Search here...
TOP
Diner Food & Drink Lunch

Kleurrijk gevulde puntpaprika’s met groentjes, olijven, ricotta & bacon

Gisteren heb ik deze kleurrijk gevulde puntpaprika’s gemaakt met een zàlige mediterraanse “pizza-like” vulling! Allemaal vers, boordevol smaak, en allemaal gezond! Ik vind puntpaprika’s leuk én lekker 🙂 Omdat een puntpaprika zoeter is dan een gewone paprika wordt ‘ie ook wel eens zoete paprika genoemd, of snackpaprika.  Nog een verschil met een gewone paprika is dat de schil dunner is, wat het – vind ik – aangenamer maakt om hem rauw in een salade te eten, en ook in de oven doen ze het prima!   Ik denk dat het bij Albert Heijn is, dat ze zo van die emmertjes verkopen met mini puntpaprika’tjes. Echt zo cute, en ja, élke keer heb ik zo’n emmertje mee. 🙂  

Voor deze kleurrijk gevulde puntpaprika’s heb ik 3 paprika’s genomen voor 2 personen: dat is 3 x een halve gevulde per persoon. Niet zo’n grote eter?  Neem er dan 2 mooie grote. (Ik had voldoende met 2 halve)

Ik heb trouwens nog een “wist-je-dat-je” 🙂 Wist je dat puntpaprika’s échte vitamine C-bommetjes zijn? 100 gram puntpaprika bevat maar eventjes 200 mg vitamine C! Dat is 4 x meer dan een sinaasappel!

Wat heb je nodig:

– 3 gekleurde puntpaprika’s
– 1 ui, fijngesnipperd
– 1 teentje knoflook, fijngesnipperd of uitgeperst
– 2 middelmatige wortelen, in “brunoise” gesneden – of in gewone mensentaal “in kleine blokskes”
– 1 stengel selder, ook in fijne blokjes gesneden
– 1 blikje Elvea tomatenpuree Pomo e Peperoni met paprika (of gewone tomatenpuree)
– kruiden: peper, zout, paprikapoeder, chilipoeder, kurkuma,…
– 4 tomaten ontveld en in blokjes gesneden (ik heb Roma tomaten gebruikt, omdat die stevig zijn en ook stevig vruchtvlees hebben.  Ik krijg namelijk de zwarte zenuwen als ik in een tomaat snij en de binnenkant valt in “moes” uiteen :-)). 
– 75 gram ontpitte groene olijven, gehalveerd
– 100 gram ricotta
– 80 gram diepvrieserwtjes
– 100 gram bacon (heel mager varkensvlees met amper 2,5% vet en ruim 19 gram proteïnen!)

Gevulde Puntpaprika's ingrediënten

Gevulde puntpaprika's voorbereiding

Timing:

20 minuten van jouw tijd (voorbereiding) en 20 minuten van je oven.

Zo doe je het:

– verwarm de oven voor op 200°C
– Snij de puntpaprika’s in de lengte in twee en verwijder de pitjes en de zaadlijsten.  Leg ze in een mooie ovenschaal.
– Neem een klein apart pannetje en bak de bacon
– Doe een scheutje olijfolie in een wok of pan en fruit de fijngesnipperde ui met de knoflook.
– Doe er na een minuutje de fijne wortel -en selderblokjes bij en stoof even mee op een middelhoog vuur. 
– Tijd om kruiden toe te voegen: ik heb flink wat paprikapoeder gebruikt, een snuif chilipoeder en een snuif kurkuma.  Laat je gaan, en niet te zuinig zijn. 🙂 Deze kruiden geven de vulling écht een heerlijke smaak!
– schep er de tomatenpuree Pomo e Peperoni doorheen en laat kort even aanbakken.
– Doe de tomatenblokjes erbij, en laat op een zacht vuurtje even pruttelen.  Kruid verder bij met zout en peper.  Proef even en kruid bij waar nodig. Zorg dat je saus de nodige “pit” heeft.
– Meng de bacon en de diepvrieserwtjes door de saus, en tot slot ook de ricotta en de gehalveerde olijven. Goed omroeren.
– Laat het geheel nog een 10-tal minutes op een laag vuurtje pruttelen, de tijd dat de oven “pieeeep” zegt.
– Vul de halve paprika’s met het mengsel en werk af – als je dit wil – met een beetje geraspte gruyère.

Gevulde puntpaprika sausGevulde puntpaprika's klaar om in de oven te gaan
– Laat de kleurrijke gevulde puntpaprika’s in 20 minuten gaar worden in de oven.

kleurrijke gevulde puntpaprika's op bord

Smakelijk!
Suggesties? Ideeën? Laat van je horen! Ik kijk ernaar uit! 🙂

Veel liefs & Stay Healthy,
Tamara

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT:

Dé Lasagnette - vegetarisch en glutenvrij

Dé Lasagnette – vegetarisch en glutenvrij

Heerlijke courgette gratin! Glutenvrij en koolhydraatarm

Heerlijke courgette gratin! Glutenvrij en koolhydraatarm

Gezonde chicken Nuggets met mango spicy dipsaus

Gezonde chicken Nuggets met mango spicy dipsaus

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *