Search here...
TOP
Be Healthy Diner Lunch

Gerookte zalmfilet met pittige erwtenpuree

Er zijn zo van die dagen dat je gewoon zin hebt om te experimenteren, en gewoon goesting in iets lekker! De keuken induiken dan maar! Dit is super lekker door de combinatie zoet & zout en easy peasy op tafel gezet. Bovendien een bom aan goede Omega-3 vetten en no carbs is altijd mooi meegenomen, maar daar merk je hier echt niks van! Dit recept is voor 2 personen, je bent er maar een kleine 20 minuutjes mee bezig.

Ingrediënten

  • 400 gram diepvries erwtjes
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie, peper en zout
  • handvol verse munt
  • 2 gerookte zalmfilets (ik bestel die altijd bij Colruyt bij mijn collect & go, ze zijn heerlijk.)

Zo maak je het

  • Pel en snipper het sjalotje en pers de knoflook met een knoflookpers
  • Verhit een scheut olijfolie in een pot (je kan ook een pan gebruiken) en stoof de sjalot en de knoflook glazig.
  • Voeg de erwten toe en stoof verder gaar.
  • Zet ondertussen een pan op het vuur, scheut olijfolie erin, en bak de zalmfilets gaar (ik schat 7 à 8 minuten, afhankelijk van de dikte)
  • Doe der erwten-sjalot-knoflook stoof in een kom waarin je kan mixen (de eerste keer had ik een blender gebruikt, maar doordat de puree vrij dik is, liep die blender constant vast, was geen succes.)
  • Voeg de munt bij en nog een mooie scheut olijfolie
  • Mix tot een smeuïge puree (ik heb hier mijn soepmixer voor gebruikt, en alles in een grote maatbeker gedaan => ik heb zo’n type mixer)
  • Kruid bij naar smaak met zout en peper indien je dit wenst.
  • Dresseer en geniet!!

Heb je het recept gemaakt? Post dan zeker je foto op de pagina van Lovely Healthy of op instagram met de hashtag #lovelyhealthy

Groetjes en enjoy, Tamara

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *