Search here...
TOP
Be Lovely Gezicht & Huid

L’Oréal Skin Expert Pure Clay Reinigingsgel

Een mooie huid begint in de eerste plaats met een zuivere huid.  En om een zuivere huid te bekomen is een goede reiniging onontbeerlijk.  Na de fantastische en vooral heel efficiënte L’Oréal Skin Expert Pure Clay maskers, was ik razend benieuwd naar deze L’Oréal Skin Expert Pure Clay Reinigingsgel. Wat ik ervan vond lees je hier!

Wie mijn blog een beetje volgt, weet dat het “rode” Pure Clay masker mijn favoriet was! Waarom? Dat kan je in deze review nog eens nalezen. Logisch dus dat ik met de L’Oréal Skin Expert Pure Clay exfoliërende reinigingsgel het eerst onder de douche ben gedoken! 🙂

Verpakking L’Oréal Skin Expert Pure Clay Reinigingsgel

Zowel de exfoliërende gel (met roodalg extract) als de zuiverende gel (met eucalyptus) komen in een handige knijptube. De verpakking is lichtgroen, een verwijzing naar de kleien in beide reinigingsgels. Op de voorzijde van de tube kan ik duidelijk lezen dat het een product is van L’Oréal Skin Expert, over welk product het gaat, wat het doet en dat beide producten 3 pure kleien bevatten + roodalg extract voor de exfoliërende gel en extra eucalyptus voor de zuiverende gel.  De tubes bevatten 150 ml product, zijn geschikt voor dagelijks gebruik en vormen een zachte basisreiniging zonder zeep.

Op de achterzijde van de knijptubes staat heel wat informatie! De drie pure kleien worden kort toegelicht, de L’Oréal Skin Expert Pure Clay Reinigingsgels zouden garant staan voor snelle en zichtbare resultaten en verder lees ik nog een uitgebreide gebruiksaanwijzing.  Alles staat ook netjes vermeldt in het Frans, even uitgebreid.  Verder vind ik op het doorschijnende onderste gedeelte van de tube de ingrediënten terug, en een indicatie over de houdbaarheid.

Exfoliërende reinigingsgel pure clay achterzijde tube

Zuiverende reinigingsgel pure clay achterzijde tube

Ik vind de verpakkingen heel volledig, clean, en vooral het feit dat het knijptubes zijn vind ik erg praktisch.  Geen geknoei en je knijpt er zoveel product uit als je wenst.

Geur L’Oréal Skin Expert Pure Clay Reinigingsgel

L’Oréal Skin Expert Pure Clay exfoliërende gel: de geur doet mij onmiddelijk terugdenken aan het masker.  Het is dezelfde geur, misschien iets zachter. Het is een warme, kruidige geur dat mij doet denken aan een behandeling in een schoonheidssalon.

L’Oréal Skin Expert Pure Clay zuiverende Reinigingsgel: deze ruikt vooral fris, “groen”, zuiver. Ik ruik vooral de klei met een vleugje eucalyptus. Misschien vind ik deze nog wel het aangenaamst ruiken.

Textuur L’Oréal Skin Expert Pure Clay Reinigingsgel

L’Oréal Skin Expert Pure Clay exfoliërende gel: net zoals het masker met roodalg extract, scrubt deze gel je velletje glad.  I like it, maar ik ben dan ook een enthousiaste “scrub-madam”. De exfoliërende deeltjes vind ik effectief goed terug in de gel, ik moet niet zoeken, wat zorgt voor een efficiënt exfoliërend gehalte. Er zitten minder ofwel zachtere partikeltjes in dan in het masker, maar voor regelmatig of dagelijks gebruik is dit – voor mij althans – perfect!  Het is een perfecte aanvulling op het masker.

Verder is de textuur verassend.  Ik vind dat het erg lijkt op het masker, maar dan “liquider”.  Wie houdt van schuim is eraan voor de moeite, want deze gel-crème schuimt niet. Het is alsof je een vloeibaardere versie van het masker over je gezicht verdeelt.  Ik vond het even wennen, maar ik de textuur is romig, verdeelt goed en – het belangrijkste – is efficiënt!

L’Oréal exfoliërende reinigingsgel Pure Clay met roodalg extract vs. het Pure Clay masker met roodalg extract. Je kan duidelijk zien dat de texturen op elkaar gelijken, maar ook dat er in het masker duidelijk meer en/of grotere scrubdeeltjes aanwezig zijn.  De exfoliërende gel is dus iets zachter en een perfecte aanvulling op het masker.

L’Oréal Skin Expert Pure Clay zuiverende Reinigingsgel: dit is eveneens een romige, frisruikende zuiverende gel-crème, die niet schuimt.  Opnieuw vind ik dat de textuur lijkt op het masker, maar dan vloeibaarder.   De romige textuur verdeelt goed uit, en maakt mijn velletje erg zacht.  Voor de gevoeligere huidjes, of voor diegenen die het niet zo begrepen hebben op exfoliërende texturen is deze ideaal!

L’Oreal pure clay zuiverende reinigingsgel textuur.  Ook hier kan je duidelijk zien dat de textuur heel erg lijkt op die van het masker, maar opnieuw iets vloeibaarder.

Een klein – uiteraard persoonlijk – minpunt vind ik dat beide reinigingsgels niet geschikt zijn om oogmake-up af te halen.  Misschien ben jij iemand die oogmake-up met een speciaal daartoe bestemd product verwijdert alvorens in de douche te springen? Ik bewonder je! 🙂 Echte waar!
Ik daarentegen spring gewoon de douche in, en plets dan een goeie “dot” reinigingsgel in mijn gezicht om àlles te verwijderen: vuil, make-up, oogmake-up, … en deze exfoliërende gel zie ik mij niet onmiddelijk in mijn ogen wrijven om mijn mascara af te halen. 🙂

Ingrediënten:

De eerste (en dus meest voorkomende) ingrediënten in zowel de L’Oréal Skin Expert Pure Clay exfoliërende gel als in de L’Oréal Skin Expert Pure Clay zuiverende Reinigingsgel zijn water, direct gevolgd door Kaolin, een pure klei met een intens reinigende en talg-absorberende kracht. Glycerine staat bekend om zijn vocht-aantrekkende kracht en zorgt voor een goede vochtbalans van de huid. Butylene Glycol (BG) wordt vaak in cosmetische producten gebruikt omdat het in lichte mate de huidvochtigheid verhoogt én andere werkzame stoffen helpt om de huid binnen te dringen. Zea Mays/Corn Starch wordt zowel gebruikt voor zijn absorberend vermogen als voor zijn eigenschappen om substanties te verdikken. Decyl glucoside is een stof dat gemaakt wordt van kokosolie en suikers en is een heel zachte reiniger. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar. Perlite is een chemisch siliciumhoudend mineraal dat vooral werkzaam is als oppervlakte actieve stof en als absorberend agent.

De rest van de ingrediënten kan je op onderstaande foto terugvinden.

Dé ervaring

De knijptubes zijn handig en mogen gezien worden in mijn badkamer! Met 150 ml blijven de tubes een handig formaat behouden én bevatten ze tegelijkertijd voldoende product om even verder te kunnen.  Het eerste wat mij opviel bij de L’Oréal Skin Expert Pure Clay exfoliërende gel was de geur, en dan vooral hoe erg die leek op de geur van het masker. Toen ik een beetje product in mijn handen kneep, was ik verrast door de textuur: niet schuimend en eigenlijk erg gelijkend op het masker. Een oranjerode romige geltextuur.  Ok, daar had ik mij niet aan verwacht.  Bij een reiniger denk ik spontaan aan schuim… 🙂

De gel laat zich heel gemakkelijk verdelen over mijn gezicht, en de exfoliërende deeltjes zijn duidelijk aanwezig.  Efficiënt, aangenaam in gebruik, lekkere geur.  I like it! En nadien voelt mijn velletje squeeky clean en glad aan.  Voor mij een keeper!

Ook de zuiverende gel met Eucalyptus lijkt zowel kwa geur als kwa textuur verdacht veel op het masker.  Het masker ruikt iets sterker van geur, terwijl deze reinigingsgel de frisheid van een vleugje eucalyptus behoudt.  De groene romige geltextuur laat zich eveneens heel vlot aanbrengen.  Ik laat het even inwerken, en daarna spoelt alles even vlotjes weer af. Heerlijk mét een babyzacht velletje achteraf.

Conclusie 

Ik ben fan! Beide L’Oréal Skin Expert Pure Clay Reinigingsgels doen een fantastisch werk, drogen de huid niet uit, en laten je huidje mat, gereinigd en zacht achter.  Voor diegenen met een gevoelige huid: de exfoliërende gel bevat een degelijk gehalte aan scrubbende partikels, dus ik zou voor de “groene” versie gaan.  Voor diegenen die graag scrubben en “grondig” te werk gaan: ga voor de rode! 🙂

To keep in mind: hoewel ze fantastisch werk leveren, zijn ze misschien iets minder geschikt om oogmake-up af te halen, en dan vooral de exfoliërende gel.  De scrubdeeltjes lijken mij niet zo geschikt om in je ogen te wrijven. 🙂 Even die bi-phase bovenhalen voor enthousiast in de douche te springen?

Iemand al geprobeerd? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten in een reactie onderaan deze post, ik kijk ernaar uit!

Cheers & Stay Lovely,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Biotherm Wondermud Review – Een TOPPER!

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

L’Oréal skin expert masker pure clay review

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *