Search here...
TOP
Be Lovely Make-Up

Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation I Review

Wie zegt er neen tegen een matte teint zonder zichtbare poriën? Ik alvast niet! Deze Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation, speciaal ontwikkeld voor de normale tot vette huid, belooft een matte teint, zichtbaar fijnere poriën en de foundation zou zich aanpassen aan de toon van jouw huid.  Dat moest ik gewoon testen!

Onder vriendinnen hoor ik wel eens dat de Fit Me! foundations van Maybelline behoorlijk populair zijn, en toen deze variant voor een normale tot vette huid uitkwam, wilde ik hem meteen testen! Deze Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation belooft een matte teint, zichtbaar fijnere poriën en gaat glans tegen.  De foundation is verkrijgbaar in 6 tinten en kost €14,49

Ik heb de kleur 110 porcelain uitgetest, de lichtste kleur. (wegens mijn ultra bleke velletje)

Fit Me! Matte + Poreless kleur 110 getest op mijn onderarm

Packaging

De Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation komt in een tube van 30 ml. Ik vind de combinatie tussen het matte zwarte gedeelte en de metallic blauwe letters heel geslaagd. Bovendien, altijd leuk, kan ik de kleur en het product zien door het transparante gedeelte van de tube.  De tube wordt gesloten met een – matte (hoe kan het ook anders 🙂 ) – zwarte dop. Op de voorzijde kan ik duidelijk de claim zien: matte + poreless en de kleur. De tube is klein, en past gemakkelijk in elke toilettas.

Op de achterzijde kan ik lezen om welke kleur het gaat, dat het om een liquid foundation gaat voor een normale tot vette huid, en een opsomming van de beloftes. Op het doorschijnende gedeelte vind ik netjes alle ingrediënten terug, én kan ik ook de inhoud van de tube aflezen.

De tube is mooi afgesloten met een aluminium lipje.

Ingrediënten

Veel foundations zijn tegenwoordig veel meer dan “gewoon” make-up.  Er worden vaak verzorgende ingrediënten aan toegevoegd, zodat sommige foundations naast make-up ook echte huidverbeteraars/huidverzorgers worden.

Deze Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation is op basis van siliconen (zoals veel foundations) Als 5de ingrediënt staat Alcohol Denat, dat is een onschadelijk alcohol dat aan cosmetica wordt toegevoegd om het product een slecht smaak te geven. Verder bevat deze foundation geen extra verzorgende ingrediënten … pure basics, pure make-up!

Ervaring

Bij het eerste gebruik is het “gaatje” netjes afgesloten, en moet ik het aluminium lipje verwijderen.
Uit het gaatje komt een vrij vloeibare (liquid) foundation.  Super handig is het misschien niet echt, want de foundation kan eruit lopen, en dan wordt het een knoeiboel natuurlijk. Even schoonmaken, of afvegen aan je make-up sponsje is dus een must vooraleer de dop er weer op te draaien.

Na de ultieme verwennerij van de cushions “mis” ik iets … yep, een sponsje! Ik breng foundation echt niet graag aan met mijn vingers, tja, dat is persoonlijk he? 🙂  Nadat ik een sponsje heb gevonden, begin ik eraan.  Door de heel liquide textuur laat de Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation zich heel gemakkelijk verdelen over mijn gelaat.  Ik vind de dekking eerder aan de lichte kant, een beetje zoals de Nude Magique Cushion, een lichte tot medium-lichte dekking. Vlekjes en sproetjes worden minder zichtbaar, maar echte schoonheidsfoutjes (lees: een puist) of rode vlekken blijven nog altijd semi zichtbaar.

De textuur is bij het uitwrijven tot mijn verbazing direct mat, maar het resultaat blijft erg naturel. Mijn poriën zijn inderdaad iets minder zichtbaar, maar de grotere naast mijn neus blijven helaas toch zichtbaar.  Hier heb ik grover geschut voor nodig denk ik. 🙂 Wat betreft de houdbaarheid, niks dan positief.  Tegen de middag (als mijn huid sowieso weer aan het glimmen slaat) is mijn velletje nog steeds behoorlijk mat. Deze foundation kan dus wel zijn mannetje staan wat betreft wat glim en zweet.

Testen van het product op mijn hand.

Hier heb ik de Fit Me! Matte + Poreless licht uitgewreven om de liquide textuur aan te tonen.

Hier heb ik nog meer uitgewreven – zoals je op je gezicht zou doen – en je kan duidelijk de matte textuur zien.

Volledig uitgewreven is het resultaat egaal en zijn vlekjes vervaagd.

Conclusie

De Maybelline Fit Me! Matte + Poreless foundation is een echte foundation.  Niks meer, niks minder.  Hij belooft een matte teint en zichtbaar verfijnde poriën en houdt die belofte behoorlijk! Deze foundation is echt voor een gemengde tot vette huid.  Ik had wat droge velletjes op mijn neus, en deze werden onmiddellijk – door de matte finish – extra zichtbaar. Ben je op zoek naar een goede matterende foundation, die zijn beloftes nakomt, voor een fijne prijs?  Dan zal deze je zeker kunnen bekoren!

Ben je op zoek naar hydratatie, of extra verzorging in je foundation?  Of heb je eerder een gemengde tot droge huid? Dan is deze iets minder geschikt voor jou zou ik durven zeggen.

Heeft iemand hem al geprobeerd?
Deel gerust jouw mening, jouw stem en laat van je horen! Ik lees alle comments met veel plezier!

Veel liefs & Stay Lovely,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT

Clinique Super city block BB cushion SPF50

L’Oréal Accord Parfait Highlights – Get your GLOW on!

Review I L’Oréal Nude Magique Cushion

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *