Search here...
TOP

“Take care of your body. It’s the only place you have to live.” – Jim Rohn 

Voeding heeft een grote invloed op hoe we ons lichamelijk en geestelijk voelen.  Voeding kan energie geven, je huid een healthy glow geven, je lokken laten glanzen en je humeur boosten … of, voeding kan je moe, futloos, neergelagen, lusteloos, en energieloos achterlaten, hunkerend naar de volgende (zoete/vette) snack.  Veel producten in ons boodschappenmandje aan de kassa hebben nog nauwelijks iets met échte voeding te maken, want een “gevulde buik” is niet per definitie een gevoed lichaam. Iemand kan overgewicht hebben, en tegelijkertijd ondervoed zijn. Ondervoed in vitaminen, mineralen, en essentiële bouwstenen.

We worden bovendien voortdurend “verleid” om te eten, en fabrikanten spelen handig in op onze steeds drukker wordende levensstijl met “gezonde” kant-en-klare producten. Bovendien worden we overspoeld door –vaak tegenstrijdige- informatie, nieuwe hypes,… en lijkt het bijna onmogelijk nog te weten wat nu eigenlijk gezond is. Hebben we écht superfoods nodig in ons leven? Moeten we écht massaal glutenvrij gaan eten?

Ik ben ervan overtuigd dat iédereen met wat duidelijke basiskennis, een portie gezond verstand, en wat goede wil gezonde keuzes kan maken!

Be Healthy

Als ik niet met mijn neus in een stapel “healthy” (kook)boeken zit, dan zit ik vast achter de computer foodblogs te lezen, of sta ik achter het fornuis te kokend en te pruttelend, én te proeven … Waar vriendinnen op de bank kruipen met een spannend boek, lees ik kookboeken. Jawel, je leest het goed. Kookboeken.  Ik kan ondertussen zonder blozen zeggen dat ik best een impressionante collectie aan kookboeken heb, en dat er elk jaar opnieuw met de ogen wordt gerold bij het zien van mijn “kerst-wenslijstje” waar steevast een aantal nieuwe potentiële aanwinsten genoemd worden. Dé voorwaarden? Smaakpapillen die instant vrolijk worden, gezonde gerechten, niet moeilijk, een beperkte ingrediëntenlijst, leuke food foto’s en zo weinig mogelijk E-nummers  of andere onuitspreekbare kunstmatige ingrediënten.

Gezond eten is voor mij belangrijk. Het is belangrijk geworden.  Ik ben lang niet altijd even lief geweest voor mezelf, en ik ben echt jarenlang van het éne “dieet” in het andere gesprongen, zonder er al te veel over na te denken.  Atkins, Weight Watchers, Dukan, Bloedgroepdieet, low carb, 800 kcal/dag-dieet, soepdieet, LCHF dieet, Proteinedieet, …  You name it, been there. Done that. Got a T-shirt.  

“Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results” – Albert Einstein.

Twee jaar lang heb ik cursussen gevolgd, en ben ik mij gaan verdiepen in wat voeding met een lichaam doet.  Ik wilde meer kennis, en vooral correcte kennis, om te leren wat we – in deze wereld van complete overvloed – nu eigenlijk écht nodig hebben. Dat diëten niet werken heb ik mezelf keer op keer bewezen, hoog tijd dus om die kennis toe te passen, en waarom mijn ervaringen niet delen met anderen die misschien – net zoals ik – door de bomen het bos niet meer zien. 

Met Lovely Healthy wil ik graag laten zien dat gezond eten echt niet saai hoeft te zijn, en ik hoop dat deze blog jou en anderen kan inspireren om gezondere keuzes te maken, en dat dat écht niet moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn!  Ben ik een health freak? Hemel nee, ik zet mijn tanden echt wel af en toe in een goeie pizza of een pak friet!  Ik ben ervan overtuigd dat gezond verstand en evenwicht op lange termijn belangrijker zijn dan streng en perfect.

De missie van Lovely Healthy?  Back to Basics. Lekker. Gezond. Eenvoudig.  

Op Lovely Healthy zal je geen recepten vinden met een waslijst aan exotische ingrediënten.  Wie mij kent weet dat ik hou van een no-nonsens, duidelijke en to-the-point aanpak.  Naast recepten deel ik ook de allerleukste kookboeken uit mijn collectie met jullie en review ik regelmatig “nieuwkomers” op de boekenmarkt – op voorwaarde dat ze zo interessant zijn dat ze mijn aandacht weten te trekken, én dat ze passen in het concept van deze blog. Ik deel zowel eigen creaties als recepten uit mijn “healthy” kookboeken – zij het vaak met mijn eigen twist – en laat je steeds weten uit welk boek het komt. Tips zijn altijd welkom! Vragen, opmerkingen en berichtjes ook!

Be Lovely

Mijn 2de grote liefde is er ééntje die al heel jong begonnen is. Vanaf de allereerste dag dat ik zakgeld kreeg heb ik echt maandenlang gespaard om mijn allereerste “crèmeke” te kunnen kopen. Het zal je vast niet verbazen dat ik als 12-jarige – toen al- exàct wist wat ik wilde: Dior Svelte Body Lotion.   Elke avond voor het slapengaan smeerde ik mezelf -stiekem- in met het goedje dat ik keurig verstopt hield op mijn kamer, en de geur van Dior voer me naar dromenland. Zalig. Sindsdien is het nooit meer goedgekomen! Haha…

Ik werd een echt beauty-products-addict, en dan vooral ééntje die niet kon stoppen met het testen van nieuwe producten, vergelijken, reviews schrijven, zoeken naar goedkopere varianten want wie beweert dat alleen dure crèmes efficiënt zijn? En zijn ze dat ook?

Net zoals het “healthy” gedeelte hou ik ook hier van praktisch, to-the-point en transparant. Hier vind je geen ingewikkelde haar -of smokey eye make-up tutorials. Been There. Done it too. Op YouTube kan je een miljoen van die filmpjes vinden. Wat dan wel? Ik post persoonlijke en onafhankelijke in-mijn-badkamer-geteste product reviews. Ik ben géén supermodel en zoals 99% van alle échte vrouwen beschik ik niet over de perfecte huid, een privé chef, stylist/pukkel-wegschminker, kapper of make-up artist. Ik ben een gewone vrouw, girl next door, inclusief cellulite, en op 35-jarige leeftijd duiken ook de eerste -lach-rimpeltjes op. Het marketing praatje interesseert mij niet, wel hoe goed het product wérkelijk, op de huid van een gewone vrouw, en vooral … of het zijn prijs waard is?

Let’s be Lovely Healthy!

About me Tamara Van Overberghe Lovelyhealthy