Search here...
TOP
Be Healthy Food & Drink Gezonde desserts Naughty Sundays

Slagroom van kokosroom – Lactosevrij, vegan en Paleo

Kokos slagroom is gewoon … onbeschrijflijk lekker! Heerlijk romig, zacht en subtiel van smaak, exotisch én combineerbaar met héél veel dingen.  Over gezonde pannenkoeken, bovenop je favoriete havermout, in combinatie met aardbeien, frambozen, of ander fruit – al dan niet met nog wat kokosbloemsemsuiker erover, of rauwe cacao.  En … zoals de rest van mijn blogreceptjes, super simpel te maken.  Heb je een blik kokoscrème, 5 minuten, en een mixer?  Dan is deze exotische romige topping zo gepiept!

De grote plus aan deze “slagroom” is dat hij lactosevrij is, én als je een goede pure kokoscreme of melk neemt – zoals deze Guinea’s – dan zitten er ook nog eens géén bewaarmiddelen of stabilisatoren in.  De Guinea’s – te koop in de Carrefour – bestaat uit 100% kokosextract.  Vaak kom je ook tegen bijvoorbeeld 85% kokosextract en 15% water.  Dat is ook prima! De vetzuren in kokos zijn heel gezond voor je, zelfs als je gewicht probeert te verliezen!   

Even kort op een rijtje:

– Kokosolie bestaat uit middellange vetzuren die onmiddellijk gebruikt kunnen worden als energiebron. 
   Ze worden niet gemakkelijk opgeslagen in je lichaam als vet.
– Het zorgt voor langdurige energie en heeft een honger-verminderend effect op het lichaam
– Een deel van de vetzuren in kokosolie is Laurinezuur, dat afrekent met bacteriën, virussen en schimmels 
– Kokosolie kan goede cholesterol doen verhogen

kokosroom voor slagroomKokos Slagroom zelf maken

 

 

 

 

 

[spacer height=”20px”]

Ingrediënten:

– 2 blikjes kokoscreme of 1 blik van 400 ml kokosmelk – belangrijk: géén light versies!
– 1-2 el kokosbloesem suiker of honing – noot: kokosbloesemsuiker is heerlijk, maar kleurt je kokos-slagroom ook lichtjes.  Wil je echt een witte versie behouden, ga dan voor de honing. Ik heb hem gemaakt met kokosbloesem suiker omdat ik erg hou van de smaak: mengeling tussen karamel en speculoos…

Zo doe je het:

“Koud” is hier het absolute magische woord!

Laat de crème of melk goed koud worden in de koelkast, en laat hem daar – bij voorkeur – 18 tot 24 uur staan. En ja, deze stap is echt cruciaal! Zet ook de kom waarin je gaat mixen en de kloppers die je gaat gebruiken minstens 30 minuten in de koelkast of    15 minuten in de vriezer.

Doe voorzichtig het blik kokos crème open, en schep met een lepel de “vaste” room eraf.  
Werk je met kokosmelk, dan zal – door de kou – de room gescheiden zijn van het water.  Je hebt alléén de room nodig.
Het kokoswater hoe je niet weg te gieten! Dat is heerlijk in een smoothie!

Klop de room op – op middelmatige snelheid gedurende 1 à 2 minuten tot je een “fluffy” textuur krijgt.
Doe er – indien je dat wenst – wat kokosbloesem suiker of honing bij.  

Serveer met frambozen of je lievelingsfruit, of vul er aardbeien mee op, zoals dit klaar-in-vijf-minuten Valentijns dessertje. Zorg dan wel dat je kokos slagroom héél koud staat!
[spacer height=”20px”]collage kokos slagroom met aardbeien

Geniet ervan! Smakelijk!

Veel liefs, en Stay Healthy,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER:

Cheesecake aardbeien, hét perfecte dessert!

Cheesecake aardbeien, hét perfecte dessert!

Panna Cotta van kokosmelk met zoete mango ananas salsa

Panna Cotta van kokosmelk met zoete mango ananas salsa

 

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *