Search here...
TOP
Be Lovely Haarverzorging

L’Oréal Hair Expertise Pure Care & Botanical Oils EVERSTRONG I Review

Een luxueuze behandeling voor je lokken met botanische oliën, vrij van sulfaten … klinkt héérlijk toch? Ik besloot het Everstrong duo uit te testen (op enthousiast aanraden van een collega, dank je wel Goele!), een duo dat zorgt voor kracht en vitaliteit van kwetsbaar haar, verrijkt met rozemarijnolie en vrij van sulfaten! Althans, dat beweert de verpakking. Hoog tijd om te testen, te ruiken en mijn ongezouten mening rond te strooien, niet? Read on!

Je ziet het steeds vaker, merken die een “Pure” lijn introduceren, met zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten, … ik kan dat alleen maar toejuichen.  Back to nature! Back to basics! Net zoals onze voeding langs alle kanten wordt gemanipuleerd en wordt “verrijkt” met ingrediënten die nauwelijks uitspreekbaar zijn (laat staan dat een normaal mens weet wat ze betekenen), laten de ingrediëntenlijsten van veel cosmeticaproducten ook vaak mijn wenkbrauwen fronsen.  Dus een Pure Care & Botanical Oils duo dat beweert vrij te zijn van sulfaten en verrijkt met botanische oliën leek me héél erg fijn.

L’Oréal Hair Expertise Pure Care & Botanical Oils EVERSTRONG Claim

Wel een hele mondvol, die productnaam. 🙂  Ik heb 2 producten onder de loep (en de douche) genomen deze week:

– L’Oreal Hair Expertise Botanical Oils & No Sulfates Everstrong Shampoo (prijs €8,84 bij bol.com)
– L’Oréal Hair Expertise Botanical Oils & No Sulfates Pureforce Conditioner (prijs €8,84 bij bol.com)

Het duo is geschikt voor kwetsbaar haar, beweert te zorgen voor kracht en vitaliteit, is vrij van sulfaten en verrijkt met botanische rozemarijnolie. Ok, de prijs is iets duurder dan de gemiddelde shampoo in je Kruidvat, maar bon, voor “botanische oliën” en “pure natuur” wil ik wel iets extra betalen.

De verpakking

De verpakking ziet er meteen erg “back to nature” uit in groen, met een print van bladeren op de tubes. Beide doppen zijn ook groen, beetje moeilijk om onmiddellijk in mijn douche – half met zeep in mijn ogen – de shampoo te onderscheiden van de conditioner :-).  De onderkant van de conditioner is – net boven de groene dop – wit, terwijl de tube shampoo volledig groen is.

L'Oréal Hair Expertise Pure Care & Botanical Oils everstrong Shampoo & Conditioner 2 x 250 ml

L’Oréal Hair Expertise Pure Care & Botanical Oils everstrong Shampoo & Conditioner 2 x 250 ml

Wat mij onmiddellijk opvalt op de voorkant van beide tubes is dat er naast “vrij van sulfaten” twee ** staan … na even zoeken wat die 2 sterretjes betekenen, kom ik op de achterzijde dit tegen: **zonder tension actieve sulfaten.  Wat zijn dàt? Tension actieve sulfaten of oppervlakte actieve sulfaten zijn sulfaten die ervoor zorgen dat een product gemakkelijker schuimt. De bekendste sulfaten:  Sodium Lauryl Sulphate (SLS) en Sodium Laureth Sulphate (SLES) zijn surfactants (of oppervlakte actieve stoffen). Surfactants zijn stoffen die in combinatie met water gebruikt kunnen worden om olie of vet op te lossen; je kan dus met surfactants je huid en haar reinigen. Doordat surfactants de oppervlakte spanning verlagen, produceren ze schuim en maken ze producten beter smeerbaar. Meer lezen kan je hier. En dit brengt ons bij het volgende: de ingrediënten.

Ingrediënten

L’Oreal Hair Expertise Botanical Oils & No Sulfates Everstrong Shampoo

Als eerste ingrediënt zie ik water staan, op de voet gevolgd door Sodium Cocoyl Isethionate, een vetzuur afkomstig van kokosolie. Het wordt gebruikt in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten als een oppervlakteactieve stof en wordt vaak gezien in haarverzorgingsproducten zoals shampoos vanwege zijn vermogen om water om te mengen met olie en vuil, waardoor ze gemakkelijker weggespoeld worden.  Als 2de ingrediënt zie ik Sodium Lauryl Sulfoacetate, een organisch zout met een zoete, aangename geur. Het verhoogt de schuimvorming-capaciteit of stabiliseert “schuim”. Disodium Laureth Sulfosuccinate is een oppervlakte-actieve stof of surfactant en fungeert als reinigingsmiddel en schuimversterker. Sodium Lauroyl Sarcosinate is een zout en wordt in de cosmetica gebruikt om het gevoel van o.a. haar te verbeteren door het verhogen van de soepelheid, glans, textuur,…

Ik kom inderdaad geen SLS of SLES tegen, daarentegen wel een andere oppervlakte active stof (Disodium Laureth Sulfosuccinate) die fungeert als reinigings -en schuimmiddel en nog andere “schuimversterkende” ingrediënten. Ze zouden milder zijn dan SLS of SLES en geen irritatie veroorzaken. Ok, maar voor een product met als ondertitel “Pure Care & Botanical Oils” had ik wat minder “chemie” verwacht en wat meer natuurlijke ingrediënten.  Die rozemarijnblad-olie bungelt trouwens hélemaal onderaan het ingrediëntenlijstjes … terwijl de verpakking je doet geloven dat nu net dàt het steringrediënt is. Ben ik de enige die dat een beetje jammer vind?

Meer informatie over de andere ingrediënten, of op zoek naar informatie over een voor jou specifiek ingrediënt?  Hier kan je alvast héél veel (Engelstalig) relevante en correcte informatie terugvinden.

L’Oréal Hair Expertise Botanical Oils & No Sulfates Pureforce Conditioner

Het eerste ingrediënt is opnieuw water, gevolgd door Cetearyl Alcohol, geloof het of niet maar dat is een alcohol soort dat de huid niet of nauwelijks irriteert. Het is een “vettige” alcohol dat vocht vasthoudt. Glycerine, wordt gewonnen uit plantaardige of dierlijke olie en hydrateert de huid door vocht aan te trekken en vast te houden. Behentrimonium Chloride wordt gebruikt als anti-statische agent en herstellende conditioner. Behentrimonium chloride is een toxische verbinding en van concentraties van 0.1% of hoger is aangetoond dat het schade kan veroorzaken! Het is ook heel ontvlambaar en kan irriterend zijn voor de huid. Cetyl Esters is een synthetische was dat matig doorzichtig tot gebroken wit is van kleur en werkt als smeermiddel waardoor het (huid -of haar) oppervlak een zacht en glad uiterlijk verkrijgt. Isopropyl Myristate wordt ingezet als smeermiddel om oppervlakten glad en zacht te maken. Quaternium-80 is een vochtinbrenger en verzachter dat vaak wordt gebruikt in conditioners.

Ook hier moet ik verdacht lang lezen vooraleer ik de pepermuntblad-olie en de rozemarijnblad-olie terugvind… botanische oliën?  Mmmmja … met moeite denk ik dan.  En sorry, maar voor de prijs van beide producten had ik meer verwacht.

Meer informatie over de andere ingrediënten, of op zoek naar informatie over een voor jou specifiek ingrediënt?  Hier kan je alvast héél veel (Engelstalig) relevante en correcte informatie terugvinden.

Geur

Bij de shampoo waan ik mij in gedachten in een woud, na een frisse regenbui.  Ik denk aan varens, munt, rozemarijn,…fris met een tikkeltje kruiden erin. Ik vind de geur van de shampoo beter dan de conditioner. De conditioner ruikt ook fris maar ik ruik minder het “kruidige” het “botanische”.  Toen ik de conditioner voor de eerste keer gebruikte kwam de gedachte aan spearmint kauwgom bij mij op 🙂  De conditioner ruikt meer naar munt…minder naar bos, varens, regenbui, rozemarijn, kruiden,…dus voor mij is – kwa geursensatie – de shampoo hier de topper!

Dé ervaring

Aan schuim geen gebrek!  Geen sulfaten? Euh… je merkt er niks van! Uitbundig héérlijk geurend schuim, dik, luxueus schuim terwijl ik mij in een oerwoud vol varens en rozemarijn waan.  Botanische geur: check! Bij het uitspoelen voelt mijn haar niet glad aan – zoals wél het geval is bij het HASK Monoï Coconut Oil duo – maar een beetje stug.  Wel heb ik het idee dat het volume van mijn lengten plots verdubbeld is? Ok…botanisch volume hebben we al … nu nog zachtheid? De conditioner maakt mijn lokken inderdaad zacht en heel gemakkelijk doorkambaar. De geur had sterker gemogen voor mij, en kruidiger zoals de shampoo.  Eens gedroogd (aan de lucht) heb ik – tot mijn verbazing – veel volume, ruikt mijn haar fris en is het zacht. Enkel mijn erg droge punten vragen nog wat extra aandacht.

L'Oréal Hair Expertise Everstrong Shampoo textuur

L’Oréal Hair Expertise Everstrong Shampoo textuur

L'Oréal Hair Expertise Everstrong Conditioner textuur

L’Oréal Hair Expertise Everstrong Conditioner textuur

Conclusie

Wat mij vooral opviel was het schuimend vermogen van de shampoo…dat had ik niet verwacht van een shampoo dat vrij is van sulfaten, of althans **zonder tension actieve sulfaten. Hoewel ik geen agressieve SLS of SLES ben tegengekomen, ben ik van de ingrediëntenlijst toch niet helemaal vrolijk geworden.

Ergens in de verte 🙂 van de ingrediëntenlijst van de shampoo ben ik jeneverbes -en lijnzaadolie tegengekomen en bijna als allerlaatste ingrediënt rozemarijnbladolie…die natuurlijke ingrediënten had ik liever wat meer bovenaan het lijstje zien staan, zeker omdat de verpakking spreekt over “strengthening rosemary oil” dat bekend staat om zijn versterkende en stimulerende eigenschappen.  Hélemaal onderaan de ingrediëntenlijst van de conditioner kon ik nog lezen pepermuntblad extract en eveneens rozemarijnbladolie … maar again voor een “Pure & Botanical Oils” product had er toch wat meer natuurlijke ingrediënten aanwezig mogen zijn.

Vooral de aanwezigheid van Behentrimonium chloride in de conditioner is toch wel jammer voor een product met als ondertitel “Pure & Botanical Oils”.  Wie erg gevoelig is voor chemische stoffen of gevoelig is voor irritaties leest toch best even door de volledig ingrediëntenlijst.

Over het gebruiksplezier, efficiëntie en de ervaring ben ik positief. Niet gevoelig voor (huid) reacties? Go for it als je houdt van natuurlijke “bos” geuren en je het een fijn idee vindt om een shampoo zonder SLS te gebruiken.  Ik vind het heel aangenaam “natuurlijk” ruiken, de shampoo zorgt voor extra volume en na afloop zijn mijn haren zacht en glanzend. Maar of dat te wijten is aan de pure en botanische oliën?  Ik heb mijn twijfels… 🙂

L'Oréal Hair Expertise Everstrong

Wie heeft er nog ervaring met dit duo?

Veel liefs & Stay Lovely,
Tamara

PS. Stay tuned, want deze week test ik een nieuwe hype … die van de “low poo’s” 🙂

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Review I L'Oréal Mythic Oil - hémelse haar olie!

Review I L’Oréal Mythic Oil – hémelse haar olie!

Magic Retouch Review

Magic Retouch Review

Hask Monoi Coconut Oil Shampoo en conditioner review

Hask Monoi Coconut Oil Shampoo en conditioner review

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *