Search here...
TOP
Be Healthy Food & Drink Hapjes & Snacks

Panna Cotta met kokosmelk & mango-ananas Salsa

My Sweet Valentine! Wie houdt van exotisch, zoet, fris en fruitig zal dit aperitiefhapje vast geweldig vinden! Speciaal voor Valentijn deel ik dit prachtig receptje met jullie: Panna Cotta van kokosmelk & mango-ananas-chili Salsa.  De combinatie van een fluweelzachte romige panna Cotta met de frisheid en fruitigheid van mango en ananas is zàlig! Afgewerkt met een lauwwarme kruidige scampi. Lees snel hoe je dit hemels glaasje in elkaar bokst!

Zoals altijd begin ik met de ingrediënten.  Dit receptje is voor een 6 à 8-tal glaasjes, afhankelijk van hoe groot je ze maakt.
Hoe lang duurt het? 30 minuten van jouw tijd + 2 uur van je koelkast
Goed om weten: je kan alles op voorhand maken en op het moment zelf hoef je dan alleen nog maar de scampi’tjes te bakken in 2-3 minuutjes

Ingrediënten

250 ml kokosmelk
8 scampi’s, schoongemaakt, mét staart
250 ml halfvolle of magere room
4-5 gelatineblaadjes – indien mogelijk kan je dit ook met de vegetarische variant Agar-Agar doen – neem dan een goede 5-7 gram
olijfolie

Voor de Salsa
1 verse rijpe mango
1/2 verse ananas – je weet of een ananas rijp is als je aan één van de middelste bladeren trekt.  Komt ‘ie mee, dan is ‘ie rijp!
1 kl limoensap
1 chilipeper
enkele takjes gehakte verse munt / of voor de liefhebbers gehakte koriander.  Geen verse kruiden bij de hand? Neem gewoon wat korianderpoeder

Zo doen we het

Doe de room & de kokosmelk in een pannetje en breng aan de kook.  Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Kruid de kokosmelk met een beetje zout en peper.  Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Meng goed en laat wat afkoelen.

Giet de panna cotta in mooie glaasjes, en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Ik heb – om morsen te voorkomen – zo’n ovaalvormige sauslepel gebruikt.

Maak de salsa, en oké, ik geef toe, hier is wat “snijwerk” aan, maar kom op, ‘t is maar 1 keer Valentijn per jaar! Chop Chop! 🙂
Schil de mango en de ananas en snij ze in fijne blokjes. Snij de chilipeper in de lengte open, verwijder de zaadjes en snij héél héél fijn. Serieus, je wilt niet dat je man/lief één brok chilipeper inslikt! 🙂 Hak ook de munt fijn. Meng alles in een kom: mango, ananas, chili, munt of koriander, en 1 el olijfolie.  Zet dit mengsel in de koelkast tot je glaasjes panna cotta zijn opgesteven.

“Le moment suprême”

Neem jouw glaasjes kokos panna cotta uit de koelkast.
Schep er de salsa over.
Bak de scampi’s kort aan in een pan met een beetje kokosolie. Gewoon tot ze rozig zien. Als je scampi’s té lang bakt worden ze taai, en dat is uiteraard niet de bedoeling.  Ik schat zo 1 tot 1,5  minuutje per kant.
Opdienen – en beter nog opéten!!

Smakelijk!
Reacties & suggesties zijn altijd welkom!
Veel liefs, en Stay Healthy,
Tamara

DIT IS OOK HEEL LEKKER

Zoet-zure Salsa van mango, ananas en rode ui

Zoet-zure Salsa van mango, ananas en rode ui

Erwtenguacamole met hartige granola

Erwtenguacamole met hartige granola

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *