Search here...
TOP
Be Lovely Haarverzorging

HASK Monoï Coconut Oil Shampoo & Deep Conditioner I Review

Geef je lokken een tropische vakantie met deze HASK Monoï Coconut Oil Shampoo.  Ik heb deze toevallig “ontdekt” in een DI winkel en O.M.G!! Deze shampoo kan tippen aan aan mijn Kérastase shampoos en dat aan de hélft van de prijs! Te goed om niet te vermelden hier op Lovely Healthy. En zonder twijfel één van de beste “ontdekkingen” op gebied van haarverzorging sinds maanden!

In geen enkele andere winkel ben ik het merk reeds tegengekomen.  Volgens mij is dit (voorlopig) enkel bij DI te verkrijgen.  Wat een ontdekking en dàt in mijn middagpauze! 🙂 HASK zou een haarverzorgings-gamma zijn op basis van exotische oliën afkomstig uit de héle  wereld. Elk gamma beschikt over één bepaald “sleutel” ingrediënt:

Argan Olie – het gamma voor beschadigd, droog en chemisch behandeld haar.

Macadamia Olie – sterk vochtregulerend, geeft opnieuw glans en voeding

Kokosnootolie – rehydraterend, verzachtend, geeft “peps” en voeding – deze heb ik gekocht en uitgetest.

Keratine eiwitten – zorgt voor minder haarbreuk, minder statische elektriciteit en laat je haar sneller drogen.

Fijn te weten dat alle producten vrij zijn van sulfaten, parabenen, alcohol, ftalaten, gluten en synthetische kleurstoffen. Omdat ik nogal een “kokosnoot-fan” ben, ben ik uiteraard gegaan voor het Coconut Oil gamma. Ik heb meteen de shampoo en de Deep Nourishing Conditioner meengenomen.  Ik ben mijn kassa-ticket kwijt, maar ik denk dat ik iets van een €7 à €8  betaald heb voor de shampoo, en voor het masker (een zakje) iet van een €3,00. Niet spotgoedkoop, maar in elk geval goedkoper dan “professionele” shampoos zoals Kérastase of Redken.

De verpakking

Ik vind de packaging mooi, en het verschil in de series valt onmiddellijk op.  De Monoï-Coconut Oil Shampoo komt in een ruime flacon met 355 ml product.  De fles is bruin en heeft een “knijpdop”.  Op de voorzijde zie ik duidelijk de merknaam, het gamma, wat de “sleutel” ingrediënten zijn (Kokosnoot en Monoï), wat voor shampoo het is, wat hij doet of belooft te doen, en dat hij vrij is van sulfaten en parabenen.  Op de achterzijde vind ik in 5 talen terug wat de shampoo doet, hoe je hem moet gebruiken en de ingrediënten.  Een mooie flacon die gerust gezien mag worden in mijn douche.

Omdat ik het product niet kende, ben ik niet onmiddellijk voor de flacon conditioner gegaan (prijs! 🙂 ) maar heb ik een “zakje” met 50 ml conditioner gekocht.  Superhandig die “probeer-zakjes”, zoiets kan ik écht waarderen van een merk.  Niet onmiddellijk de consument verplichten, maar hem of haar de kans geven het product uit te proberen voor een vriendelijk prijsje. Het zakje heeft een mooie groen-blauwe kleur, en ook hierop vind ik alles terug: wat het doet, voor welk type haar het geschikt is, de inhoud (50 ml) en op de achterkant in 5 talen wat het product is, en hoe het gebruikt dient te worden.  No nonsens, geen bullshit, gewoon wat je moet weten.

Hask Monoi Coconut Oil Shampoo

De Geur

O.M.G.!! Ik waan mij on the spot in Bali of één of ander tropisch eiland.  Waw! Wat een geur! De zoete en tropische geur van monoï, Tahitiaanse gardenia en kokos komen mijn neusgaten tegemoet.  En het beste van al?  Die geur blijft dà-gen hangen in mijn haar! Geen zever.  Mijn haar gewassen, en tot twee dagen later rook ik nog de geur! Doe dàt maar eens na! Kleine kantnota: als je niet houdt van zoete geuren, of de geur van monoï … dan zal deze niks voor jou zijn want de geur is héél uitgesproken aanwezig.

De ingrediënten

Als hoofdingrediënt staat water, gevolgd door Sodium C14-16 olefin sulfonate (wàt een beest!) dat voornamelijk gebruikt wordt als reinigingsmiddel, en dat afkomstig kan zijn uit kokosnoot.  Het veroorzaakt uitbundig schuim, en kan – in alle eerlijkheid – uitdroging en iriterend zijn voor de huid. (Ik heb daar niks van gemerkt).  Als 3de ingrediënt lees is Cocamide MEA, een derivaat van kokosolie en ethanolamine.  Hoewel je zou denken dat het “natuurlijk” is, is dit eigenlijk een wasachtige, witte substantie dat weinig met kokosnoten – zoals jij en ik die kennen – te maken heeft.  Het werkt ook als schuimmiddel. Daarna zie ik Cocamidopropyl Betaine, een oppervlakteactieve stof dat veel gebruikt wordt in verzorgingsproducten als schuimvormend middel. Daarna zie ik nog zout (conserveermiddel), glycerine dat gebruikt wordt voor hydratatie, monoï extract, kokosolie, en een aantal natuurlijke oliën. De volledige lijst vind je op onderstaande foto terug:

Hask Monoi Coconut Oil Shampoo ingrediënten

Ok, blijkbaar vooral veel ingrediënten die “schuimen” en het is waar, de shampoo schuimt heel uitbundig! Voor de rest – weet ik niet zeker of ik helemaal vrolijk wordt van de ingrediëntenlijst.  Vragen of twijfels, of wil je graag een bepaald ingrediënt opzoeken?  Ik vind de site van cosmeticsinfo.org heel handig!

Voor de conditioner:

Zie ik als eerste ingrediënt opnieuw water, daarna Cetearyl alcohol, een wit, wasachtig, vast materiaal. Het is vet oplosbaar, niet in water. Het is een mix van verschillende vetzuren. Als 3de ingrediënt Chloride, eigenlijk zout.  Quaternium-18 wordt gebruikt als anti-statisch ingrediënt en is ook een zout dat gevormd wordt door gehydrogeneerde vetzuren. Daarna lees ik de natuurlijke ingrediënten: monoï, kokos, lijnzaadolie, blauwe bosbes extract, glycerine,… wat mij wel positief stemt.  De volledig lijst vind je op onderstaande foto terug.

Hask Monoi Coconut Oil deep conditioner ingrediënten

De ervaring

Wel, zoals je kan lezen in de ingrediënten, schuimt de shampoo inderdaad héél uitbundig! 🙂 Wanneer ik de shampoo op mijn handen deed, viel ik haas achterover van de heerlijke geur! Uitbundig schuim, en ook vet haar wordt perfect aangepakt.  Mijn haar is zacht na de shampoo, maar nog niet über-zacht.  Daarna heb ik de Deep Nourishing Condioner gebruikt – opnieuw de héérlijke geur – en later inwerken terwijl ik verder douchte. Bij het uitspoelen is mijn haar super zacht en geurt overheerlijk.

Nu, de meeste conditioners (van goede kwaliteit) slagen er wel in om mijn haar in de douche zacht te laten aanvoelen, maar ze slagen er niet allemaal in om mijn koppie nog zacht te laten aanvoelen als mijn haardos opdroogt.  Ik heb van nature erg pluizig haar, en vrij droge punten. Mijn haar kan bij het uitspoelen super zacht aanvoelen, dat betekent nog niet dat het zacht blijft als het opdroogt. Deze doet dat wel, vandaar mijn groot enthousiasme! Als mijn haren opdrogen zijn ze super zacht, zélfs de punten, en ook de dagen nadien blijft het zacht gevoel.  Ik heb geen nood meer om mijn Mythic Oil in mijn punten te masseren, en dat is heel wat! Ik ben fan! Dit zijn echt 2 producten van een professioneel niveau voor een zachte prijs.

Conclusie

Het gamma doet – voor mij althans – wat het beloofd! Intens hydrateren, weg droog haar, mooi gereinigd en een heerlijke geur!  Dus, als je droog haar hebt, of erg droge punten dan is dit zeker het proberen waard!
Voor de super-gevoelige huidjes onder ons, gezien de toch wel uitgebreide (chemische) lijst van ingrediënten misschien toch even een gevoeligheidstest doen!  De conditioner bevat een pak minder chemische (schuimvormende) ingrediënten en veel meer natuurlijke ingrediënten.  Ben je iemand die niet zo houdt van erg aanwezige of zoet geuren, dan laat je deze best ook aan je voorbijgaan. 🙂

Hask Monoi Coconut Oil Shampoo voorzijde

Ik hoop dat deze review nuttig was, als iemand dit gamma al heeft gebruikt laat het gerust weten!

Veel liefs & Stay Lovely,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Review I Ultra Doux Geheim van Honing

Review I Ultra Doux Geheim van Honing

Review I L'Oréal Mythic Oil - hémelse haar olie!

Review I L’Oréal Mythic Oil – hémelse haar olie!

Redken Extreme Lenghts gamma

Redken Extreme Lenghts gamma I review

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *