Nasi Goreng, de healthy versie! Na de feestdagen spannen we met z’n allen solidair een beetje de riem aan, en proberen we niet minder maar vooral béter te eten. Een beetje minder koolhydraten, wat meer groente,…en deze low carb, glutenvrije “bloemkool” nasi past perfect in dat plaatje!
Dit is een echte “game changer”! Het is zoals gebakken rijst, maar dan boordevol groenten en proteïnen, én het vult goed zonder aan de heupen te blijven plakken! Het beste van dit verhaal? Het smaakt totaal niet naar bloemkool!
Wat heb je nodig voor 1 portie van deze gebakken bloemkool nasi met kerrie-kokos scampi’s:
– een bloemkool tot “rijst” geraspt of (plan B) 200 gram bloemkool “rijst” van AH.
– 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd en 1 teentje knoflook, uitgeperst
– 1 halve kleine rode paprika, 1 kleine (gele) wortel, in fijne blokjes gesneden
– optioneel: 1 lente-uitje fijn versneden
– 100 gram (diepvries) erwten
– 2 eieren
– 2 koffielepels kokosolie
– 1 eetlepel (light) soja saus, zout, kerriepoeder
– 6 à 8 scampi’s (ik heb gepelde geblancheerde scampi’s genomen van de Colruyt)
– olijfolie en extra kerriepoeder
– 100 ml kokosmelk
Hoe maak je deze bloemkool nasi:
– Neem een wok en verhit de kokosolie
– Fruit het sjalotje tot het glazig ziet, samen met het uitgeperste teentje look.
– Giet de “bloemkool rijst” in de hete wok en roerbak deze 2 minuten
– Voeg de kleine blokjes wortel en paprika toe, en ook de erwtjes en roerbak nog eens 2 minuten
– Giet 1 eetlepel soja saus over het geheel, wat zout en goed wat kerriepoeder naar smaak.
– Breek de 2 eieren open in de pan en roerbak verder tot het ei volledig gestold is en “versmolten” is met je bloemkool rijst.
– zet even apart
– Neem een klein pannetje, doe er een scheutje olijfolie in
– Bak de scampi’s één minuut per kant en kruid af met zout en kerriepoeder
– Giet er de kokosmelk bij en laat even sudderen. Haal van het vuur.
– Neem een diep bord of een mooi kommetje, doe je gebakken bloemkool nasi erin en werk af met de kerrie-kokos scampi’s.
– De overige kokos-kerrie “saus” kan je uitgieten over de gebakken bloemkool nasi.
Smakelijk!
Suggestie? Iemand geprobeerd en nog meer ideeën? Deel ze gerust onderaan deze post! Ik vind het fantastisch om de comments te lezen!
- – een bloemkool tot “rijst” geraspt of (plan B) 200 gram bloemkool “rijst” van AH.
- – 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd en 1 teentje knoflook
- – 1 halve kleine rode paprika, 1 kleine (gele) wortel, in fijne blokjes gesneden
- – optioneel: 1 lente-uitje fijn versneden
- – 100 gram (diepvries) erwten
- – 2 eieren
- – 2 koffielepels kokosolie
- – 1 eetlepel (light) soja saus, zout, kerriepoeder
- – 6 à 8 scampi’s
- – olijfolie en extra kerriepoeder
- – 100 ml kokosmelk
- – Neem een wok en verhit de kokosolie
- – Fruit het sjalotje tot het glazig ziet, samen met het uitgeperste teentje look.
- – Giet de “bloemkool rijst” in de hete wok en roerbak deze 2 minuten
- – Voeg de kleine blokjes wortel en paprika toe, en ook de erwtjes en roerbak nog eens 2 minuten
- – Giet 1 eetlepel soja saus over het geheel, wat zout en kerriepoeder naar smaak.
- – Breek de 2 eieren open in de pan en roerbak verder tot het ei volledig gestold is en “versmolten” is met je bloemkool rijst.
- – zet even apart
- – Neem een klein pannetje, doe er een scheutje olijfolie in
- – Bak de scampi’s één minuut per kant en kruid af met zout en goed wat kerriepoeder
- – Giet er de kokosmelk bij en laat even sudderen. Haal van het vuur.
- – Neem een diep bord of een mooi kommetje, doe je gebakken bloemkool nasi erin en werk af met de kerrie-kokos scampi’s. De rest van de kokos “saus” kan je uitgieten over de gebakken bloemkool nasi.
Cheers & Stay Healthy,
Tamara
DIT VIND JE VAST OOK LEKKER
Leave a Comment