Search here...
TOP
Mom life as it is :)

Kids en iPads

We hebben het allemaal al wel eens uit een mond horen komen, het “ik ga mijn kind nooit voor een TV of iPad zetten.” Boehahahahaaaaa….!! Dié hééft geen kinderen. For sure not.

Wanneer je van pure vermoeidheid je eigen achternaam niet meer kent, je de sleutels in de koelkast legt, of koffie nummer 3 maakt, omdat je vergeten bent dat je er al 2 had gemaakt (en wegens tijdgebrek niet hebt opgedronken, en dus vind je tas 1 terug in de badkamer aan het eind van de dag, en tas 2 op het bureau 2 dagen later…) is de iPpad heilig verklaard! Leve de man die dit ding heeft uitgevonden! Ook wanneer je 4 dagen geforceerd je tent moet opslaan in het ziekenhuis wegens een gemeen beestje dat Rotavirus noemt, en je je high-energy kid – dat aan de baxter hangt – 4 héle dagen op 12 vierkante meter “bezig” moet houden, geef je for sure, je linkerhand voor dat ding. (Je hebt je rechterhand nodig om te schrijven en zo, vandaar.)

Je maakt het lekker educatief denk je dan maar (voor eigen gemoedsrust), en propt het ding vol met puzzels, woordjes leren, tellen, autospelletjes, … en ziehier: kijk en wees verbaasd over het onwaarschijnlijk geheugen van je peuter! De mijne weet tussen 30 icoontjes, waar dan elk nóg eens 10 spelletjes onder zitten, exact dat éné spelletje te vinden dat ‘ie wil spelen. Als ik er één moet vinden, duurt het tot morgenochtend, en krijgt de peuter – wegens gebrek aan gedult (tja, het ís mijn zoon) – een driftbui … dus moei je er vooral niet mee en laat de peuter héérlijk swipen en “babbelen” tegen zijn beste maatje iPad.

Nog een supertip voor peuters met selectieve doofheid: wanneer je voor de 10de keer vraagt te komen, maar je straalgenegeerd wordt, gewoon even dit “magisch” woord uispreken: iPad. Binnen de 10 seconden staat de peuter aan de voet! Je mag het fluisteren 3 kamers verder … de peuter staat aan de voet snéller dan je het woord kon uitspreken. “koekje” is ook zo’n woord met magische krachten. Trust me, works like a charm! Oh ja, …das waar ook, … ik ging mijn kinderen ook nooit koekjes geven …. 🙂

Cheers,
Lovely Healthy Mom

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *