Search here...
TOP
Bad & Douche Be Lovely Body

H&M Midnight Muse Body Scrub I Review

Midnight Muse Body Scrub – H&M – Mild exfoliator – With Rice + Olive Granules

Niks zaliger dan in het weekend de douche in te kruipen met een heerlijke scrub! I love it! Een beetje dat Spa-gevoel in de badkamer, met een superzacht-heerlijk-ruikend babyvelletje achteraf.

Sinds kort heeft de online webshop van H&M er “The Beauty Departement” bij (www.hm.com/conscious-beauty), en ik was uiteraard heel nieuwsgiering naar de producten. In mijn bestelling onder andere deze Midnight Muse Body Scrub.

Waarom?

Ik hou van een goede scrub. De omschrijving van de H&M Midnight Muse Body Scrub: “milde scrub met een parfum van amber en vanille” vond ik al veelbelovend, zeker nu de avonden kouder worden en de dagen korter ga ik op zoek naar “warmere” geuren. De formule bevat rijst –en olijfkorrels, natuurlijke ingrediënten, en dat voor een prijs van €4,99! Uiteraard wilde ik dit testen!

Packaging

Het eerst wat mij opvalt bij de H&M beauty producten is het goudkleurige logo H&M. Ik vind het persoonlijk heel geslaagd en vind het iets luxueus hebben. Verder is het etiket sober maar duidelijk. Niet teveel “tralala”, gewoon wat je moet weten. Daar hou ik van. Helaas stopt hier – kwa verpakking – mijn positieve feedback, want voor de rest voelt de pot nogal cheap aan, dun plastiek (doet mij denken aan een goedkope pot vaseline) met een goedkoop wit deksel… bye luxe-gevoel. Maar ja, voor €4,99 (250 ml) mag je de lat niet erg hoog leggen denk ik dan?

Ingrediënten

Behalve de beschrijving op hun website “de formule bevat rijst –en olijfkorrels om de huid zacht te scrubben” geen andere vermeldingen van de ingrediënten. Die vind je – na aankoop – terug op de achterkant van de pot.

Eerste ingrediënt: water, onmiddellijk gevolgd op de 2de plaats door Sodium Laureth Sulfate (SLS) en hoewel dit de huid minder irriteert dan Sodium Lauryl Sulfate vind ik dit niet zo fantastisch op als 2de grootste ingrediënt meteen een synthetische stof te zien staan … voor de rest nog een aantal chemische en synthetische stoffen.  Hmmm… hier word ik niet super vrolijk van.

Geur

Een ietwat chemische geur, maar een “warme” geur waarin vooral de amber naar boven komt.  Anderzijds deed het mij ook denken aan lavendel. De geur vind ik persoonlijk vrij aanwezig.

De ervaring

De omschrijving “milde” scrub is zeker waar.  Als je iemand bent die – zoals ik – graag vrolijk tekeer gaat met een stevige scrub (in de hoop die cellulite “eraf te schrobben” ha! ) is deze vrij teleurstellend. Ik vind het meer iets weghebben van een dikke douchegel met hier en daar een korreltje in. Van de “rijst – en olijfkorrels” merk ik bijzonder weinig. Waar zitten die? Ook de geur (amber en vanille) heeft absoluut geen link met de rijst -en olijfkorrels.  De geur is vrij aanwezig vind ik, maar aan de andere kant is dit toch leuker dan een scrub waar bijna geen geur is. Wanneer je de scrub inmasseert veranderd de paarse gel-textuur in fijne witte (ietwat schuimende) melk-emulsie. Best aangenaam. Alles spoelt gemakkelijk af. Nadien was mijn huid zacht. Niet uitgedroogd, maar ook niet super gehydrateerd. Gewoon zacht. Normaal.

De geur blijft nog een tijdje aanwezig op je huid, wat ik wel aangenaam vind.

Conclusie:

Zelfs voor de prijs van (slechts) €4,99 is de de H&M Midnight Muse Body Scrub voor mij geen “keeper”.  Los van de packaging die niet meteen luxueus oogt en ik dus niet zou “achterlaten in het zicht” in mijn badkamer, vind ik de textuur teleurstellend, de lijst van chemische ingrediënten niet bepaald aantrekkelijk en de geur vrij “aanwezig” en niet natuurlijk. Voor iemand die houdt van een milde scrub met een vrij aanwezige geur die een midden houdt tussen lavendel en amber kan deze scrub misschien een aanrader zijn?

Veel liefs en Be Lovely,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Review I Rituals Sakura Body Scrub

Review I Rituals Sakura Body Scrub

Review: Collistar Talasso Body Scrub

Review: Collistar Talasso Body Scrub

Review I Dove Derma Spa Uplifted+  Review

Review I Dove Derma Spa Uplifted+ Review

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *