Search here...
TOP
Diner Food & Drink Lunch Salade

Regenboog Salade met gebakken kikkererwten

Het zonnetje + Maart doet denken aan lente … en lente doet denken aan … salaatjes!  Ooit al eens kikkererwten gebakken in de pan met een scheutje olijfolie en lekker veel paprika en kurkuma?  Oh hemel …. 🙂  En zo super simpel! Zoals beloofd woensdag, deel ik hieronder het 2de “salade” recept, met de overgebleven geroosterde pompoen en gebakken kikkererwten. 

 Ik had zondag een butternut pompoen liggen in de koelkast die ik in mootjes heb gehakt en in de oven heb gegooid om te “roosteren”.  Daarna heb ik er een kleurrijk -en lekker linzen-slaatje mee gemaakt, kwestie van het jaar van de Peulvrucht wat eer aan te doen!  Het receptje vind je hier.  Alle instructies over hoe gemakkelijk je een pompoen roostert vind je hier.

Ingrediënten voor deze Regeboog Salade:

– Sla mix (ik heb een mix gebruikt van veldsla en ruccola)
– goede bos verknipte peterselie of andere tuinkruiden
– geroosterde pompoen (zie hier)
– 2 tomaten in 4 gesneden
– 1 blik kikkererwten
– pompoenpitten, indien gewenst kan je die even in een pannetje – zonder vetstof – roosteren. 
– beetje olijfolie om te “verstuiven” over de salade of je favoriete dressing
– verkruimelde feta

   Optioneel: zeekraal – ik hoor je denken WTF?!  🙂

IMG_2238

Zeekraal

 

 

 

 

 

[spacer height=”20px”]

Zeekraal is naar het schijnt heel gezond.  Het heeft weinig kcal, maar is een super goede bron van vezels, vitaminen en mineralen. Deze heb ik gevonden in de Delhaize – no worries – kan ook gewoon zonder.  Ik wilde dat gewoon eens proeven, en mijn bevinding is dat de groene sprietjes een beetje “zouterig” smaken.  Niet meer. Niet minder. Geen nood, de gebakken kikkererwten en feta brengen meer dan genoeg smaak mee! 

Zo doe je het:

– Doe het blik kikkererwten in een vergiet, spoel ze goed af, en laat even uitlekken
– Neem een pan, doe er een beetje olijfolie in, kieper de kikkererwten erin en kruid goed met peper, sterke paprika en kurkuma.  Bak zo’n 5-tal minuutjes
– doe de salade mix in een bord, en bestrooi royaal met verse peterselie (of bieslook, of andere verse kruiden)
– Strooi er een beetje zeekraal over = optioneel – of snij een halve rode ui in ringen
– verdeel de in stukken gesneden tomaten over de salade
– strooi er de blokjes geroosterde pompoen over
– giet de gebakken kikkererwten over de salade
– afwerken met olijfolie, verkruimelde feta en (geroosterde) pompoenpitten.
[spacer height=”20px”]

Regenboog salade met geroosterde pompoen en kikkererwten

Smakelijk!
Veel liefs en Be Healthy,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER:

Héérlijke salade met tomaten, feta, ricotta, bacon & geheime kruidenmix!

Héérlijke salade met tomaten, feta, ricotta, bacon & geheime kruidenmix!

Geroosterde paprikasoep met pastinaak

Geroosterde paprikasoep met pastinaak

Kleurrijke en pittige linzensalade met geroosterde butternut

Kleurrijke en pittige linzensalade met geroosterde butternut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *