Search here...
TOP
#MyFitCode Be Healthy Food & Drink Ontbijt

Ontbijt Bowl met griekse yoghurt, muesli en fruit

Ik ben sowieso een ontbijt-fan, maar ontbijten in het weekend … dàt is pas echt genieten!  En als gezond & lekker elkaar tegenkomen in één maaltijd, dan begint de dag pas écht goed! Met een goed ontbijt kickstart je jouw dag, én ben je meteen lief voor je lijf door het te voorzien van nieuwe energie, vitamientjes, mineralen, koolhydraten, eiwitten, … power-up girl!  

Wat heb ik hierin gegooid? Een beetje wat ik kon vinden in huis eigenlijk, dus jouw “ontbijt bowl” kan er natuurlijk anders uitzien.

Ik hou heel erg van Griekse yoghurt, omwille van de stevige textuur, omdat de smaak minder zurig is dan gewoon yoghurt, én het feit dat het eiwitgehalte iets hoger is vind ik mooi meegenomen.  Maar in het weekend … durf ik ook wel eens de halfvolle verse kaas van Campina te gebruiken omwille van de zachtheid, romigheid en volle smaak.  Verder heb ik er een paar pitloze druiven in gedaan, een banaan, een paar stukjes kokosnoot, een stuk of 5-6 walnoten en “fit-muesli” van MyMuesli.com.  Op deze site kan je jouw eigen bio-muesli samenstellen. 

Ter info,  ik word niet gesponsord om hier een linkje te plaatsen, ik ben gewoon erg fan van hun muesli ‘s en havermout én van het feit dat ik zélf de hele boel mag samenstellen. 🙂

Ik weet eigenlijk niet meer hoe ik daar ooit ben opgekomen – al surfend wellicht – maar ik vind hun concept echt top.  Vooral omdat er géén kunstmatige toevoegingen gebruikt worden, en omdat ze werken met bio-ingrediënten.  Muesli is zo typisch iets waarvan iedereen aanneemt dat het super gezond is … terwijl sommige samenstellingen het echt niet zijn!  Als ik de labels lees op veel zogezegde “gezonde” muesli ‘s en granola ‘s zie ik vooral heel vaak veel toegevoegde suikers en soms ook gewoon waanzinnig veel calorieën en vet.  Dus, een muesli of granola van goede kwaliteit vind ik zelf belangrijk en vandaar mijn keuze.

Oh ja, en dit alles is echt letterlijk samengesmeten op 5 minuten tijd!  

Voilà, ik hoop dat mijn ontbijtje vandaag jou ook kan inspireren en kan bewijzen dat een lekker ontbijt in het weekend niet altijd een croissant of boterkoek moet zijn?

Veel liefs en Be Healthy,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER:

Smoothie van banaan, peer, spinazie en rijst-kokosmelk

Smoothie van banaan, peer, spinazie en rijst-kokosmelk

Overnight oats met frambozen

Overnight oats met frambozen

Lente Detox met smoothies

Lente Detox met smoothies

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *