Search here...
TOP
Be Lovely Body

Dove DermaSpa Uplifted I Review

Hoewel de zwaartekracht mijn lijf nog niet te pakken heeft (hout vasthouden!), probeer ik ‘em toch een stap voor te blijven door steeds te zoeken naar crèmes die mijn huid verbeteren, liften, nét dat extra boost-je geven, de elasticiteit en de stevigheid verbeteren, hydrateren, … the whole nine yards! Eerlijkheid gebiedt mij toe te geven dat ik in mijn dagelijkse routine de etappe “lichaam insmeren” wel eens durf over te slaan. Maar nu, tijdens de feestperiode, een weekje vakantie, … geniet ik van een beetje meer “me-time” en deze nieuwe producten van Dove stonden al een tijdje op mijn wish-list. Ze liggen al een paar maand in de rekken, maar bij deze zijn ze deze week uitvoering gekeurd en getest geweest, én oppie-toppie bevonden!

Packaging

Over het algemeen vind ik de verpakkingen van Dove – net zoals die van Nivea – een beetje aan de saaie kant. Maar hun DermaSpa gamma?! “Hello, come to mama!” Van een make-over gesproken! De verpakkingen zijn heel mooi, de verschillende gamma’s zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden en het geheel oogt nieuw, fris en luxueus. Heel geslaagd wat mij betreft. Er bestaan 3 gamma’s: DermaSpa Goodness3, DermaSpa Uplifted+ en DermaSpa Summer Revived. Het Goodness3 gamma heeft een witte packaging met goudkleurige toetsen, en beweert een droge huid te transformeren naar een babyzacht velletje. Het Summer Revived gamma heeft 2 body lotions in tube vorm die volledig goudkleurig zijn en deze zorgen het hele jaar door voor een getint huidje. Ik heb 2 producten uit de Uplifted+ serie getest, dat beweert je huid zijn stevigheid terug te geven, de elasticiteit te verbeteren en te hydrateren. Nou, als dàt geen motivatie geeft om te smeren!

Ingrediënten

De vederlichte lotion en de verzorgende olie, bevatten beiden de Cell Moisturisers™ technologie, een door Unilever gepatenteerde innovatie in hun verzorgingen. De Cell Moisturisers™ zijn hydraterende, actieve bestanddelen, die van nature aanwezig zijn in zaadoliën. Ze reguleren de vochtbalans van de huid, waardoor de natuurlijke barrière wordt versterkt en je huid wordt beschermd.

De top 3 ingrediënten in de lotion: als 1ste ingrediënt vinden we water terug, op de 2de plaatst staat Glycerin, een natuurlijke vochtinbrenger die water vasthoudt in de huid en water aantrekt. Op de 3de plaats staat een silicone: Dimethicone, een polymeer dat o.a. hydraterende en huidbeschermende eigenschappen heeft. In de olie: het eerste ingrediënt is – helaas- een silicone die vaak wordt gebruikt in de cosmetica en dewelke een unieke vloeibaarheid heeft, wat ervoor zorgt dat het product makkelijk smeerbaar is. Als 2de ingrediënt vinden we druivenpitolie terug, een zogenaamde “droge olie” die niet plakt of vettig aanvoelt.  Als 3de ingrediënt vinden we een huidconditioner terug.
[spacer height=”20px”]
Dove Derma Spa Uplifted textuur en ingrediënten

Geur

Alleen al daarvoor zou je het gamma kopen! De geur is zijdezacht en “waterig” fris, en omvat geurnoten uit waterlelie en komkommer, frisse groene viooltjes, gecombineerd met sensueel sandelhout, Indonesische patchoeli en musk. De geur begint fris en transformeert dan in een poederige, zachte geur die nablijft op de huid. Absoluut zalig.

Dé ervaring

Insmeren wordt instant leuker met deze producten die héél snel intrekken, zalig geuren en eigenlijk een pure verwennerij zijn.

Tot mijn verbazing trekt de olie in recordtempo in mijn huid. De olie is ook héél liquide, bijna zoals water. Niks vet. Niks plakkerig. Hello, georgeous skin! De olie hydrateert mijn huid goed, maar ik weet niet of hij voldoende hydraterend is voor een heel erg droge huid. Voor een normale huid vind ik het een fijne huidolie, die voldoende – maar niet extreem- hydrateert. De fijne geur die nablijft op je huid is een leuke bonus.  De body lotion is ook heel fris, trekt snel in de huid door zijn fijne textuur. Het is geen bodycrème die dik is en “op” de huid blijft liggen, maar heeft eerder een “ontschminkings-melk” textuur.  De lotion smeert heel vlot uit en laat – net zoals de olie – een zalige geur na op mijn velletje.

Conclusie:

Het zijn erg fijne producten, voor een zachte prijs: Uplifted+ Body Lotion 200 ml € 6,99 en Uplifted+ Body Oil 150 ml € 9,99. De moeite waard om aan te kopen, ik heb er absoluut geen spijt van, integendeel! De producten geven een luxe gevoel, en verwennen je velletje van top tot teen. Ze geven me zin om ook eens een product uit de Goodness3 reeks te testen. Kleine side-note: heb je een érg droge huid … dan zou ik misschien niet voor de Uplifted+ lijn gaan, maar voor sterker hydraterende producten.

Meer reviews lezen?

Snuffel gerust verder in het Be Lovely gedeelte op mijn blog.
Wil je graag meer weten over een specifiek product, laat het mij gerust weten en ik test het voor jou!

Veel liefs en Be Lovely,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Estee Lauder Enlighten Review

Estee Lauder Enlighten Review

Review I Garnier Hydra Bomb

Review I Garnier Hydra Bomb

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *