Search here...
TOP
Be Lovely Gezicht & Huid

Review I Clinique Moisture Surge™ 72-Hour crème

Een mooie huid start met hydratatie.  Sinds ik mama ben geworden heb ik het gevoel dat mijn huid droger is geworden. Ok ja, die 39 lentes op de teller ondertussen helpen ook niet mee. 🙂 Maar goed, ik was dus op zoek naar een diep hydraterende crème, die ik – snel snel – kan aanbrengen en die onmiddellijk in de huid trekt. Want s’ochtends met een peuter van twee aan mijn been, moet het allemaal nét dat tikkeltje sneller. 72 uur hydratatie? Mooie belofte, maar ik hou niet van marketing praatjes, ik test het boeltje gewoon liever zélf uit. 🙂

De belofte

Moisture Surge™ 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator is een verfrissende gelcrème en biedt een onmiddellijke hydratatieboost. De formule is verbetert. (als die zo goed is, waarom moet je die dan vernieuwen?) Nieuwe zelfaanvullende technologie met geactiveerd aloë-verawater helpt de huid haar eigen interne waterbron te creëren om zichzelf constant te rehydrateren. What?!
Met een hoge concentratie hyaluronzuur, en een technologie met bewezen werking die 72 uur aanhoudt, zelfs nadat je je gezicht gewassen hebt.”

Serieuze belofte als je het mij vraagt. Zelfaanvullende technologie? Wat moet ik mij dààr bij voorstellen? En een gehydrateerde huid, na het wassen van je gezicht? We zullen zien …

Packaging

Eenvoudig zoals we van Clinique gewoon zijn. Het doosje is groen met zilver en groen opschrift. Ik kan duidelijk zien dat het om een hydraterende gel-crème gaat, geschikt voor alle huidtypes, 50 ml inhoud. Het product is getest op allergieën (dit is volgens mij hartstikke verplicht en dus beetje onnodig om op de verpakking te zetten) en 100% parfumvrij. Bevat geen parabenen.

Het potje zelf is –helaas – van plastiek, ik vind niet echt info over de afbreekbaarheid of het recycleren nadien …het dekseltje is (spiegel)glanzend metaal. Mooi, en ik snap de link met hun zilverkleurige belettering, maar minder handig omdat je daar dus echt àlle vlekken op ziet.

Oh ja, en het is een potje, dat wil zeggen no go snel snel met de vingertjes erin, anders heb je binnenkort een potje bacteriën.

Voorzijde verpakking
Zijkant verpakking
Andere zijkant verpakking

Textuur

Een échte gel crème textuur!  Super aangenaam, als water op je huid, zalig. En in één, twee, drie ingetrokken. Like it!

close-up textuur

Geur 

Hmmm…er zit een héél licht “bloemig” geurtje aan dat ik moeilijk kan thuisbrengen, ik vermoed afkomstig van één van de ingrediënten, maar ik moet mijn best doen want eigenlijk ruikt hij naar niks. Dat er geen parfum inzit geloof ik bij deze dus wel.

Hoe te gebruiken

Gewoon als dagcrème natuurlijk, ik gebruik ‘em soms ook na het douchen als nachtcrème, maar de multitasking formule kan ook gebruikt worden onder of boven make-up, of als masker van 5 minuten.

Ingrediënten

Als eerste zie ik water staan, gevolgd door dimethicone, een synthetische olie die gebruikt wordt om de huid te beschermen en het vasthouden van vocht te verbeteren. Butyleenglycol helpt de verschillende componenten van een product gemakkelijker samen te vloeien en een uniform en glad product te vormen. Glycerine is een natuurlijk product en helpt de huid te hydrateren door vocht uit de omgeving te absorberen. Trisiloxane is van synthetische oorsprong en is een silicone dat als doel zou hebben de huid in goede conditie te houden. Verder zie ik nog extract van groene thee blad, extract van mariadistel, en extract van berk. Wil je meer info over de andere ingrediënten, typ ze dan even in op https://cosmeticsinfo.org/

Kantnota, het geactiveerd aloë-verawater waar ze in hun belofte over spreken staat pas op plaats 14 in de ingrediëntenlijst…als je weet dat de ingrediënten opgelijst worden volgens de concentratie, dan vraag ik mij toch af waarom die zo ver staat?   

De ervaring

Een heel aangename, goed hydraterende gel-crème. Het is net water op mijn huid en dringt onmiddellijk in, zalig! Maquilleren kan direct, je verliest geen seconde. Of de crème 72h hydrateert vind ik wat ver gaan … ook omdat je ten slotte elke dag geacht wordt een crème aan te brengen. Alhoewel het mij als mama van een pittige peuter van twee toch wel meer dan eens voorkomt dat ik gewoon de deur uitren zonder dagcrème … met deze blijft mijn huid toch redelijk ok, dus hij hydrateert best wel langdurig, maar 3 dagen, neen, sorry Clinique. En dat mijn gelaat gehydrateert blijft na het wassen van mijn gezicht? Misschien via laboratorische berekeningen en grafiekjes, maar niet in real life. Wanneer ik onder de douche vandaan kom heeft mijn huid weer écht nood aan een serumpje en hydraterende crème.

Conclusie

Een heel aangename bondgenoot in de zomer door zijn water-gel textuur, parfumvrij dus ook geen zorgen in de zon (let op, minpuntje: er zit geen SPF in dus extra smeren in de zon!) en effectief een diepe hydratatie. Onmiddellijk. Met €32 voor een pot van 50 ml is ook de prijs niet overdreven. Kortom, een goede investering als je op zoek bent naar diepe en toch best langdurige hydratatie en een super lichte textuur. De crème is zo licht dat hij het ook toelaat een serum eronder te gebruiken, zonder dat het eindresultaat “plakkerig” wordt. Zo gebruik ik er s’avonds na het douchen soms het Hyalu B5 serum van La Roche Posay onder, of het Biotherm Life Plankton Elixir. “Layering” noemt een goede vriendin van mij dit, en élke keer als ik s’avonds “laagjes” sta aan te brengen moet ik aan haar denken. Haha! Bedankt Ikram! 🙂 Maar het werkt wél uitstekend!

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *