Search here...
TOP
Be Healthy Boek Reviews

My New Roots I Boek Review

Nieuwe healthy kookboeken zijn zo’n beetje een verslaving van mij. 🙂 Het is een uit de hand gelopen hobby om kookboeken en “healthy” boeken te lezen, naar de mooie foto’s te kijken, en weg te dromen…haha! En uiteraard ook om recepten te maken én te proeven! My New Roots was een fantastische aanwinst, het is een prachtig boek, met verrassende recepten.  Niet snelklaar, maar wél de moeite om af en toe op zondag het boek eens boven te halen.  

Auteur

De schrijfster, Sarah Britton, woont in Kopenhagen, en deelt via dit boek, en via haar blog (Engelstalig) mynewroots.org gezonde en plantaardige recepten. Haar recepten laten je genieten van heerlijk eten dat goed voor je is!  Het boek bevat inspirerende plantaardige recepten voor elk seizoen. My New Roots is begonnen met een tomaat.  Een gele, peervormige tomaat, zo groot als een walnoot, en de ongelooflijke smaak van de tomaat.   Deze ontdekking, op 23-jarige leeftijd, veranderde haar leven.

Kaft en buitenkant

Het boek is een hardcover dat 260 pagina’s telt.  Het heeft een mooie dikke, stevige kaft met een mooie aantrekkelijke afbeelding. Op de achterzijde staat heel beknopt wie Sarah Britton is, en waar het boek over gaat. (foto hieronder)

[spacer height=”20px”]

IMG_1787

Layout, kleuren, illustraties en foto’s

Zeer mooie layout en prachtige foto’s.  De foto’s zijn door haar zelfgemaakt, zowel op haar blog als in haar boek. De fotografie is echt prachtig!  Op haar blog geeft ze trouwens tips & tricks over hoe je een food blog start en welke uitrusting zij gebruikt voor haar food pics.

Inhoud, recepten en moeilijkheidsgraad

In de inleiding van haar boek vertelt Sarah over haar filosofie, eten volgens het ritme van de seizoenen, waarom er 5 seizoenen zijn volgens haar, essentiële technieken zoals het maken van ghee, noten -en zadenmelk, hoe je gedroogde peulvruchten en granen kookt, wat kiemen zijn, etc.

My New Roots inhoudstafel

[spacer height=”20px”]
De ingrediënten zijn over het algemeen vrij courant, al zal je af en toe toch eens online of in een speciaalzaak moeten gaan zoeken. De combinatie van de verschillende ingrediënten leidt wel tot heel creatieve recepten en smakelijke gerechten.  Niet altijd super eenvoudig, en ook geen echte “snelklaar” recepten. 

Ben je écht nieuw in de wereld van de vegetarische en vegan lifestyle, dan kan het boek Vegadutchie misschien een iets gemakkelijkere “springplank” zijn om te starten.  Wil je toch met dit boek aan de slag, geen probleem, kan perfect.  Alles wordt goed uitgelegd, en het is niet “moeilijk moeilijk” – begrijp me niet verkeerd – de recepten zijn alleen iets meer tijdsintensief én sommige ingrediënten liggen niet zomaar bij iedereen in z’n voorraadkast. (bijvoorbeeld: speltmeel, ghee, schapenyoghurt, tamari, vloeibare rook, arrowpoeder, probiotica-capsules,…)

Enkele voorbeelden van recepten:

– Freekehburgers met snijbiet en gepocheerde eieren
– Ontkiemde wilde rijst met pistachenoten en lentegroenten
– Rauwe avocado-limoentaartjes
– Spinaziesalade met kokosspek en ei
– krokante bananengranola

Ik vind My New Roots een inspirerende aanrader voor wie houdt van gezonde, pure recepten met een vegan twist.  Veel inspiratie en mooie foto’s maken het boek écht de moeite waard om in je kast te hebben. Het boek is toegankelijk, praktisch uitvoerbaar, al zijn de recepten die altijd “snelklaar”. Ook een schitterend boek om cadeau te geven vind ik!

Pluspunten

– zeer mooie fotografie
– inspirerend
– verrassend
– heel lekkere recepten!
– praktisch uitvoerbaar
– fantastisch boek voor iedereen die vegan, vegetarisch of gewoon puur en gezond wil koken

Minpunten

– soms vrij veel ingrediënten per recept
– voor sommige ingrediënten zal je toch eens online moeten zoeken of een speciaalzaak binnenstappen
– geen timing vermeldt voor de recepten of voedingswaarden
– het zijn geen “snelklaar” recepten, je moet er echt wel tijd voor nemen. 

Prijs

€24,99 via bol.com
My New Roots

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel liefs, en Stay Lovely Healthy,
Tamara

 

 

 

 

 

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *