Wie houdt er niet van een snelle gezonde lunch? Wel, I do en met deze bowl heb je meteen een bom aan Omega-3 binnen. Je kan hem bewaren tot de volgende dag. 🙂
Ingrediënten voor 2 personen
- 300 g broccoli of plan B de broccoli rijst in zak van AH.
- 1 fijngesnipperde ui
- 2 middelgrote eieren, halfzacht gekookt – 6 minuten
- 1½ lenteuitje
- ½ citroen uitgeperst
- 1 avocado + 1el olijfolie
- Optioneel 50 ml (kokos) room
- 2 x 125 g warmgerookte zalmfilets (ik heb de gerookte zalmfilets van bij Aldi gebruikt)
- 100 g koelverse soja of edamé-bonen
- 1 hand basilicum
- Peper en zout
Hoe doe je het
- Rasp je broccoli tot “rijst” of ga voor plan B en neem de zak broccoli-rijst.
- Verwarm (kokos) olie in een pan, fruit de snipperde uit en voeg de broccoli-rijst toe en roerbak gedurende een 2-3 minuten totdat de “rijst” zachter wordt. Opgelet, hij moet wel nog een beetje “bite” hebben. Optioneel: voeg de (kokos) room toe. Kruid af met peper en zout en zet aan de kant.
- Doe opnieuw (kokos) olie in de pan en bak hierin de 2 warmgerookte zalmfilets gaat, zet aan de kant
- Doe de avocado, de olijfolie, 1 eetlepel citroensap, de basilicum in een hoge pot en gebruik een staafmixer om er een gladde saus van te maken. Kruid af met peper en zout en eventueel wat knoflookpoeder.
- Snij het half lente-uitje in ringetjes of sprietjes voor de afwerking.
- Neem een bowl, en vul die voor de helft met de broccoli-rijst, schik daarom de koelverse bonen, 2 eetlepels van de avocadosaus, de warmgerookte zalmfilet, het zachtgekookt eitje en versier met het versnipperde lente-uitje.
Klaar is jouw koolhydraatarme lunchbowl (blijft goed tot de volgende dag) bomvol keigezonde Omega 3-vetzuren! This one let’s you glow from the inside!

Laat me gerust weten wat jullie ervan denken, of post je realisatie op instagram met de #lovelyhealhty
Cheers & stay Lovely Healty,
Tamara
Leave a Comment