en blender all the way!
– Breng op smaak met zout, peper en snuifje knoflook
– Meng de “saus” met de courgette spaghetti
– Rooster in een pannetje nog even de pijnboompitjes en strooi erover
– Ik heb afgewerkt met Parmezaanse kaas

Veel liefs en Be Healthy,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER:

Regenboog salade met geroosterde pompoen en gebakken kikkererwten

Regenboog salade met geroosterde pompoen en gebakken kikkererwten

Héérlijke fris-zoete salade met rode biet, avocado en grapefruit

Héérlijke fris-zoete salade met rode biet, avocado en grapefruit

Courgetti met romige saus van avocado en spinazie

Courgetti met romige saus van avocado en spinazie

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *