Search here...
TOP
Be Healthy Food & Drink Ontbijt Smoothies

Power Smoothie met Banaan, Peer, Spinazie en Kokosmelk

Dit is echt één van mijn lievelings-smoothies.  Als je je nog nooit hebt gewaagd aan een smoothie … kan het woord “spinazie” misschien even schrikwekkend zijn, maar ik beloof je – je smaakt er niks van! En … je start de dag meteen met een portie groenten erbij! Hoe goed ben je dàn bezig, hallo!

Goed om te weten: een blender hoeft niet duur te zijn! Ik raad wel aan om naar ééntje uit te kijken met minstens 600 watt.  Waarom?  Hoe hoger de “wattage” des te meer kracht heeft de motor en des te “fijner” zal je smoothie zijn.  Ikzelf heb er één gekocht van Carrefour Home voor €39 en ben er heel tevreden van.  Daarvoor had ik één van Philips, maar ik ben erin geslaagd de motor te verbranden. 🙂  Vandaar mijn aanbeveling om de blenders van 300 en 400 Watt te laten staan.

De rijst-kokosmelk komt van de BioPlanet, omdat ik daar toevallig was.  Alpro heeft ook een Kokosnootdrink en een Amandel-Kokosnootdrink maar helaas zitten daar een pak meer ingrediënten die ik liever niet zie én toegevoegde suiker.

Ok, genoeg inleiding, hieronder het receptje:

Ingredienten

  • 2 handen spinazie, ik hou persoonlijk het meeste van baby-spinazie
  • 1 rijpe banaan
  • 1 rijpe peer
  • 1 halve limoen
  • 150-200 ml rijst-kokosmelk
Zo doe je het:
  • Schil de peer en snij in stukken
  • Pel de banaan en snij in stukken
  • Snij de limoen in 2 en knijp het sap uit één helft
  • Gooi alles in de blender samen, en voeg de spinazie en de rijst-kokosmelk toe
  • Even blenderen op “turbo” en you are ready to go!

Smakelijk, ik hoop dat je deze even lekker vindt als ik 🙂

Kant-nota:

Voel je vrij om nog een koffielepel maca poeder of spirulina poeder aan toe te voegen. Vooral maca poeder geeft nog meer die energie – vind ik persoonlijk.
Heb je een suggestie of opmerking?  Graag! Laat maar komen!

Veel liefs en Be Healthy,
Tamara

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *