Search here...
TOP
Be Lovely Gezicht & Huid

Maybelline Baby Lips Spice Limited Edition Herfst collectie 2016 I Review

Als het aan Maybelline ligt zullen we dit najaar alvast geen droge lippen hebben met deze héérlijke limited Edition herfst collectie. Geuren als Pumkin Spice, Vanilla Cupcake, Chai Latte en Cafe Mocha doen een mens toch gewoon watertanden?

Een balsem tegen droge lippen vind je wel bijna in elke vrouwenhandtas denk ik. 🙂 En ook mij mij slingeren er overal rond: in mijn handtas, op mijn nachtkasje, op bureau, … altijd handig en vooral in het najaar en de winter toch handig om je lippen te beschermen tegen de kou en schrale wind.  Ik heb nogal … euh…volle lippen zullen we maar zeggen, en die vangen dus veel wind. 🙂 (lees: mijn lippen zijn vaak uitgedroogd en “gezegend” met pijnlijke kloofjes in de winter)

Baby Lips beweert tot 8 uur lang gevoede en gehydrateerde lippen, die zacht zijn en stralen.
Leuk weetje: de Baby Lips kunnen onder lippenstift gedragen worden.

Prijs: €3.99 per stuk bij Kruidvat. (waar je tegenwoordig ook online kunt bestellen.)

De Maybelline Baby Lips verpakking

De verpakking is min of meer dezelfde dan alle Baby Lips balsems die ik ken, kleurrijk en vrolijk.  Je kan de merknaam zien, de product naam, over welke smaak/geur het gaat, wat het product doet, en de claim: 8 uur hydratatie.

Op de achterzijde van de verpakking kunnen we lezen dat het over een vochtinbrengende lippenbalsem gaat, met een vleugje kleur.  Ook zijn een pak veelbelovende resultaten te lezen (zichtbare resultaten na 1 week), de ingrediëntenlijst, én dat het product énkel geschikt is voor volwassen gebruikers.  De lippenbalsem heeft 4,7 gram product.

Maybelline Babylips achterzijde verpakking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[spacer height=”20px”]

De Geur

Ik beken … ik koop heus niet élke Baby Lips, maar toen ik namen Vanilla Cupcake zag, Chai Latte, Café Mocha,…ging ik voor de bijl. 🙂 Wie mij kent weet dat ik een onverstoorde, super koffie fan ben, en de geur van cupcakes, vanille,..wie kan daaraan weerstaan?  Ik geef toe, ik ben gezwicht. 🙂
Deze najaarscollectie van Maybelline Baby Lips komt in 4 geuren:

22 Pumkin Spice – kruidige, warme geur
23 Chai Latte – kruidige geur met een vleugje zoet
24 Vanilla Cupcake – zoet, vanille
25 Café Mocha – lichtzoete geur

Kleuren en geuren van de Maybelline Baby Lips Herfst collectie 2016

Kleuren en geuren van de Maybelline Baby Lips Herfst collectie 2016

Ingrediënten

maybelline-babylips-ingredienten

Polybutene is een licht gekleurde, niet-drogende, licht kleverige vloeistof. Het is een oligomeer olie, soms afgeleid van aardolie, die gebruikt wordt in gehydrogeneerde vorm in cosmetica en schoonheidsproducten, voornamelijk in lippenstiften en balsems, als bindmiddel, verdikkingsmiddel en smeermiddel. Octyldodecanol is een emulgator, en verzachtend middel. Petrolatum is een minerale olie (vaseline). Het wordt gebruikt als een barrière om o.a. vocht vast te houden in de huid.  Isopropyl Myristate wordt gebruikt als oplosmiddel. In de cosmetica dient het om een goede absorptie te verkrijgen.

Polyethylene is een goedkope (plastic) chemische stof. Een van de meest populaire toepassingen in huidverzorgingsproducten is als ingrediënt in exfoliators. Polyethyleen wordt vaak gezien in formules vanwege zijn vermogen om andere ingrediënten te binden. Ozokerite een natuurlijk voorkomende geurende minerale was of paraffine. Diisostearyl malate is een huid conditioning en verzachtend middel en wordt voornamelijk gebruikt in lip producten zoals lippenstift en lipgloss,

Sheabutter of Butyrospermum parkii is heilzame olie uit Burkina Faso. Vitellaria parkii, ook wel Sheabutterboom of Afrikaanse Karitéboom stamt uit Centraal-Afrika. Candelilla wax is een was gewonnen uit de bladeren van de kleine candelillaplant afkomstig uit het noorden van Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Maybelline Babylips

Dé ervaring

Hoewel ik een beetje schrik had dat de geuren te fel zouden zijn, was ik toch heel benieuwd!  De Pumkin Spice is over het algemeen mijn favoriet, zowel naar geur als kleur toe. Op onderstaande foto’s kan je zien welk effect de kleurtjes hebben.  Ze zijn allemaal vrij zacht, behalve de Chai Latte, die vrij duidelijk aanwezig is.  De Café Mocha vind ik de minste naar geur toe, kwa kleur is  hij wel zacht en “nude”.  De Vanilla Cupcake is voor mij dan weer het omgekeerde: ruikt heerlijk, maar de kleur vind ik – das persoonlijk natuurlijk – veel te roze. 🙂 En hydratatie? Bwa…we kennen de Baby Lips allemaal wel denk ik.  Super leuk, echte hebbedingetjes, maar de hydratatie blijft oppervlakkig.  Ik gebruik ze vooral omwille van het “gebruiksplezier” en preventief.  Boswandeling?  Even “Baby-Lipsen”.  Super schrale wind buiten? Idem.

Kleuren en geuren van de Maybelline Baby Lips Herfst collectie 2016

Kleuren en geuren van de Maybelline Baby Lips Herfst collectie 2016

 

Maybelline Baby Lips Herfst collectie - kleuren getest op mijn arm.

Maybelline Baby Lips Herfst collectie – kleuren getest op mijn arm.

Maybelline Baby Lips herfstcollectie - kleuren op mijn lippen.

Maybelline Baby Lips herfstcollectie – kleuren op mijn lippen.

Conclusie

Houdt Maybelline met deze Baby Lips zijn belofte van 8 uur hydratatie? Eerlijk is eerlijk, ik vind van niet.  Ik vind de hydratatie vrij oppervlakkig en de baby Lips zullen eerder preventief werken bij veelvuldig gebruik. Bij volledig uitgedroogde en schrale lippen heb je aan de vrolijkerds helaas weinig.  Voor mij blijven het hebbedingetjes met vrolijke geurtjes en kleurtjes en ik heb in élke handtas wel eentje zitten.  Herfstige boswandeling of een dagje aan zee met een goed windje gepland? Dan zal ik zeker mijn lippen beschermen tegen uitdrogen met deze lieverds.   Zijn mijn lippen echt vollédig naar de haaien, dan zweer ik nog steeds bij de SOS lippenbalsem van Nivea.  2 daagjes gebruik en bye bye droge lippen.

Zal ik nog Maybelline Baby Lips kopen? Absoluut!  Buiten het feit dat ze gewoon zo vrolijk en leuk zijn, én een hebbeding in élke handtas, vind ik ze zeker oké om preventief te “smeren” en uitgedroogde lippen te voorkomen.  En ik vind deze heerlijk geurende herfstcollectie van Baby Lips toch écht een schot in de roos!

Veel liefs & Stay Lovely,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Herfst-dip tegengaan doe je met deze ontzettend heerlijke producten!

Herfst-dip tegengaan doe je met deze ontzettend heerlijke producten!

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

Lancôme Juicy Shaker Review

Lancôme Juicy Shaker Review

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *