Search here...
TOP
Geen categorie

Review I Garnier PureActive charcoal scrub-stick

Garnier PureActive Charcoal anti-mee-eters scrub-stick

Een collega-vriend kwam laatst door het dolle heen vertellen wat een ge-wél-di-ge scrub “stick” hij had gevonden. Ik vroeg verbaast: huh, stick?! Jawel, een stick, zoals een deo-stick, hetzelfde principe. Je wrijft die stick gewoon enthousiast over je gezicht, beetje water toevoegen, scrubt als een dolle en hop, onmiddellijk frisse huid, diep gezuiverd! O-kee…dàt moest ik proberen, want wie mij hier al wat langer volgt weet dat ik een héél erge scrub-fan ben, en niet van dat flauwe 10-korrels-in-een-hele-bus-goed, neenee, the real stuff. Het soort dat zó goed is dat je na een paar minuten vanzelf wat zachter gaat wrijven en wat meer water gaat toevoegen uit vrees dat je vel eraf gaat! 🙂

Het moet gezegd, het is ook écht een scrub-stick, die je dagelijks zou mogen gebruiken volgens de verpakking, verrijkt met houtskool van natuurlijke oorsprong en exfoliërende bestanddelen (ja duheu!), dat een hoge exfoliërende werking zou hebben voor het verwijderen van hardnekkige mee-eters en het zuiveren van de poriën. Het idee achter de stick zou zijn dat hij super handig is om mee te nemen onderweg. Bwa, stick of tube…neemt voor mij evenveel plaats in. Maar goed, een scrub-stick is best origineel en te testen waard vond ik. 🙂

dé claim…

Packaging

To the point. Niet nóg eens een kartonnetje mét plastiekje rond het product, neen, gewoon de stick, zonder extra verpakking. Goed, de stick zelf, de dop en het beschermdopje blijven natuurlijk wel van plastiek. Bummer. Ook nergens iets vermeld dat het om recycleerbaar materiaal zou gaan of dergelijke. Ook op hun website vind ik geen informatie over hun verpakkingen of doelstellingen op langere termijn mbt hun verpakkingen. Jammer.

verpakking. zonder extra karton.

Ingrediënten

Ingrediënten en hoe te gebruiken

Als eerste ingrediënt staat – zoals op bijna alle producten – water. Eigenlijk wreed dat een mens betaald voor producten waarvan het hoofdbestanddeel water is. 🙂 Als 2de ingrediënt lees ik Sodium Cocoyl Isethionate, een ingrediënt van plantaardige oorsprong (kokosnoot) en zeer goed biologisch afbreekbaar. Het reinigt mild, maar grondig. Stearinezuur – als 3de ingrediënt – is een van de meest voorkomende verzadigde vetzuren in de natuur. Het wordt gebruikt in cosmetische producten vanwege de hydraterende eigenschappen. Van propyleenglycol is bekend dat het helpt bij het oplossen van alle ingrediënten, en het creëren van een soepel en uniform product. Palmitinezuur is het meest voorkomende verzadigde vetzuur dat wordt aangetroffen in planten en micro-organismen. Het is bekend dat het een heel goed verzachtend middel is en vocht in de huid opsluit.

De houtskool zie ik maar op de 15de plaatst staan, en het salicylzuur op de 20ste plaats. Deze vormen dus zeker niet de hoofdingrediënten.

Als 6de ingrediënt vind ik perliet, een natuurlijk mineraal dat gewonnen wordt uit vulkanisch gesteente. In huidverzorging wordt perliet gebruikt voor zijn vermogen om vocht te absorberen en daarbij de huid te laten ademen. Afgezien van gezichtsmaskers, wordt deze niet-hernieuwbare grondstof meestal aangetroffen in cosmetische poeders en kan het een matwerkend effect hebben om het uiterlijk van een vette huid te verminderen. Bovendien hebben de bolvormige kwaliteiten van perliet zachte exfoliërende eigenschappen, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor polyethyleenkorrels.

Wil je nog meer weten over één of meerdere ingrediënten? L’Oréal heeft sinds kort een gewéldige nieuwe pagina “Inside Our Products” die héél transparant duidelijk uitleg geeft over heel wat ingrediënten. Of op https://cosmeticsinfo.org/ vind je ook echt àlles terug!

Geur

Mannelijk. Dat is eigenlijk het eerste wat mij te binnen schiet, hoewel er een vrouwelijk gezicht op de verpakking staat. Dennegeur-achtig, fris. Niet storend, is ook niet fel aanwezig.

De ervaring

Nog denkend aan de mega enthousiaste collega, stond ik te popelen om die stick te testen. Goed, gezicht goed natgemaakt met lauwwarm water, en hopp, mijn gezicht rondgegaan met de stick. Wauw, dat schuurt écht?! Ik ben een 3-tal keer rondgegaan, en toen achtte ik toch dat er genoeg product op mijn gezicht hing. Gelukkig is het goedje niet zo zwart als op het eerste zicht!

Eerste indruk: het schuurt behoorlijk! Ik maak het besluit extra water op mijn handen aan te brengen, voor ik “rondjes” begin te draaien op mijn gezicht. Goed keuze zo blijkt, want je gaat zowaar na 30 seconden minder hard wrijven! Is dit geschikt voor een gevoelige huid?! Ik check. Op de blijsluiter staat: “in geval van ongemak, verminder het gebruik. Vermijd oog –en lipcontouren en applicatie op een beschadigde huid.“  You think?! Euhm, dit is zéker niet geschikt voor gevoelige huidjes! Echt niet.

De textuur doet mij denken aan – I kid you not – Chif dat je in de keuken gebruikt om je gootsteen te reinigen. Dat is het natuulijk niet, maar het heeft wel dezelfde schurende “zandkorrel”, heel fijn, en ook heel geconcentreerd. I love it! Ik vind hem absoluut geweldig. De hele procedure duurt 3 minuten max, en mijn huid is streelzacht en zichtbaar verfrist. Poriën vernauwd en mee-eters zo goed als verdwenen. Wonder-stick for sure! Maar dus … niet voor gevoelige huidjes, en ik zou deze ook echt niet gebruiken als je veel acné hebt, of ontstekingen.

Een minpuntje misschien: na gebruik hangt er overtollig product aan je stick. Niet super erg, maar niet echt mooi … ik heb het gewoon weggespoeld met water en de stick even laten drogen aan de lucht.

Conclusie:

Als je net zoals ik fan bent van een goede scrub met veel korrels en hoge “schuur-kracht” dan ben je bij deze aan het juiste adres. Voeg daar een zacht prijsje (€7,99 bij DI) aan toe, en je hebt een keeper in je badkamer! Ik vind ‘em TOP!

Ben je op zoek naar een zachte scrub, laat deze dan even aan je voorbij gaan. Ook mensen met een gevoelige huid, huidontstekingen, zware acné, … zoeken beter naar een mildere variant.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze review!
Deel gerust je opmerkingen, gedachten, meningen, … alles is welkom!

Cheers, en stay Lovely Healthy,
Tamara

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *