Search here...
TOP
Diner Food & Drink Hapjes & Snacks Lunch Pasta

Homemade Pesto “alla genovese”

Homemade is best! Dat pesto een Italiaanse klassieker is hoeft niet meer verteld te worden. Met deze “groene” saus maak je in een mum van tijd de héérlijkste gerechten: van pasta tot gegrilde mediterraanse groenten “torentjes”, vis in papillot, als dressing in salade, you name it! En het beste van allemaal?  Deze Homemade Pesto “alla genovese” maak je in amper 5 minuten! Blenders in de aanslag!

Weet je vanwaar de naam “Pesto” komt? Pesto betekent “gestampt” omdat alle ingrediënten oorspronkelijk met de hand werden fijngemalen in een vijzel.  Nu ga ik je hier geen pols-kramp bezorgen 🙂 een blender of staafmixer doet het werkje prima!  Pas na de de wereldoorlog (1946) werd het allereerste potje pesto verscheept naar Amerika, en in de jaren 90 veroverde de héérlijk groene saus de rest van de wereld.  Oef! Wat zouden we doen zonder! 😉

Wat heb je nodig voor deze Homemade Pesto

30 gram pijnboompitjes, lichtjes geroosterd (niet te donker!)
50 gram Parmezaanse kaas (of een mix van Parmezaanse kaas en Pecorino kaas)
3 goede handen verse basilicumblaadjes (ik heb ongeveer 1 plantje kaalgeplukt 🙂 )
een halve citroen
2 teentjes verse knoflook, uitgeperst
6 à 8 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
peper en zout

Zo doe je het: 

Pluk de blaadjes van het basilicumplantje.
Rooster de pijnboompitjes lichtjes in en pan zonder vetstof. (niet te donker om een scherpe smaak te vermijden)
Pers het sap uit de citroen en verwijder eventuele pitjes.
Neem je blender (of een grote pot waar je straks met de staafmixer in kan) en gooi alles erin!
Blender full speed tot een gladde massa.
Breng op smaak met peper en zout, en voeg eventueel nog extra olijfolie toe om het smeuïger te maken.

You rock! Klaar is je Homemade Pesto!

Nu nog even verder snuffelen op Lovely Healthy voor inspiratie, of laat je creativiteit volledig los! Panini met mozzarella, tomaat en pesto? Salade met kerstomaatjes, feta en pesto? Pasta Pesto met grove Parmezaanschilfers, Carpaccio, als dipsaus,…the sky is the limit! 🙂

Stay tuned, want er komen nog meer Pesto-receptjes aan!

Veel liefs & Stay Healty,
Tamara

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *