Search here...
TOP
Be Lovely Haarverzorging

L’Oréal Elsève Low Shampoo Extroardinary Oil I Review

Wat als er een ultra voedende reinigende crème zou bestaan die je haren niet uitdroogt bij het wassen, ze niet poreus maakt, én je lokken in alle zachtheid ontdoet van onzuiverheden? Maak kennis met een gloednieuw beauty-ritueel: de L’Oréal Elsève Low Shampoo’s, een unieke ultra verzorgende ervaring dat je absoluut geprobeerd moet hebben!

“Normale” schuimende shampoo’s zijn vaak vrij agressief voor je lokken en drogen ze vaak ook (extra) uit. We zijn het zodanig gewoon, en we gebruiken – na de shampoo-beurt – met z’n allen enthousiast een conditioner om onze haren opnieuw zacht te maken.  We stellen er ons geen vragen bij, en de meeste van ons doen het al jaren zo. (Ik ook trouwens) Nog wat droge puntjes na een conditioner?  Dan gooien we er nog een extra masker tegenaan voor nóg meer voeding, glans en herstel.

Maar wat als er een andere manier bestond?
Wat als er een ultra voedende reinigende crème zou bestaan die je haren niet uitdroogt bij het wassen, ze niet poreus maakt, én je lokken in alle zachtheid ontdoet van onzuiverheden? L’Oréal introduceert een gloednieuw gamma Low Shampoo’s: geen schuim, geen sulfaten en héél veel verzorging in één enkel product!

Mijn reactie? Yeah right. marketing talk. Ik ben meer van het eerst-zien-dan-geloven-type 🙂 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nogal moeilijk had met het concept van een niet-schuimende shampoo.  Enerzijds nieuwsgierig, anderzijds met frisse tegenzin (geen schuim = niet proper, toch?) ben ik de douche ingedoken en heb ik de Elsève Low Shampoo Extraordinary Oil getest. 

L'Oréal Elsève Low Shampoo Gamma - €5.99 per stuk van 400 ml

L’Oréal Elsève Low Shampoo Gamma – €5.99 per stuk van 400 ml

Het gamma:

– Elsève Low Shampoo Extraordinary Oil Sublieme krullen – 400 ml voor €5.99
– Elsève Low Shampoo Extraordinary Oil  – 400 ml voor €5.99
– Elsève Low Shampoo Color Vive – 400 ml voor €5.99 

De textuur:

Het woord “shampoo” is hier eigenlijk totaal niet op zijn plaats…het gaat hem eigenlijk over een rijke niet-schuimende, ultra-verzorgende crème textuur.  Shampoo schuimt.  De L’Oréal Elsève Low Shampoo niet. Om het even on-sexy te zeggen, maar zo begrijp je direct wat ik bedoel: het voelt alsof je je haren aan het wassen bent met conditioner. 🙂 Het is anders, wennen, maar aangenaam, zacht en heerlijk geurend.  Voor de test besloot ik mijn (vette wortels-droge punten) haar 3 dagen niet te wassen, zodat we meteen een uitdaging voor deze Low Shampoo hadden! En ja, mijn vettig “ik-heb-mijn-haar-in-geen-drie-dagen-gewassen” koppie was nèt zo proper als met een “schuimende” shampoo. Tot mijn eigen verbazing. 

L'Oréal Eslève Low Shampoo Extraordinary Oil textuur - ik vind hem lijken op conditioner

L’Oréal Elsève Low Shampoo Extraordinary Oil textuur – ik vind hem lijken op conditioner

De ingrediënten:

loreal-elseve-low-shampoo-ingredienten

Water is het eerste ingrediënt.
Cetearyl Alcohol, is een alcohol dat de huid nauwelijks irriteert. Dit “vet” alcohol houdt juist vocht in de huid. (een alcohol dat je dus niet per definitie hoeft te vermijden in een ingrediëntenlijst)

Behentrimonium Chloride, een ingrediënt dat “schoonmaakt” en vochtinbrengend werkt, afkomstig uit koolzaadolie. Wordt ook vaak gebruikt als anti-statisch middel en is door zijn wax-achtige textuur goed in staat om “pluis” tegen te gaan. Minpunt is dat dit ingrediënt niet zonder risico is en zelfs als toxisch omschreven wordt. Concentraties hoger dan .1% en hoger hebben aangetoond schade te kunnen veroorzaken aan de ogen. Het is ook heel ontvlambaar en kan huidirritatie veroorzaken.
Coco-Betaine, één van de mildste surfactanten die er zijn, en wordt in haar producten gebruikt vanwege het antistatisch effect op haar – zodat het gemakkelijker doorkambaar wordt. Deze stof wordt geproduceerd uit kokosvet. De vetzuren uit kokos worden zodanig synthetisch bewerkt dat er uiteindelijk de stof cocoamidopropyl betaine uit ontstaat.
Patato Starch Modified, is gemodificeerd aardappelzetmeel en wordt ingezet als verdikkingsmiddel en stabilisator
Guar hydroxypropyltrimonium chloride is een water oplosbare, organische verbinding en wordt vooral vaak gebruikt in haarverzorgingsproducten omwille van zijn antistatische en ontwarrende eigenschappen zonder het haar te verzwaren. Het wordt als een heel veilig ingrediënt beschouwd, niet irriterend en biologisch afbreekbaar.
Chamomilla recutita extract, is eigenlijk gewoon kamillebloem extract en wordt ingezet omwille van zijn verzachtende eigenschappen.
Cocos Oil/Coconut Oil, spreekt voor zich.
Tocopherol, is de cosmetische naam van vitamine E, een vetoplosbare vitamine dat een natuurlijke antioxidant is. 
Sodium Chloride, is eigenlijk gewoon tafelzout en wordt in de cosmetica gebruikt omwille van zijn reinigende en geur-wegnemende eigenschappen. 
Verder lees ik nog zonnebloemzaad olie, zonnebloemolie, lotusbloemextract, lijnzaadbloem extract, sojaolie,…

Specifieke vragen over een bepaald ingrediënt dat je ziet?  Tik het dan even in op cosmeticsinfo.org 

De Geur:

Frisse, bloemige geur.  Aan de zoete kant. 

Dé Ervaring

Met een “pffff, dat-zullen-we-nog-wel-eens-zien-attitude” ben ik eraan begonnen. 🙂  

Eenmaal de douche in, pompen maar! Op verpakking staat 10 tot 15 keer pompen geeft voldoende product.  Ik kies het zekere voor het onzekere en pomp het maximum: 15 keer (mijn haren zijn nog iets korter dan schouderlengte 🙂 )

Zo ziet 15 keer "pompen" er in mijn hand uit. Ik denk dat dit de hoeveelheid shampoo én condioner in één is.

Zo ziet 15 keer “pompen” er in mijn hand uit. Ik denk dat dit de hoeveelheid shampoo én condioner in één is.

Ik wrijf de was-emulsie open in mijn beide handen en ga over mijn haar vanaf mijn voorhoofd, helemaal tot aan mijn punten, hopend op die manier het product zo goed mogelijk te verdelen.  Daarna masseer ik het in. (Ik pomp nog 2 keer bij want ik ben nog steeds overtuigd dat ik stukken heb overgeslagen) Tja, zonder schuim … hoe moet ik weten dat alles “gewassen” is? Bovendien voelt het echt aan alsof ik mijn haar met conditioner aan wassen of beter gezegd “insmeren” ben.  Ik wrijf verder en concentreer mij goed zodat ik alle plekjes heb “gecoverd”.

Elsève Low Shampoo "gebruiksaanwijzing"

Elsève Low Shampoo “gebruiksaanwijzing”

Daarna spoel ik alles uit.  Oh my god!!
Mijn haar voelt aan alsof ik er een masker van €100 heb opgezet en dat een half uur heb laten inwerken. Het is ongelooflijk hoe super zacht, intens gevoed, en glad is mijn haar geworden! Met enig ongeloof blijf ik nog even verder uitspoelen en voelen … en ja hoor, mijn haren zijn baby-zacht! Op en top gevoed van de wortels tot in mijn (erg droge) punten. Ik geef toe, ik ben onder de indruk.

Ik verlaat de douche, en droog mijn haardos.  Nog steeds sceptisch want “als mijn haar opdroogt zal het wel weer een strobaaltje worden as usual”.  Even overweeg ik of ik toch geen Mythical Oil op mijn punten doe … maar neen, dit is een test! 

Ik heb mijn haren laten drogen aan de lucht (zoals ik altijd doe) en onwaarschijnlijk maar waar … ze blijven zacht, glanzend en soepel tot in de puntjes.  Even ter herinnering: ik heb alléén die L’Oréal Elsève Low Shampoo gebruikt! Geen conditioner, geen masker, geen olie nadien… één enkel product, that’s it!
I’m hooked. 

loreal-esleve-low-poo

Conclusie:

De claim dat de L’Oréal Elsève Low Shampoo véél meer verzorgende ingrediënten bevatten dan een “normale” shampoo is waar, geen sulfaten bevat is waar en super zacht is voor zelfs de meest poreuze lokken … is waar.
Als je kan leven met het idee om je haren te “wassen” met een schuimloze was-emulsie, dan is deze L’Oréal Elsève Low Shampoo een ultra verzorgende topper! Ook handig voor op reis, stel je eens voor hoeveel bussen en potten je achterwege kan laten als je énkel dit meeneemt? Dit is een shampoo-conditioner-masker-én-olie in één! 🙂 

Mijn enige bedenking toen ik in de douche stond was de hoeveelheid product dat ik nodig had … 15 pompjes!  Dat is ruim je shampoo + conditioner in één gerekend.  Misschien is dat de reden dat de inhoud van 1 L’Oréal Elsève Low Shampoo 400 ml is versus een “normale” bus shampoo die meestal 250 ml is.
Aan de andere kant gebruik je wél veel minder plastiek potten…want je hele haarverzorgingsritueel zit in één enkele pompflacon en uiteindelijk … gebruik ik minder product met deze éne L’Oréal Elsève Low Shampoo vs. als ik mijn haar was met shampoo + conditioner + een masker + olie voor de punten. 
Dus bye bye haarmasker , olie tube en conditioner pot, … en hoera voor minder plastiek verpakkingen (leve de natuur!) en minder potten in de douche! 🙂  Ik ben fan!  

Als ik één minpuntje mag geven: ik heb de indruk dat mijn haar iets sneller opnieuw vet wordt. Maar dat kan niet op tegen de ultra verzorgende formule, de zalige geur en de zachtheid van mijn lokken! 

Nog in twijfel? Gewoon doen! Voor de prijs van €5.99 heb je een shampoo + conditioner + extra verzorging in één!  Budgetvriendelijk, handige pompflacon, minder plastiek afval én een topproduct voor alle haartypes! 

Nog vragen of opmerkingen? Laat gerust een reactie achter! 

Veel liefs & Stay Lovely,
Tamara 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Review I L'Oréal Magic Retouch

Review I L’Oréal Magic Retouch

Hask Monoi Coconut Oil Shampoo en conditioner review

Hask Monoi Coconut Oil Shampoo en conditioner review

L'Oréal Hair Expertise Ever Strong met Botanische Oliën

L’Oréal Hair Expertise Ever Strong met Botanische Oliën

«

»

9 COMMENTS

 • Ikje

  Hoi Tamara,

  Geweldige review!
  Denk je dat dit ook een product is voor dun haar? Blijft er dan wel volume in?

  • Tamara
   AUTHOR

   Dag Ikje 🙂
   Bedankt voor je reactie! Dit product is heel erg “rijk”… en volgens mij iets minder geschikt voor erg dun haar. Ik vrees een beetje dat er weinig volume gaat overblijven. En die bus is echt wel groot. Ik zou em – in jouw geval – niet aanschaffen, maar kijken naar een ander alternatief, meer geschikt voor heel dun haar. Snuffel hier gerust nog een beetje verder! Groetjes, Tamara

 • Jade

  Hallo,

  Mijn haar wordt heel droog van shampoo en ik ga deze zeker uittesten! Ik heb ergens gelezen dat je het moet inmasseren in droog haar. Klopt dit? Of maak jij je haar eerst nat?
  Alvast bedankt!

  • Tamara
   AUTHOR

   Hoi Jade,
   Bedankt voor je reactie! Ik maak mijn haar sowieso eerst nat. Misschien is dat de reden dat je haren droog worden?
   Ik vond de niet schuimende shampoo vreemd, maar mijn haren worden er heel erg zacht van door de vele oliën. Groetjes, Tamara

 • Rownia Mohunlol

  Mijn haar blijft vettig na gebruik. Inderdaad wel lekker zacht maar helaas vet

 • Marielle

  Zitten er siloconen in de shampoo?

  • Iemand

   Nee. Dat zie je op de ingredienten lijst van die low shampoo. En dat zeggen ze ook op de reclame. Èn de shampop schuimt niet, en siliconen zorgen ervoor dat shampoo schuimt. Dus nee, er zitten geen siliconen in.
   Denk ik tenminste

 • Joyce

  Goede review en fijne uitleg bij de ingrediënten.
  Vind je het na al die tijd nog steeds zo’n fijn product?

  • Tamara
   AUTHOR

   Dag Joyce, bedankt voor je reactie! Het blijft een erg verzorgend product voor je haar vind ik, maar … eerlijk is eerlijk, ik ben – zoals veel mensen waarschijnlijk – “verslaafd” aan een schuimende shampoo. 🙂 Op dit moment gebruik ik de Botanicals Strenght Source, maar die Low Shampoo staat wel nog steeds in mijn kast. Ik wissel sowieso graag af, en ik ben er echt van overtuigd dat – in sommige perioden zoals na een zonvakantie, of herhaaldelijk kleuren/ontkleuren of stijlen van je lokken – deze shampoo écht verzorgend werkt, en je haren door een “moeilijke” periode kan helpen. Ik hou hem dus graag achter de hand als “extra verzorger” in tijden van nood. 🙂 Een “redder” van droge en beschadigde lokken in de kast dus! Groetjes en alvast een hele fijne zondag! Tamara

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *