Search here...
TOP
#MyFitCode Be Healthy Diner Food & Drink I love soep Lunch

Geroosterde paprikasoep met pastinaak

Dit heb ik vandaag gemaakt, en de soep is zo’n smaakbom dat het zonde zou zijn om het recept niet met jullie te delen! Vooraleer ik je kwijt ben bij het lezen van het woord “roosteren” 🙂 het was kei-eenvoudig – tot mijn eigen verbazing.  Een chic woord dat ingewikkeld klinkt, maar eigenlijk neerkomt op: oven verwarmen op 230°C, paprika’s gewoon in 2 snijden, en 30 minuten in de oven dumpen! Het geheim van deze soep zit ’em écht in het roosteren van die paprika’s, zodat de zoete, licht rokerige smaak vrijkomt.  De pastinaak zorgt dan weer voor een zachte, aardse smaak, en afgewerkt is dit écht een toppertje! 
Oh ja, dit neemt 20 minuten van jouw tijd in beslag en 30 minuten van je oven!  Picture Perfect voor mijn blog: super gezond met een minimum aan tijd en inspanning!  🙂 Geniet ervan!

Een fantastisch receptje uit mijn boek “Vegadutchie” dat ik gewoon moést delen! 🙂

Wat heb je nodig voor 2 mooie kommen van deze geroosterde paprikasoep:

– 3 grote rode paprika’s – ik vond dat mijn “oude” paprika het makkelijkst te “ontvellen” was, dus paprika’s die al even in de koelkast liggen zijn hier prima voor!
– 1 takje rozemarijn – of zoals ik heb gedaan, gewoon een theelepel gedroogde rozemarijn
– 2 el olijfolie
– 1 rode ajuin, fijngesneden
– 1 pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
– 1 kl sterk paprikapoeder, 2 kl appelazijn, zout & peper naar smaak
– 500 ml groentebouillon
– goed hand basilicum

Geroosterde paprikasoep ingrediënten

Alright, let’s “rooster”

Verwarm jouw oven op 230° graden.
Dit is de fun part: snij elke paprika gewoon in twee.  Doormidden.  Geen zaadjes uithalen, gewoon in 2 snijden, in een ovenschaal leggen en 25 à 30 minuten in de oven dumpen tot ze zwart beginnen blakeren.
Haal de paprika’s uit de oven wanneer ze klaar zijn, en dek ze onmiddellijk af met aluminiumfolie om ze straks gemakkelijk te “ontvellen”.  Verwijder na 10-15 minuutjes de aluminiumfolie, en ontdoe ze van hun velletje en zaadjes. Bij mij kwamen die zaadjes gewoon mee met het vel!

Geroosterde paprika's

 

 

 

 
 

 

[spacer height=”20px”]

Vervolgens,

Verhit een lepel olijfolie in een pot en fruit de ui met het paprikapoeder ongeveer een minuut of 2-3. 
Voeg de in stukjes gesneden pastinaak toe en een scheut water, en bak de pastinaak 2 minuten mee. 
Voeg de rest van de groentenbouillon toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten koken op middelmatig vuur totdat je gemakkelijk in de pastinaak kunt prikken. 
Zet je vuur uit.
Voeg de paprika’s, rozemarijn, basilicum, resterende el olijfolie en appelazijn toe. 
Mix de hele boel met een staafmixer.
Breng verder op smaak – als je dat nodig vindt – met peper en zout.

Genieten maar!

Roasted Red Pepper soup

Veel liefs, en Be Healthy,
Tamara  

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER:

Erwtensoep met munt en kokosmelk

Erwtensoep met munt en kokosmelk

Pittige Thaise tomatensoep

Pittige Thaise tomatensoep

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *