Search here...
TOP
Be Lovely Gezicht & Huid

Estée Lauder Enlighten Creme I Review

Hello Gorgeous! Het was alweer eventjes geleden, maar ik heb me met de feestdagen toch nog eens laten “verleiden” door één van mijn favoriete merken: Estée Lauder. Ze hebben een tijdje terug een nieuwe serie gelanceerd “Enlighten” dat mijn aandacht had getrokken omdat deze de huid zou verhelderen, en een egale teint zou bevorderen. Nu, ik ben gezegend met “ne sproetekop” en ik vind dat niet altijd zo leuk. Producten die claimen pigmentvlekjes te verminderen, de huid te verhelderen en hyperpigmentatie tegen te gaan, komen dus meestal wel ergens op mijn “te-kopen-en-te-testen-lijstje” te staan. De Enlighten lijn van Estée Lauder bestaat uit 3 producten: een serum €80.69 – €118.96, een EE correcting creme €40.35 een een correcting creme éclat parfait €72.41.
Ik heb voor jullie die laatste getest. Benieuwd wat ik ervan vond?

Packaging

De nieuwe lijn heeft een koningsblauwe/paarse kleur, heel mooi. Ook de pot zelf is in diezelfde kleur, met goudkleurig deksel. De pot heeft een dikke dubbelzijdige wand waardoor hij heel stevig aanvoelt, en de inhoud bedraagt 50 ml. Een royale hoeveelheid waar je enkele maanden mee verder kan. Verder bestaat de verpakking uit een lichtblauw doosje, de typische “standaard” verpakking van Estée Lauder met daarover een “sleeve” in koningsblauw met een foto van het product. Binnenin het luxueuse doosje zit de pot – met logo op het goudkleurige deksel – en een “bijsluiter” met meer informatie. Elegant. Luxueus. Afgewerkt.

Ingrediënten

De formule bevat een hydratatiebooster in de vorm van een natuurlijk complex van linzen, watermeloen en appel, die zorgen voor intens comfort en landurige hydratatie.  Ook bevat de crème een cocktail van plantaardige antioxidanten en anti-irritanten die ervoor zorgen dat de huid gekalmeerd wordt en irritaties worden verzacht. Verder zorgt een “hersteloptimaliserende” technologie ervoor dat de cellen “vertragen” waardoor ze meer tijd hebben om te herstellen, dit is vooral belangrijk bij schade door UV-stralen. De crème bevat een degelijke mix van ingrediënten om een egalere huid te bevorderen. Kleine kantnota: de formule bevat parfum – zij het licht – wat een beetje in contrast staat met hun bewering om huidirritaties te verzachten, aangezien parfum dit juist kan verergeren. Ik heb zelf een huid die wel eens durft te reageren, maar ik heb er geen enkele hinder of roodheid of irritatie van ondervonden.

Geur

De crème geurt aangenaam zacht, fris en bloemig. Er is een duidelijk parfum aanwezig, maar die verdwijnt snel als je de crème aanbrent, en het stoort niet vind ik persoonlijk.

De ervaring

De crème voelt luxueus aan, en ondanks de vederlichte textuur is ‘ie verrassend sterk hydraterend. Het product heeft 30 seconden nodig om volledig in mijn huid te “zinken”, maar laat geen vette film na.  Ik gebruik hem nu een weekje en kan zeggen dat mijn – soms gevoelige huid – heel goed reageert en dat mijn huid echt goed gehydrateerd is. Ik krijg er geen puistjes van – wat soms wel het geval is bij crèmes. Of het product een duidelijke werking heeft op vlekjes en een oneven huidskleur dat kan ik nog niet zeggen. Maar ik blijf hem gebruiken en post hier later het resultaat op lang(ere) termijn!

Conclusie:

Een vrij stevig prijskaartje, maar opnieuw een toppertje van Estée Lauder. De creme hydrateert echt intens, geeft glans terug aan je huid en zit boordevol natuurlijke antioxidanten en anti-irritanten. Je kan hem zowel gebruiken overdag als s’nachts met of zonder voorafgaand serum. Ik was al heel erg fan van de Time Zone crème, maar ook deze nieuweling kan mij bekoren.  Kleine kantnota: de crème bevat geen SPF, dus als je hem wilt gebruiken in de zomer dan werk je misschien best af met de Enlighten EE crème van hetzelfde gamma met SPF 30 of gewoon een andere crème met UV bescherming.

Meer reviews lezen?

Snuffel gerust verder in het Be Lovely gedeelte op mijn blog.
Wil je graag meer weten over een specifiek product, laat het mij gerust weten en ik test het voor jou!

Veel liefs en Be Lovely,
Tamara

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *