Search here...
TOP
Be Lovely Body Gezicht & Huid

Weg vervelende “scheer-bultjes” en irritaties met Mixa Cica-crème!

Niets zo vervelend als lelijke “scheer-bultjes” en kleine ontstekingen die de dag nà het scheren verschijnen.  Vooral in de “zuidelijke” regionen, waar ondergoed een beetje “schuurt” zorgt dit vaak voor irritaties.  Wel, sinds 2 weken heb ik hiervoor de oplossing: Mixa Cica-crème!  Ik heb het keer op keer getest om er zéker van te zijn vooraleer ik dit de wereld instuur … en het werkt élke keer!  Je leest alles over mijn “ontdekking” in deze blogpost!

Het begon toen Kim, mijn ventje na het scheren énorm last kreeg van een geïrriteerde en extreem uitgedroogde huid. Hij probeerde scheerschuim tegen irritaties, extra vocht inbrengende crèmes, crèmes tegen irritatie, … verschillende merken, verschillende texturen, … niks hielp écht.  Tot ik botste op deze Mixa Cica-Crème. Ik herinnerde mij dat – toen ik klein was – we thuis een zalf hadden Panthénol… en nog iets, en die zalf was echt goed tegen een héle reeks ongemakken: insectenbeten, jeuk, irritatie, wondjes,… you name it, de zalf werd bovengehaald. Dat was … 25 jaar geleden? 🙂

Toen ik op het doosje van de Mixa Cica-crème het woord “Panthénol” zag staan dacht ik “Aaah, maar wacht eens even…!”  En dus heb ik zo’n doosje meegenomen naar huis voor Kim, in de hoop dat het dus even goed zou werken als die zalf die ik nog kende van toen ik klein was.  2 dagen later … irritatie en schilferende huid weg!  Hij was er écht enthousiast over, en nog voor de tube leeg was, kreeg ik de vraag of ik nog “tubekes” kon meebrengen. 🙂 Sindsdien staat dit dus permanent bij ons in de badkamerkast. Ik moet bekennen, een merk dat ik niet echt ken, maar deze Cica-crème heeft dus een geweldige efficiëntie!

En niet alleen mannen scheren zich. 🙂 Ook ik heb altijd last van scheer irritatie en van die lelijke rode bultjes na het scheren van de “zuidelijke” regionen.  Super vervelend, en erg ontsierend!  Tot ik opeens het idee kreeg om die Cica-crème ook dààr aan te brengen na het scheren, en dan vooral in de plooi van mijn been waar mijn ondergoed zit.  Ik dacht bij mezelf, als het bij Kim helpt om scheer irritatie én een gehavende huid op 2 dagen op te lossen … wie weet?

En ja hoor … bye bye irritatie en lelijke scheer-bultjes! Zoveel producten later…ein-de-lijk iets dat werkt! Sinds die dag, gebruik ik het als vast na-het-scheren crème, op mijn benen, bikinilijn,…voor de droge huid op mijn ellebogen. Overal dus. 🙂

Waarvoor dient de Cica-crème

Op de verpakking staat dat het een gerichte herstellende verzorging is, en goed voor onder andere:

– microscheurtjes
– beschadigde huid
– jeuk
– extreem droge huid
– algemene ongemakken


Wat zijn de ingrediënten:

– Als eerste ingrediënt zien we: water
– Dimethicone is een op siliconen gebaseerd polymeer, dat veel gebruikt wordt in crèmes en lotions, en andere cosmeticaproducten met als functie vooral te verzorgen en te beschermen.
– Panthénol – het steringrediënt – is een derivaat van vitamine B5, en wordt vaak in de cosmetica gebruikt als vochtinbrenger en “verzachter”.  Panthénol heeft een bewezen werking in het verbeteren van een geïrriteerde huid.
– Hydrogenated Polyisobutene is ook een polymeer dat zorgt dat de crème vlot uitsmeert, en het geeft de huid een zacht en glad uiterlijk.
– Shea butter en glycerine zijn ook beiden vocht inbrengende ingrediënten.

De volledige ingrediëntenlijst zie je op deze foto:

Waar is de Mixa Cica-crème te vinden?

Ik heb hem gevonden in het Kruidvat voor €5,49 voor een tube van 50 ml.
Meer lezen over Mixa kan hier: http://mixa.be/NL/Home/Index

Veel liefs en Stay Lovely,
Tamara

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT:

Biotherm Wonder Mud Review

Biotherm Wonder Mud Review

Review I Dove Derma Spa Uplifted+ Review

Review I Dove Derma Spa Uplifted+ Review

Review I Garnier Hydra Bomb

Review I Garnier Hydra Bomb

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *