Search here...
TOP
Be Lovely Haarverzorging

L’Oréal Professionel Mythic Oil I Review

Zoals ik al eens eerder schreef, in de review over het Extreme Lenght gamma van Redken, ik heb pluizig haar. Echt zo van dat haar dat eruit ziet alsof je na het wassen met je vingers in het stopcontact hebt gezeten. Ok, misschien niet zo erg, but you get the picture.  Dus, ik ben ongeveer permanent op zoek naar producten die pluis op magische wijze doen verdwijnen, en mijn lokken voeden en verzorgen.  Zo kreeg ik een tijdje terug deze Mythic Oil van L’Oréal Professional cadeau, een voedende haarolie voor alle haartypes.  Eén woord: WAW!! Dit product is in één klap naar mijn must-haves aller tijden gekatapulteerd! Waarom? Dàt lees je hier.

Ik heb echt al zo veel haarserums en haaroliën uitgeprobeerd: Elsève Extraordinary Oil, Organix serums Coconut, Macadamia Oil, John Frieda Frizz Ease, Gühl, Dove, … allemaal best ok, maar toch had ik naar mijn gevoel de “Rolls Roys” nog niet gevonden … tot ik deze olie probeerde! Die geur! Die zachtheid! Die glans!

Packaging

De Mythic Oil zit in een witte verpakking, met zwarte belettering en goudkleurige accenten.  Heel luxueus, knap, een plezier om te openen. Het flesje bevat 125 ml olie, is gemaakt van hard gelig plastiek, wat het “goudkleurig” opnieuw naar boven brengt.  Ook de dop is in goudkleurig plastiek, alsook het logo dat opnieuw terug te vinden is aan de rechter voorzijde.  Op de achterkant staat wat het product is, hoe je het dient te gebruiken en de ingrediënten.

Ingrediënten

Door de luxueuze manier waarop het product gepresenteerd wordt, zou je willen denken dat het een pure olie is. Echter, op de achterkant van het flesje staat “…voedende olie verrijkt met avocado-olie en druivenpitolie. Ook een blik op de ingrediëntenlijst laat zien dat de Mythic Oil ten eerste twee soorten siliconen bevat. Misschien is dit voor sommigen een beetje teleurstellend, voor mij- gezien de fantastische werking en het 100% waarmaken van de beloftes- kijk ik er hier over.  Daarnaast bevat de Mythic Oil inderdaad avocado -en druivenpitolie.

Avocado-olie:  is gekend om zijn super voedzame eigenschappen, het is licht, en zeer rijk aan omega 3, 6 en 9 vetzuren. Onder de schil van de avocado zitten in het volle, romige vruchtvlees ontzettend veel vitamines en mineralen. En, wist je dat de pit van een avocado tot 30% olie (van het goede type – onverzadigde vetten) kan bevatten dat tjokvol vitamine A, B1, B2 en D zit?

Druivenpitolie: Deze olie bevat een hoog gehalte aan linolzuur, een zeer krachtige antioxidanten. Druivenpitolie is ook erg rijk aan essentiële zuren en vetten, trekt snel in, voedt intensief en is opmerkelijk licht.

Deze combinatie van de 2 oliën die uitermate goed samenwerken zorgt ervoor dat de Mythic Oil het haar voedt – zonder het te verzwaren- om het weer gezond, glanzend en pluisvrij te krijgen. In alle eerlijkheid … zijn het natuurlijk ook de siliconen die er mede voor zorgen dat je lokken zo glad worden.

De geur

Een geur om absoluut van achterover te vallen! Een zwoele, zoete maar toch frisse geur die doet denken aan een luxe Spa. De geur is duidelijk aanwezig, en blijft ook lang in je haren hangen.  Voor mij kan dit parfum vervangen.  Absoluut A-ma-zing!

De Ervaring

Zoals elke olie kan je dit op verschillende manieren gebruiken: voor het wassen royaal in je lokken smeren, na het wassen op nat haar, of opnieuw op droog haar voor instant glans.  Ik gebruik de olie het liefst op nat haar, omdat ik mijn aar 360 dagen van het jaar aan “de lucht laat drogen”. De andere 5 dagen van het jaar, doe ik ’em op nog-een-beetje-vochtig en nog-nèt-niet-droog haar, alvorens ik brush.

Conclusie:

In welke situatie ook, een topper van formaat! Misschien een beetje jammer van de siliconen, maar verder écht een product dat zijn beloftes 100% waar maakt. De Mythic Oil heeft mijn hart, mijn haren én een ereplaatsje in mijn must-have beauty bag veroverd!

Meer reviews lezen?
Snuffel gerust verder in het Be Lovely gedeelte op mijn blog.
Wil je graag meer weten over een specifiek product, laat het mij gerust weten en ik test het voor jou!

Veel liefs en Be Lovely,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Redken Extreme Lenghts gamma

Redken Extreme Lenghts gamma

Review: Dessange sublime restructure gelshampoo

Review: Dessange sublime restructure gelshampoo

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *