Search here...
TOP
Be Lovely Haarverzorging

Redken Extreme Lenght gamma I Review

en “bad-hair-Day”, wie kent het niet?  Of een periode waarin je lokken er gewoon futloos en droog bij hangen?  Of … als je nét iets te lang te enthousiast je haren te lijf bent gegaan met stijltangen, haardrogers, rekkers, … yep, inderdaad.  Ook ik ben hierop geen uitzondering.  Ik ben gezegend met een bos fijn maar véél haar, gekleurd haar, droge uiteinden en pluis.  Ooooh die pluis.  Gek word ik ervan!  Ik heb absoluut geen “ik-was-mijn-haar-en-het-glanst-en-is-perfect-stijl-koppie”.  Neen, ik ben meer een pluizig schaap als mijn haar aan de lucht droogt, met als gevolg een permanente zoektocht naar producten die mijn haar intens hydrateren, de kleur doen opleven, en pluis op magische wijze veranderen in glans.  Nou, laat ons eventjes veeleisend wezen niet?

Ik ben altijd al fan geweest van Redken, en toen dit gamma uitkwam, wilde ik het absoluut testen.  Ik heb 3 verschillende producten geprobeerd: de Shampoo, de Primer en de Sealer.  Benieuwd naar mijn bevindingen?

Packaging

Zowel de shampoo als de primer en de sealer hebben een mooie blauwe verpakking, met zwarte dop en wit-zilver belettering. Sober, clean, strak, duidelijk.
De packaging vind ik mooi en mag gerust gezien worden in mijn badkamer.

De shampoo is gewoon een bus van 300 ml met handige dop.  De primer heeft een pompsysteem: 2-3 keer pompen en je hebt voldoende product. De Extreme Lenght sealer heeft een soort borstel op het uiteinde, en als je op de tube knijpt komt het product eruit via de borstel. De bedoeling van de sealer is vooral om het op de beschadigde delen van het haar te verdelen – de punten dus – maar het concept van die borstel gaat aan mij voorbij.  Moet je dit in je punten “borstelen”? Wat een gedoe is dat?!  Soit, ik knijp gewoon, doe het product in mijn handen en verdeel het zo over de punten. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan toch?

Ingrediënten?

Shampoo: Als 2de ingrediënt zit meteen SLS, zoals bij zoveel shampoo’s en voor een dergelijk prijzig product toch ietwat jammer. Ook is ‘ie niet parfumvrij, maar kan ik daar iets negatief over zeggen? Eerlijk, neen. Want mocht er geen parfum in zitten, dan zouden we dààr weer over vallen, toch? Verder bevat de shampoo een fortifying complex (Fc) dat zorgt voor opbouw en herstel van glans, ceramide om de kwetsbare gedeelten te herstellen en een Interlock Protein Network (IPN), een systeem dat diep doordringt in de vezellaag van het haar om deze te versterken. Kortom: perfect voor droog en beschadigd haar. Prijs: vanaf €14,95

Primer: dit is een formule met biotine en bevat ook het Interlock Protein Network dewelke het haar versterkt. Dit is een product dat uigespoeld moet worden. Prijs: vanaf €22,95

Sealer: Ook deze bevat biotine en het exclusieve Interlock Protein Network.   De sealer is speciaal bedoeld voor de beschadigde delen van het haar, met focus op de puntjes. Prijs: vanaf €20,90

Alles samen een behoorlijk prijzig triootje mag ik even toevoegen?  Hieronder nog een foto met de ingrediënten van de shampoo – Primer – Sealer.

Geur

Een heel zachte, sensuele, zoet geur die mij doet denken aan kersenbloesem. Subtiel, ruikt absoluut heerlijk.  Ik denk dat je wel een fan moet zijn van een zoete geur, ik kan begrijpen dat niet iedereen dit zo lekker vindt.

De ervaring

Het belangrijkste, maakt dit gamma zijn beloftes waar? De shampoo schuimt zeer “romig” en uitbundig. Het wassen is een prettige ervaring. Bij het uitspoelen echter, voelt mijn haar niet per definitie zacht aan, tenminste niet wat ik zou verwachten na het “romige” schuim. Na een paar keer vrolijk pompen een “kwak” Extreme Lenght primer op mijn lengtes gedaan en laten inwerken. (ik was en verzorg mijn haar altijd als eerst, zo kan het product toch zo’n 5-tal minuten zijn werk doen terwijl ik verder douch) Bij het uitspoelen, inderdaad, zacht haar. Niks meer, niks minder. Gewoon zacht haar. Na het afdrogen en handdoek-droog maken van mijn koppie gebruik ik de Extreme Lenght Sealer … en volgens mij is dít product het kroonjuweel! Ik ben ook en aantal keer die Sealer vergeten, en heb enkel de shampoo en de primer gebruikt … en deze zijn niet extreem buitengewoon. Ze zijn goed, maar voor mij niet per definitie een plekje waardig in mijn “favorite products of all time” lijstje. De Sealer daarentegen, is een leave-in product, en dàt doet wel eer aan de beloftes. Mijn haar ruikt heerlijk, en bij het brushen pluist het veel minder. Ook brengt het daadwerkelijk glans terug.

Conclusie:

Het zijn goede producten, maar voor die prijs had ik misschien toch iets meer verwacht dan “goed”. Voor iemand die droog haar heeft, en lichtjes beschadigde punten denk ik dat dit gamma zeker verbetering kan brengen na een paar keer gebruik… maar dat kan het Ultra Doux Honing gamma ook … tegen een veel prettiger prijsje.  De Extreme Lenght Sealer vind ik – uit dit gamma – het sterproduct, en maakt voor mij wel de beloftes waar: herstel, minder pluis, meer glans, minder beschadigde punten, meer bescherming.

Meer lezen?

Snuffel gerust verder in het Be Lovely gedeelte op mijn blog.  Wil je graag meer weten over een specifiek product, laat het mij gerust weten en ik test het voor jou!

Veel liefs en Be Lovely,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK LEUK:

Review I L'Oréal Mythic Oil - hémelse haar olie!

Review I L’Oréal Mythic Oil – hémelse haar olie!

Review: Dessange sublime restructure gelshampoo

Review: Dessange sublime restructure gelshampoo

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *