Search here...
TOP
Diner Food & Drink I love soep Lunch

Pittige Thaise Tomatensoep

Ik weet niet waarom, maar ik ben de laatste tijd heel creatief met soep.  🙂  Dit is een receptje voor een pittige Thaise tomatensoep, en in tegenstelling tot sommige Thaise of Vietnamese gerechten – is deze soep heel eenvoudig te maken met ingrediënten die je in de gewone Delhaize kan terugvinden.  Wist je trouwens dat citroengras een kruid is dat boordevol antioxidanten zit, en dat thee van citroengras een prima middeltje is tegen verkoudheid?

Het recept voor de Pittige Thaise Tomatensoep hieronder is voldoende voor 4 personen.  Heb je minder nodig?  Geen nood, je kan de soep gewoon invriezen voor een super lekkere soep op drukke avonden!

Timing
30 minuten van jouw oven als je de tomaten en de ui roostert in de oven – aanrader, roosteren versterkt de smaak!
15 minuten van jouw tijd

Ingrediënten

– 5 rijpe tomaten in 4 gesneden
– 1 grote ajuin, grof gesneden in 8 stukken
– olijfolie
– 1 el rode currypasta, 2 teentjes knoflook, 2 stengels citroengras, 2 cm geraspte gember, 1 chilipeper, 1 bosje koriander
– 200 ml kippenbouillon (ik heb Liebig gebruikt, zoals gewoonlijk :-))
– 150 ml tomaten passata (of coulis)
– 1 blik van 400 ml kokosmelk
– 1 el kokosbloesem suiker of andere donkere suiker, 1 el vissaus
– optioneel: 1 kipfilet in reepjes

Thaise tomatensoep ingrediënten

Zo doe je het

Als je iets meer tijd hebt dan kan je – zoals ik heb gedaan – de ajuin en de tomaten, gekruid met peper en zout, eerst 30 minuten met een beetje olijfolie roosteren in de oven op 230°C.  Zo krijgt de soep een nog intensere smaak.  Wie mijn recept “Geroosterde paprikasoep met pastinaak” gelezen heeft, weet dat “roosteren” een chique naam is voor “op-230°C in-de-oven-gooien-voor-30-minuten” en dus héél eenvoudig is. 🙂

– Verhit een scheut olijfolie of kokosolie in een diepe pan, en bak de geroosterde ui en de tomaten een 5-tal minuutjes.
– Voeg de eetlepel currypasta toe en schep even om
– Voeg de knoflook (uitgeperst) toe, gember, citroengras (geplet), de helft van de chilipeper en de koriander 
– Roerbak enkele minuten zodat alle ingrediënten vermengd zijn
– Giet er de kippenbouillon, het tomatensap en de kokosmelk bij en breng aan de kook
– Breng verder op smaak met de kokosbloesem suiker, vissaus, peper en zout
– Laat nog even verder koken op medium vuur
– bak ondertussen de kippenreepjes in een aparte pan.  Kruid naar smaak met zout en peper en zet weg.
– Zet de soep van het vuur, laat even afkoelen.  Verwijder de stengels citroengras.
– Pureer met een staafmixer, en doe er de citroengras stengels weer bij om nog een half uurtje te “trekken”
– Schep de soep in mooie kommen, en dien op met de kippenreepjes, en de resterende chilipeper-ringetjes en koriander.

Thaise tomatensoep met kokosmelk en kip
Suggesties? Reactie? Laat maar komen! Ik ben heel benieuwd.

Veel liefst, en Be Healthy,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER

Erwtensoep met munt en kokosmelk

Erwtensoep met munt en kokosmelk

Geroosterde paprikasoep met pastinaak

Geroosterde paprikasoep met pastinaak

 

 

 

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *