Search here...
TOP
Be Lovely Gezicht & Huid

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay I Review

Ze zijn er ein-de-lijk! De L’Oréal Skin Expert Maskers Pure Clay! Wat heb ik hiernaar uitgekeken!  3 verschillende versies, allemaal bedoeld om ons een stralend velletje te bezorgen: een exfoliërend masker met roodalg extract, een detox masker met steenkool én een zuiverend en matifiërend masker met pure klei en eucalyptus.  Ik kon niet wachten en ben er onmiddellijk ingedoken met deze gedetailleerde review voor alle fans van gezichtsmaskers! 

Keuzes maken…welk zou ik het eerst proberen? 🙂 Exfoliëren – of scrubben – leek mij een perfect begin van deze ontdekkingstocht.  Dus ik heb als eerste het rode masker met roodalg getest, daarna heb ik mijn gezicht verwend met het zwarte detox masker, om de ervaring af te sluiten met het Pure Clay masker met eucalyptus.  De maskers kosten €9,99 per stuk. 

Zoals altijd review ik producten op verpakking, geur, ingrediënten, textuur, dé ervaring en een conclusie.  Ik maak bij deze review ook een vergelijking met het Wonder Mud masker van Biotherm. Zak lekker onderuit en “ontdek” deze nieuwelingen in Beauty-land! 

L'Oréal skin expert maskers pure clay review

Packaging

Ik vind de verpakking heel geslaagd.  Op de voorkant kan ik duidelijk zien dat het om producten gaat van L’Oréal Skin Expert en verder staat op elke verpakking duidelijk wat het masker doet:

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ROOD” – 3 pure kleien + roodalg extract. 
De verpakking laat de rode klei duidelijk zien en er staat bij dat het masker exfolieert, en de poriën verfijnt.

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ZWART” – 3 pure kleien + steenkool
De verpakking toont duidelijk aan dat het masker grijs-zwart is en er staat bij dat het je huid detoxt en laat stralen.

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “GROEN” – 3 pure kleien + eucalyptus
Ik kan duidelijk zien dat het om een lichtgroene substantie gaat en dit masker zou zuiveren en mat maken.

Op de zijkanten van de verpakking staat zowel in het Nederlands als in het Frans wat het masker precies voor je doet, het geeft een kleine uitleg over de gebruikte kleien, het claimt snelle en zichtbare resultaten en je kan de gebruiksaanwijzing lezen.  Op de achterkant staat een heel duidelijke afbeelding van een gelaat en hoe jouw masker eruit ziet.  Op de onderkant vind ik op elk doosje de ingrediëntenlijst terug én kan ik zien dat elke pot 50 ml product bevat.  

Ik vind de verpakking to the point, als consument krijg ik veel informatie en de verschillen tussen de maskers zijn in een oogwenk duidelijk. 
Binnenin vind ik echter niks meer…geen extra bijsluiter, én ook geen spateltje! Dat had ik misschien toch wel een extra bonus gevonden, want nu heb ik geen andere optie dan letterlijk met mijn vingers in de pot te zitten 🙂 en spul dat overal onder mijn nagels kruipt vind ik niet zo heel plezant. 

L'Oréal Skin Expert Masker Pure roodalg exfoliërend masker review collage

L'Oréal Skin Expert Masker Pure steenkool detox review collage

L'Oréal Skin Expert Masker Pure Clay review collage

L'Oréal skin expert masker pure clay verpakking review

Geur 

Van zodra ik het “plastiekje” van de verpakkingen afdeed, kwam de geur mij al tegemoet! 🙂 Een kruidige geur.  Aangenaam, het doet mij denken aan planten en kruiden en vreemd genoeg gaf het mij het gevoel dat de maskers écht hun ding zouden doen.

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ROOD” – een warme kruidige geur die mij doet denken aan een schoonheidsinstituut. 
L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ZWART” – een frissere geur met een vleugje … ik kan het niet goed omschrijven.  Dees vind ik de minst goed ruikende. 
L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “GROEN” – de meest frisse geur maar de échte geur van eucalyptus haal ik er niet onmiddellijk uit. Ik ruik vooral de klei. 

Textuur

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ROOD” 

Het eerst wat mij opvalt na de aangename “warme” kruidige geur zijn de vele exfoliërende partikeltjes dat het masker bevat.  Ik ben aangenaam verrast.  Niks ellendiger dan een “scrub” waar je de scrub-deeltjes moet gaan zoeken! Vreselijk vind ik dat, vooral omdat ik erg graag “enthousiast” scrub. Het masker houdt het midden tussen niet te vloeibaar en niet te dik en laat zich vlot verdelen op mijn gezicht.  

L'Oréal skin expert masker pure clay roodalg textuur
L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ZWART” 

De structuur is heel glad, en de meest “vloeibare”.  Lees: het smeert heel goed uit, en is dus ook zuinig in gebruik. Ook hier is het niet té vloeibaar, waardoor ik niet mors! 

L'Oréal skin expert masker pure clay steenkool textuur
L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “GROEN

Dit is het meest “dikke” masker, maar smeert ook heel vlot uit.  Net zoals het “rode” vind ik ook dat ik vrij veel nodig heb, ik schat ook dat na 5-6 keer gebruik de pot zal leeg zijn. Het masker “hecht” mooi aan mijn huid, geen gesmos. 

L'Oréal skin expert masker pure clay eucalyptus textuur


Ingrediënten

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ROOD” 

L'Oréal Skin Expert Pure Clay ingrediënten

Als hoofdbestanddeel zie ik water staan, direct gevolgd door Kaolin, een pure klei met een intens reinigende en talg-absorberende kracht. Glycerine staat bekend om zijn vocht-aantrekkende kracht en zorgt voor een goede vochtbalans van de huid. Glyceryl stearate is een emulgator en een emulsie-stabiliserend ingrediënt en is een veilig synthetisch component dat heel veel getest is voor gebruik in cosmetica. Het is een vast, was-achtig product en zorgt ervoor dat het masker goed gemengd blijft. Propylene Glycol is een werkzaam ingrediënten dat in lichte mate de huidvochtigheid verhoogt en vooral andere werkstoffen helpt om de huid binnen te dringen.  Cyclohexasiloxane is bijna niet uit te spreken 🙂 maar werkt voornamelijk als huid conditioner, is een silicoon, en zorgt ervoor dat een product “vloeibaar” blijft en vlot uitsmeerbaar is.  Montmorilloniet en ghassoul of Marokkaanse lava klei komen in mindere hoeveelheid voor, maar Montmorilloniet is een klei rijk aan mineralen en pakt imperfecties aan terwijl Ghassoul klei veel oligo-elementen bevat die de teint helpen verbeteren. Verder zie ik abrikozen zaad poeder, een natuurlijk product dat exfoliërend werkt. De volledige ingrediëntenlijst kan je op bovenstaande foto raadplegen.

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ZWART” 

L'Oréal Skin Expert Masker Pure Clay ingrediënten

Als hoofdbestanddeel zie ik water staan, ook hier direct gevolgd door Kaolin, een pure klei met een intens reinigende en talg-absorberende kracht. De Montmorilloniet klei die rijk is aan mineralen en imperfecties aanpakt zie ik hier op de 3de plaats staan, wat wil zeggen dat de concentratie ervan in dit masker hoger is dan in het “rode” masker. Lecithin is een natuurlijk ingrediënt dat droge of beschadigde huid helpt verbeteren door de soepelheid van de huid te herstellen. Polysorbate 20 is een emulgator dat vooral wordt gebruikt om olie met water mengbaar te maken. Propylene Glycol is een werkzaam ingrediënten dat in lichte mate de huidvochtigheid verhoogt en vooral andere werkstoffen helpt om de huid binnen te dringen. CI 77499 is een zwarte ijzer oxide dat zorgt voor de zwarte kleur van het masker samen met het houtskool poeder (charcoal powder) dat op zijn beurt overmatig talg absorbeert. De volledige ingrediëntenlijst kan je op bovenstaande foto raadplegen.

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “GROEN

L'Oréal Skin Expert Masker Pure Clay ingrediëntenAls hoofdbestanddeel zien we opnieuw water staan, ook hier direct gevolgd door Kaolin, een pure klei met een intens reinigende en talg-absorberende kracht. De Montmorilloniet klei die rijk is aan mineralen en imperfecties aanpakt zie ik hier op de 3de plaats staan, Silica is een mineraal dat gewonnen wordt uit zandsteen, klei en graniet en wordt gebruikt als een veelzijdig ingrediënt in de cosmetica o.a. omwille van zijn vermogen om vocht te absorberen en het verbeteren van de “smeerbaarheid”. Lecithin is een natuurlijk ingrediënt dat droge of beschadigde huid helpt verbeteren door de soepelheid van de huid te herstellen. Polysorbate 20 is een emulgator dat vooral wordt gebruikt om olie met water mengbaar te maken. Butylene Glycol (BG) worden zeer vaak in cosmetische producten gebruikt omdat het in lichte mate de huidvochtigheid verhoogt én andere werkzame stoffen helpt om de huid binnen te dringen (idem zoals Propylene Glycol PG).  Verder zie ik eucalyptusblad extract staan, dat zowel gebruikt wordt omwille van de geur als van het feit dat eucalyptus antibacteriële eigenschappen heeft. De volledige ingrediëntenlijst kan je op bovenstaande foto raadplegen.

L'Oréal Skin Expert Masker Pure Clay

Dé ervaring

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ROOD” 

Zoals ik al eerder zei is de geur erg aangenaam, en de vele scrubdeeltjes vind ik persoonlijk een plus.  Heb je een gevoelige huid, gebruik dan meer water bij het afnemen, maar ben je een “scrub-addict” zoals ik, gebruik dan wat minder water en neem het masker af met enthousiaste cirkelvormige bewegingen. Het aanbrengen ging heel vlot, hoewel ik behoorlijk wat product nodig had, ik schat ongeveer 1/5 of 1/6 van de pot.  Misschien hadden ze inhoud een beetje ruimer mogen maken?  Ik schat dat mijn pot Pure Clay met roodalg extract na 5 of 6 keer gebruik zo goed als leeg zal zijn.  Ook vind ik dat er een spateltje had mogen bijzitten…maar goed, dat is persoonlijk.  

Het masker verdeelt vlot over mijn gezicht, het morst niet en na 15 minuten was het ook lichtjes opgedroogd.  Daarna ben ik begonnen met natte handen het masker met ronddraaiende bewegingen “los” te maken, waarbij de scrubdeeltjes uitbundig hun werk doen! Kwa scrub-niveau één van de beste sinds lang!  Na het afspoelen en afdrogen van mijn gezicht is mijn huid super zacht, mooi mat, en mijn poriën zijn effectief minder duidelijk zichtbaar.  

Ik krijg een mooie, verfijnde en matte huid te zien and I like it! 🙂  Ondanks het feit dat mijn huid super zacht aanvoelt, voel ik toch dat ik nadien een hydraterende crème moet aanbrengen want mijn velletje is lichtjes “trekkerig”.   Desondanks, is dit L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay masker aangenaam in gebruik en vooral heel efficiënt!  Resultaat de volgende dag?  Mijn huid glimt terug vrolijk (mede door de warmte van de afgelopen dagen), mààr mijn poriën zijn nog altijd minder zichtbaar en mijn huid ziet er nog steeds “gezond” en “helder” uit.  

Wat een mens "lijden" kan voor z'n blog! :-) Fantastisch toch zo'n "pure" foto! :-) It doesn't get any more real than this!

Wat een mens “lijden” kan voor z’n blog! 🙂 Fantastisch toch zo’n “pure” foto! 🙂 It doesn’t get any more real than this!

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ZWART” 

Het eerste wat mij opvalt is dat het masker gemakkelijk uitsmeert dan het “rode” masker, wat maakt dat ik minder product nodig heb en dus – joepie – langer met mijn pot kan toekomen! Ik schat bij dit masker dat de pot geleegd zal zijn na 7 à 8 keer gebruik.  Wat ook opvallend is, is dat het masker heel fris aanvoelt op mijn huid.  Van de geur ben ik niet echt weg…

15 minuten later begint het masker te “trekken” (lees op te drogen) en mag ik het eraf halen.  Man, dat masker hangt aan mijn gezicht gekleefd! Ik moet behoorlijk moeite doen met mijn washandje, en behoorlijn wrijven vooraleer alles meekomt.  En dan die kleur…de hele wasbak vol zwart water! Wasbak uitspoelen, washandje uitspoelen, en dan kijken naar het resultaat: mijn huid is vooral helderder vind ik.  

Aan mijn poriën is weinig veranderd, maar mijn huid oogt helderder, en ook zie ik een pak minder zwarte puntjes. Mijn huid is super zacht!  Ik heb het gevoel dat dit masker iets beter hydrateert dan het “rode” maar ik besluit alsnog om een hydraterende crème aan te brengen alhoewel ik misschien ook zonder had gekund.  Ik vind het masker iets minder aangenaam van geur, kleur en zijn “help-ik-krijg-het-niet-meer-af-mijn-gezicht-effect” maar naar “helderheid” wél efficiënt.  Effect de dag nadien: mijn huid ziet er nog steeds “verhelderd’ uit, maar glimt opnieuw (dank u warme temperaturen in België!), en ook mijn poriën zijn terug zichtbaar.  Hmmm… het effect van het “rode” masker hield langer aan vond ik.  Toch zie ik wel nog een licht effect op de algemene “gezonde uitstraling” van mijn huid.  Ook de zwarte puntjes zijn niet terug. 

Nice ... dat zwart. :-) Je jaagt er zo iedereen de stuipen mee op het lijf! Haha!

Nice … dat zwart. 🙂 Je jaagt er zo iedereen de stuipen mee op het lijf! Haha!

L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “GROEN

De pot ingedoken, selfie’ke genomen en nu 15 minuten wachten. Dit masker is ook vrij dik, waardoor ik toch herhaaldelijke keren met mijn vingers de pot moet induiken vooraleer mijn gezicht volledig bedekt is.  De geur is zacht maar aanwezig, en doet mij ergens ook denken aan een schoonheidsinstituut.  Ook hier valt het mij onmiddellijk op dat het masker heel fris aanvoelt op mijn huid.  Na een minuut of twee beginnen mijn wangen ook te tintelen.  Eucalyptus in werking?!  Ook de minuten daarna houdt het tintelen aan, maar het is niet onaangenaam.  Teken dat het masker zijn werk doet? 

Piece of advice? Laat het masker (allemaal trouwens) NIET langer zitten dan 15 minuten.  Eigenlijk, go met die 5 à 10 minuten op de verpakking.  Ik heb het iets langer laten zitten (extra tijd om in te werken!) en net zoals het zwarte masker hecht dit zo hard aan mijn vel dat ik serieus tekeer ben moeten gaan met mijn washandje om alles eraf te krijgen! Resultaat? Inderdaad, vooral matifiërend.  Mijn huid ziet er proper, en mooi mat uit. Kwa hydratatie neig ik meer naar het niveau van het rode masker: mijn huid “trekt” een beetje en ik besluit om een hydraterende crème nadien aan te brengen. 

L'Oréal skin expert masker pure clay eucalyptus gebruik

Conclusie

Oef! We zijn aan het einde gekomen van deze lange review! Nja, het waren dan ook 3 producten in één natuurlijk. 🙂 Zo fijn dat je het tot het einde hebt volgehouden! Ik hoop in élk geval dat je het interessant vond! 

Mijn favoriet?  Het L’Oréal Skin Expert Masker Pure Clay “ROOD” met roodalg extract.  Dit masker doet het voor mij allemaal: het verwijdert dode huidcellen met zijn degelijke scrub-functie, het “ontstopt” poriën, verkleint ze zichtbaar en zorg algemeen voor een frissere, fijnere, matte look.  Dàt ook nog aanhoudt de dag nadien! Minpuntje: voor de gevoelige huidjes, de scrub is niet subtiel, en voor de vochtarme huidjes: na dit masker zal je zeker nog een vochtinbrengende crème of gel moeten gebruiken. Voor de rest: top! 

Het “zwarte” masker is fris op de huid en blijft mij vooral bij omwille van het “verhelderend” effect op de huid, en het vermindert ook die vervelende zwarte puntjes.  Dit is ook het masker dat het best hydrateert vind ik. 

Het “groene” masker is fris en tintelend op de huid waarbij vooral het matifiërend effect opvallend is.  Maar, ook hier is extra hydratatie nadien wel nodig. (en ik heb nogthans een normale tot gemengde huid). Voor mij was dit de “mindere” van de drie. 

Wat is nu het grootste verschil met de Biotherm Wonder Mud?

Ten eerste de textuur, de textuur van de Wonder Mud is super luchtig, alsof er lucht gemengd zit onder de crème, bijna mousse.  En ten tweede – voor mij het grootste verschil – de tijd.  De Wonder Mud werkt in 3-5 minuten en kan je supersnel aanbrengen onder de douche.  Inwerken doet het terwijl jij je verder doucht en daarna spoel je alles af.  Geen tijdsverlies, géén kwartier rondlopen als De Hulk, gewoon snel en efficiënt.  Een snelle opfrissing voor je gezicht.  Kwa efficiëntie … durf ik zeggen dat deze L’Oréal Skin Expert maskers de winnaars zijn, en voor mij dan vooral het “rode” masker met roodalg extract.  Die heeft het echt allemaal: én de scrub, én de verhelderende teint, én het matte effect, én de verfijnde poriën. 

Ik hoop dat deze review nuttig én interessant was! 
Suggesties en commentaren zijn altijd welkom! 

Veel liefs & Stay Lovely,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Fabulous Fruits Masker Review

Fabulous Fruits Masker Review

Biotherm Wondermud Review - Een TOPPER!

Biotherm Wondermud Review – Een TOPPER!

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

«

»

8 COMMENTS

 • Emilie

  Op de foto’s zie ik dat je nogal een dikke laag aangebracht hebt. Ik heb deze maskers ook in huis en ik breng ze aan met een platte foundation kwast. Zo gebruik ik minder van het product. Met een dunnere laag doen ze ook prima hun werk!
  Bovendien laat ik het groene en grijze masker volledig uitharden (langer dan 10 minuten) en ik krijg het er makkelijk vanaf! Misschien is dat doordat ik minder gebruik?
  Ik heb ondertussen al 3 maskers met het groene gedaan, en ik zit nog lang niet aan de helft van mijn potje.
  Ik zou zeggen probeer het eens!
  Leuke en uitgebreide review!

  • Tamara
   AUTHOR

   Hoi Emilie,
   Goed idee zo’n kwast! Ik heb het inderdaad met mijn vingers aangebracht. Bedankt voor je reactie en voor alle tips! Fijne zondag! Groetjes, Tamara

 • Jasmijn

  Bij mij zaten er wel spateltjes bij! Leuke blog! Hopen dat ik ook echt resultaat ga zien.

  • Tamara
   AUTHOR

   Hoi Jasmijn, dank je wel voor de leuke reactie! Doet plezier! Leuk te lezen dat ze er ondertussen spateltjes bijgestoken hebben, dat is tenminste minder knoeien. 🙂
   Ik vond dat de maskers echt voor instant resultaat zorgden, dat zal bij jou ook wel zo zijn. 🙂 Ik duim alvast! Veel groetjes, Tamara

 • Maike

  En waar kun je deze kopen in België want ben ze nog niet tegengekomen 🙁 thanks alvast voor het antwoord ! en dikke thanks voor de uitleg !

  • Tamara
   AUTHOR

   Hoi Maike, bedankt voor je reactie! Doet me plezier te lezen dat de review nuttig voor je was. Daar doen we het voor! 🙂 Je kan de maskers gewoon in het Kruidvat kopen, of DI winkels. Sinds een paar maand kan je nu ook online bestellen bij Kruidvat, dus hierbij even de link naar de maskers: https://www.kruidvat.be/nl/loreal-paris-pure-clay-zuiverend-masker/p/3852164
   Hopelijk kan dit helpen?
   Veel groetjes en een hele fijne dag,
   Tamara

  • Maike

   Hey thanks ik heb ze ondertussen, en heb gemerkt dat je met vele minder er heel lang mee kunt doen zenne, ge hoeft dus zeker niet zo veel op te smeren zoals je op die foto’s gedaan had 😀 en ik heb mij een soort van foundation borsteltje aangeschaft van bij de Di winkel en daarmee kun je de maskertjes heel goed aanbrengen en verbruik je ook veel minder product 😉
   Grtjs x

   • Tamara
    AUTHOR

    Hoi Maike! Bedankt voor jouw reactie! Inderdaad, ook Emilie sprak over een kwast. Top idee! 🙂 Moet ik dus ook dringend eens aanschaffen als ik de volgende keer in het Kruidvat of Di ben! 🙂
    Dank je wel voor de tip & voor je bezoekje aan mijn blog! Veel groetjes, Tamara

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *