Search here...
TOP
Be Lovely Gezicht & Huid

Lancome Visionnaire review

Een goed serum, wie zegt daar “nee” tegen?  En ééntje die minder rimpels beloofd, minder zichtbare poriën, een verbeterde huidtextuur … dat vrààgt gewoon om getest te worden! Lancome beweert dat dankzij LR2412 het product Visionnaire in staat is om van binnenuit een zichtbaar perfecte huid te creëren.  Aangezien ik een gemengde huid heb, geef ik de voorkeur aan serums omwille van de lichtere textuur.  Voor crèmes – zelfs een lichte – moet ik echt oppassen, want ik krijg daar vrij snel puistjes van … Ik was best benieuwd, want ik ken de producten van Lancome eigenlijk niet zo goed … omdat ik een super fan ben van o.a. Estee Lauder.  Benieuwd naar wat ik ervan vond?

Packaging

Zoals altijd kijk ik eerst naar de verpakking … Tja, het oog wil ook wat he? De blauwe flacon zat in een rechthoekig zilverkleurig doosje, met daarover een soort “sleeve” waarop de flacon afgebeeld staat en de belofte wit op zwart op de zijkant van de sleeve. Binnenin bij het openen stuit je  de “bijsluiter”, die je nogmaals uitlegt/bevestigt dat je een fantastisch product hebt gekocht, en er ook bij uitlegt waarom.  

Lancome Visionnaire verpakking met sleeve

Lancome Visionnaire Corrector claim belofte

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Ik vind persoonlijk de keuze van de sleeve héél goed gedaan, omdat het blauw onmiddellijk aanspreekt, je ziet als het ware de flacon hoé je hem gaat kopen en je kan metteen de claims lezen, de ingrediënten, hoeveel ml er in de flacon zit, etc. Het spreekt aan.  Alles is zeer luxueus, mooi, een toffe customer experience bij het thuiskomen en openen van het product.  Prijskaartje: ik heb hem het goedkoopst gevonden op www.parfumerie.be – 30 ml aan €62 en 50 ml aan €86 – een vrij stevig prijskaartje kan je stellen.

Ingrediënten

Als eerste ingrediënt zien we water, helaas onmiddellijk gevolgd door een silicone die de huid verzacht, gevolgd door glycerine, dat bijdraagt aan de hydratatie van de huid.  Verder nog een paar siliconen, vrij veel synthetische ingrediënten en een paar mineralen en natuurlijke ingrediënten.  Ik wordt hier niet onmiddellijk super vrolijk van…

Lancome Visionnaire ingrediënten 

 

 

 

 

 

 

 

[spacer height=”20px”]

Wat is nu eigenlijk het steringrediënt van Visionnaire? En hoe zit dat met dat nummer “LR2412”?
2412 is de naam – of beter het nummer – van een molecuul jasmonzuur, een plantaardige “signaalmolecuul”.  Wanneer een plant beschadigd is, produceert zij jasmonzuur, een zuur dat het herstel en de weerstand activeert zodat de plant zich beter kan beschermen tegen toekomstige aanvallen.  Er is onderzoek gedaan hoe de werking van die herstellend kracht nagebootst kon worden zodat het ook voor de menselijke huid gebruikt kon worden.  Er zijn verschillende derivaten ontwikkeld uit dat jasmonzuur, en zo kwam uiteindelijk molecuul LR2412 in het serum van Visionnaire terecht!

Geur

Ik vind het een vrij zachte, bloemige geur … waarin jammer genoeg ook alcohol in te ruiken is.  Ik zeg niet ja, ik zeg niet nee …

De Ervaring

Mijn verwachtingen stonden uiteraard hoog gespannen! Op de huid ziet het eruit als een dunne melk. Wat mij opviel, en direct ook tegenviel was dat er een blinkende schijn in zat! Een soort van fijne glansdeeltjes. Ik heb daar – maar dat is persoonlijk – een hekel aan, of het nu een crème, een serum of een shampoo is.  Soit, aangebracht op mijn gezicht trok het vrij snel in, ik had de indruk dat het serum goed hydrateert … alhoewel ik op mijn vingers achterbleef met een … soort van filmpje.  Niet metteen een vettig filmpje, maar toch … een laagje waardoor ik onmiddellijk mijn handen wilde gaan wassen.  Bof…

Lancome visionnaire gebruik op de huid

 

 

 

 

 

 

 

[spacer height=”20px”]

Na een 3-tal weken gebruik kan ik toch zeggen dat mijn huid er mooier uitziet, egaler.  Zijn mijn poriën en eerste rimpeltjes verdwenen als sneeuw voor de zon? Neen, helaas.  Maar misschien wel iets minder duidelijk aanwezig.  En het product hydrateert voldoende waardoor ik geen extra crème nodig heb, en dat is positief.

Conclusie

Verbluffende resultaten? Na 3 dagen een prachtige huid de hele dag lang? Neen.  Minpunten zijn vooral het feit dat het serum een soort filmpje achterlaat, de aanwezige geur van alcohol en het prijskaartje. Positief is dat het serum de huid goed hydrateert, dat – na 3 weken – het inderdaad lijkt of poriën iets minder zichtbaar worden, een zachte huid.  Zou ik het opnieuw kopen? Neen, sorry Lancome.  Ik vind dat de prijs niet in lijn ligt met de resultaten, ook al zijn deze niet slecht.  Ze zijn ook niet uitmuntend.  Dan ben ik toch meer fan van het Powercell serum en de Re-PLASTY pro filler van Helena Rubinstein.

Meer reviews lezen?
Snuffel gerust verder in het Be Lovely gedeelte op mijn blog.
Wil je graag meer weten over een specifiek product, laat het mij gerust weten en ik test het voor jou!

Veel liefs en Be Lovely,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Estee Lauder Enlighten Review

Estee Lauder Enlighten Review

Review I Garnier Hydra Bomb

Review I Garnier Hydra Bomb

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *