Search here...
TOP
Be Lovely Make-Up

L’Oréal Nude Magique Cushion I Review

Een jeugdige huid met een frisse, dauwachtige gloed wordt dé trend voor de komende lente en zomer. Vorig jaar lanceerde Lancôme de Miracle Cushion foundation voor de prijs van €42. Dit voorjaar komt L’Oréal met een gelijkaardig – en goedkoper! – alternatief: de Nude Magique Cushion foundation voor de prijs van €17,99. Is dit een goed alternatief voor een zachter prijsje? Ik testte het met plezier!

Packaging

Het idee: een kussentje doordrenkt met vloeibare foundation dat je door middel van het bijhorende kussentje op je gezicht “tapt”. Hoewel het over een vloeibare foundation gaat, komt het in een “compact-foundation” verpakking.  Super handig voor onderweg! Het ronde doosje sprak mij onmiddellijk aan, en heeft een “girly” look. Binnenin is er een spiegeltje aanwezig, en 2 compartimenten: één voor het kussentje, en een tweede gedeelte met het product.

Klein minpuntje: het deksel van het doosje is niet “vinger-afdruk-proof” én, om het product te zien aan de binnenkant moet je eerst het stickertje – waar tevens de kleur op vermeldt staat – verwijderen.  Echter, er staat nergens anders op de verpakking welke kleur het is.  Niet zo handig als je het product opnieuw wilt kopen en dus niet meer weet welke kleur je had. Noteren of foto trekken dus.

Op de achterkant kan je zien dat het product een SPF 29 heeft, wat mij aangenaam verraste. Wanneer we het ronde stickertje optillen, krijg de aan de binnenkant links een opsomming van de ingrediënten, en rechts duidelijk en met bijhorende afbeeldingen hoe je het product gebruikt. Fool-proof dus!  Het product komt in 6 verschillende tinten.

De L’Oréal Nude Magique “cushion” is bij aankoop nog afgesloten met een sticker.  Je kan op bovenstaande foto’s ook duidelijk de 2 compartimenten zien.  De “gaatjes” of spons-achtige structuur van de cushion zorgt ervoor dat er lucht vermengd wordt met de foundation waardoor je een luchtig en fris gevoel krijgt op de huid.  

Ingrediënten

Het is een verzorgende formule die glycerine bevat dat zorgt voor een frisse en hydraterende werking en dat voel je! Bovendien bevat de Nude Magique Cushion een SPF 29 wat gemiddeld-hoog is, en dat kan ik alleen maar toejuichen.  Het “tap-tap” kussentje is gemaakt van speciaal scuba-materiaal, en is volledig uitwasbaar. De volledige ingrediëntenlijst vind je terug op de foto hierboven.

De ervaring

De bedoeling is dat je met het sponsje eenvoudig op de foundation-cushion duwt, waardoor precies de juiste hoeveelheid product vrijkomt, en dat breng je vervolgens met “tappende” bewegingen aan op je huid. Een leuke, nieuwe aanbrengtechniek. Daarna verdeel je de foundation verder door strijkende bewegingen.

De foundation zelf is vrij liquide, maar voelt toch romig en fris aan tegelijk. Een hele fijne formule. Ik voelde onmiddellijk een soort van “hydraterende frisheid” … ik kan het niet anders omschrijven.  Héél aangenaam!

Doordat de foundation zo vloeibaar is, is het resultaat ook heel licht en fijn wat ik absoluut fantastisch vind. Ik hou van een egale teint, maar tegelijk ben ik eigenlijk niet zo’n grote foundation-lover omdat ik vind dat een gemiddelde foundation altijd “op” mijn huid ligt. Deze is anders and I like it!

Je kan de dekking trouwens aanpassen naar wens: hoe vaker de “tapt”, des te intenser wordt de dekking. Ik vond zelf dat een combinatie tussen “tappen” op mijn gezicht – daar waar het het meest nodig was – en het product “uitwrijven” met het sponsje – waar ik de minste dekking wilde – zorgde voor een heel naturel en sheer-finish resultaat. Ik kon de dekking al “tappend” uitbouwen tot ” medium” zonder een masker-effect of duidelijke “kaak-hals-stoplijn”.  Als je echt op zoek bent naar een product dat full-coverage geeft, dan is dit wellicht iets te licht voor jou.

Oh ja, nog een super pluspunt: door de liquide hydraterende formule kruipt de fond de teint niet tussen mijn – lach! – rimpeltjes onder mijn ogen en ziet het geheel er dus echt naturel uit en niet gemaskerd. Sommige foundations kunnen rimpeltjes extra doen opvallen.

Houdbaarheid: redelijk tot goed, voor een heel vloeibare foundation blijft hij behoorlijk goed zitten maar aan het einde van mijn werkdag is mijn “dewy” look wel verdwenen.  Als je – net zoals ik – een gemengde huid hebt, dan kan een poeder helpen om het effect iets minder glanzend te maken, en de houdbaarheid te verlengen.  Ik heb de dag erop na de Nude Magique Cushion afgewerkt met Maybelline Terre Indien.

Conclusie

Een heel fijne en prima foundation!  Een leuke, nieuwe en vooral luchtige manier om foundation aan te brengen, ook voor diegenen die geen foundation-lovers zijn of een gewone foundation te “zwaar” vinden.

Pluspunten: lichte textuur, mooie “dewy” finish, handige verpakking, SPF 29, de mogelijkheid om de dekking op te bouwen naar wens, natuurlijke look, fris en hydraterend, kruipt niet in rimpeltjes, maskeert niet, kleine foutjes en zichtbare poriën worden weg “geblurd”.

Minpuntjes: geen full-coverage dekking, minder geschikt voor de vette huid.

Verder nog dit: de Cushion bevat minder product (14,6 gram) dat een traditionele foundation in een flesje (30-35m).
Een trucje om hem toch iets langer te laten meegaan: het foundation-kussentje zit “los” in het doosje en je kan het er dus uithalen, en omdraaien. Zo kan je al het product gebruiken. Laat ook het doosje niet langer open als nodig, en sluit het altijd goed, zo droogt het product niet uit.

Veel liefst, en Be Lovely,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Dove Derma Spa Review

Dove Derma Spa Review

Magic Retouch Review

Magic Retouch Review

Estee Lauder Enlighten Review

Estee Lauder Enlighten Review

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *