Search here...
TOP
Bad & Douche Be Lovely

Delhaize Care – Douchegels met een unieke geurcombinatie

Nog niet zo heel lang heeft Delhaize haar Care-assortiment uitgebreid met 9 nieuwe douchegels met speciale geurcombinaties, waaronder 2 nieuwe lanceringen voor mannen.  Combinaties als kamperfoelie & bamboe, aardbeienmarmelade, braambes & pioen behoren tot dit nieuwe “speciale-geuren-gamma”.

Als ik denk aan douchegels kopen, denk ik niet onmiddellijk aan Delhaize. 🙂 Maar toen ik gevraagd werd of ik interesse had om hun nieuwste douchegels in het Care-gamma te ontdekken was ik toch benieuwd.  Nieuwe producten ontdekken is tenslotte mijn passie!

Belangrijk om weten is dat ik op mijn blog altijd mijn eigen eerlijke en ongezouten mening geef.  Of ik nu producten zelf aankoop (meestal), of ik wordt gevraagd om iets te testen, at the end of the day geef ik altijd mijn ongezouten mening. Voor het “gij et ook geen blad voor uwe mond” ben ik immers goed gekend. 🙂

Het merk Care telt zo’n 500 producten gaande van zepen, tandpasta’s, shampoos, maar ook specifieke producten voor mannen zoals scheermesjes en scheerschuim, specifieke producten voor vrouwen en zelfs voor de allerkleinsten.   Het gamma Care Baby bevat verzorgingsproducten zonder alcohol, zonder kleurstoffen, is hypoallergeen en is speciaal samengesteld voor de gevoelig en kwetsbare huidjes van baby’s. Het hele Care gamma werd ontwikkeld door experten in kwaliteitszorg, bijgestaan door een consulente in cosmetologie en dermo-cosmetica.

Tijd voor een test niet?  Want de producten uit het Care gamma zijn tot wel 40% goedkoper.  De douchegels die ik mocht testen komen in flacons van 250 ml voor de prijs van €1,59 per stuk.  Als ik dit bijvoorbeeld vergelijk met een Tahiti douchegel van 250 ml voor €2.99 (kruidvat) of een Sunlight douchegel van 250 ml voor €2.15 (kruidvat) dan kom ik inderdaad tot het besluit dat de prijs van deze Care douchegels een stuk lager ligt.

Delhaize nieuw Care gamma douchegels

Verpakking

De douchegels komen in een flacon van 250 ml.  Ik vind dat niet erg, want ik wissel erg graag af! (lees: sneller nieuwe producten testen! 🙂 ) Ik weet niet of het de bedoeling is dat Delhaize Care ook een “familie-formaat” van bv. 500 ml gaat uitbrengen…aan de andere kant, wel leuk, want zo kan élk lid van het gezin zich douchen met zijn of haar favoriete geurtje!

De flacon bestaat uit een transparante plastiek flacon, met – voor de vrouwen – een witte vierkante dop, en voor de mannen een zwarte vierkante dop.  De douchegels komen in vrolijke kleurtjes: van geel, tot oranje, rood, groen, paars, blauw,… heel vrolijk om dat allemaal bij elkaar te zien.  Op de voorzijde van elke flacon staat duidelijk de naam “Care”, je ziet onmiddellijk over welke geur het gaat, en dat het een “shower gel” is.  Ook over welke geur het gaat wordt nog eens hernomen onderaan.

Op de achterkant staat in 4 talen wat het product is, het parfum, dat het product het natuurlijke evenwicht van de huid behoudt en wat te doen bij contact met de ogen.  Ook de ingrediënten vind ik terug, én een logo dat de douchegels dermatologisch getest zijn.  Door de transparante flacon is de achterkant behoorlijk moeilijk leesbaar.  Ik moet ze tegen een donkere achtergrond houden om te kunnen lezen wat erop staat. So be it, moeilijk gaat ook, niet? 🙂

delhaize nieuw douchegel gamma

Geur

Delhaize Care Coconut & Monoï – een vrij zachte geur, waar voornamelijk de geur van kokos naar boven komt. De geur van monoï is niet sterk aanwezig.

Kokos & Monoï Care Douchegel

Kokos & Monoï Care Douchegel

Delhaize Care Exotic Fruits & Mango – deze geur doet mij vooral denken aan sinaasappel, passievrucht en inderdaad mango.  Het is vooral een fruitige geur.

Exotic Fruits & Mango Care douchegel

Exotic Fruits & Mango Care douchegel

Delhaize Care Strawberry Marmelade – heel zoete geur, aardbeien, aardbeienconfituur-achtig. Echt mierzoet.  Je moet ervoor zijn.

Strawberry Marmelade Care douchegel

Strawberry Marmelade Care douchegel

Delhaize Care Blackberry & Peony – deze vind ik vooral naar bloemen ruiken, de braambesgeur is aanwezig en ruikt licht-zoet.  Deze vind ik persoonlijk heel aangenaam.

Blackberry & Peony Care douchegel

Blackberry & Peony Care douchegel

Delhaize Care Honeysuckle & Bamboo – mijn favoriet, een douchegel die ook naar douchegel ruikt. Zacht-frisse geur, doet mij onmiddellijk denken aan “verzorgend”.

Honeysuckle & Bamboo douche gel

Honeysuckle & Bamboo douche gel

Delhaize Care Lemon Zest & Carambola – deze vind ik nogal “chemisch” ruiken.  Niks citroen, ik vind dat hij ruikt naar … appels. Maar dan een chemische appelgeur.

Lemon Zest & Carambola Care douchegel

Lemon Zest & Carambola Care douchegel

Delhaize Care Neroli & Argan Care douchegel  – warme zuiderse geur.  Zowel de neroli als het argan parfum zijn hier duidelijk aanwezig.  Heel aangenaam. Doet mij ook onmiddellijk denken aan “verzorgend”, een beetje Spa-gevoel.

Neroli & Argan Care douchegel

Neroli & Argan Care douchegel

Delhaize Care Mint & Cedarwood – zowel het parfum van munt als van cederhout komen naar boven.  Munt ruik ik als eerste, en daarna komt de geur van cederhout naar boven. Fris en “mannelijke” geur. Het parfum van cederhoute zorgt voor een vleugje “warmte” in de geur.

Mint & Cedarwood Care douchegel

Mint & Cedarwood Care douchegel

Delhaize Care Fern & Vetiver – ook een frisse “mannelijke geur”, doet mij denken aan een douchegel voor na het sporten.

Fern & Vetiver Care douchegel

Fern & Vetiver Care douchegel

ingrediënten

Zoals ik eerder al vertelde – door de transparante flacons – is het gewoon bijna onmogelijk om een leesbare foto te nemen van de achterzijde.  Dat houdt mij niet tegen! 🙂

Hieronder een opsomming van de hoofdingrediënten in alle douchegels (de eerste 6 ingrediënten – wat de hoofdingrediënten zijn – zijn bij allemaal dezelfde)

Aqua – het hoofdbestanddeel in elk van deze douchegels is water.
Sodium Laureth Sulfate – is een veel gebruikte oppervlakte-actieve stof. De stof wordt toegepast als reinigingsmiddel en schuimvormer.
Cocamidopropyl Betaine – is een oppervlakteactieve stof, dat eveneens wordt gebruikt als schuimvormend middel.  Kantnota: dit kan een allergische reactie of irritatie veroorzaken.
Glycerine – wordt gewonnen uit plantaardige olie en helpt de vochtbalans van de huid te regelen.
Parfum – dat is duidelijk.  Ook hier weer opgelet voor mensen die snel irritatie krijgen of gevoelig zijn aan allergische reacties.
acrylates crosspolymer-4 – een verdikkings- en emulgeermiddel dat ervoor zorgt dat het product gemakkelijk uitsmeert.
Sodium Chloride – is eigenlijk een zout, en wordt in de cosmetica mede gebruikt als verdikker
Sodium Hydroxide – wordt gebruikt om de Ph-waarde te regelen in cosmetische producten.

Ik heb nog eens extra gekeken op bv. de Neroli & Argan Oil douchegel, maar ook hier vind ik geen natuurlijke olie terug in de ingrediënten, het gaat om parfum.  In de Blackberry & Peony douche milk heb ik wél extracten gevonden van pioenrooswortel, en fruitextract. Maar over het algemeen is de samenstelling van deze douchegels vooral chemisch en vind ik weinig natuurlijke ingrediënten terug.

Dé ervaring

Ik ben een aantal dagen met de Honeysuckle & Bamboo de douche ingedoken, en dan een paar dagen met de Neroli & Argan.  Beide geuren aangenaam, en schuimen uitbundig. Hoewel mijn bovenarmen en schouders gevoelig zijn, en snel rode vlekken vertonen, heb ik bij beide douchegels géén reactie gehad.  Ook…eerlijk is eerlijk, lagen mijn verwachtingen niet al te hoog naar “hydraterend vermogen” maar die mening heb ik moeten herzien! Mijn huid voelde zacht aan, niks uitgedroogd. Dus de douche-ervaring was in elk geval positief.

Conclusie 

Hoewel sommige geuren mijn neusharen deden krullen (en dat bedoel ik niet positief 🙂 ) zitten er ook echt zachte en aangename geuren bij.  Ik denk dat élk lid van de familie wel een flacon naar zijn of haar zin vindt.  De douche-ervaring is aangenaam, en de douchegels geven (bij mij toch niet) geen reacties op mijn huid, die na het douchen zacht achterblijft.  Kwa ingrediënten … vind ik het jammer dat er bijvoorbeeld bij de Neroli & Argan geen échte olie te vinden is.  Aan de andere kant, verklaart dit misschien ook het duidelijke prijsverschil?  De ingrediëntenlijst maakt mij niet helemaal vrolijk, maar … de ervaring is aangenaam, en prijs-kwaliteit zit zeker goed! Op zoek naar douchegels die beduidend minder duur zijn, met een aangename douche-ervaring en bijzondere geurcombinaties?  Dan zit je met deze wel goed!  Meer fan van biologische, natuurlijke douchegeld, oliën, etc..  dan zet je best je zoektocht even verder.

Veel liefs & Stay Lovely,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

L'Oréal skin expert masker pure clay review

L’Oréal skin expert masker pure clay review

Biotherm Aqua Gelee review

Biotherm Aqua Gelee review

 

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *