Search here...
TOP
Be Healthy Work it Out

iMoove Review – waar training & plezier samenkomen!

Januari is dé maand bij uitstek voor goede voornemens. En wie zegt dat sport altijd gelijk moet staan aan HIIT, fietsen of lopen? Eerder deze week ben ik uitgenodigd door Be Delicious in Groot-Bijgaarden om kennis te maken met de revolutionaire iMoove!  Hoe dàt ging lees je hier!

Eén van mijn eigen doelstellingen dit jaar is terug tijd in te plannen om te bewegen en te sporten. En ja, je leest het goed – inplannen – want dat moet ik echt doen, anders komt het er gewoon niet van, wegens een permanente “to-do-lijst” van 150 dingen die allemaal prioritair en dringend zijn. Je kent het vast ook. Echter, een workout van 1 uur is slechts 4% van een dag, en daar kan echt geen enkel excuus tegenop!

Alright, back to the iMoove!

Afgelopen maandag werk ik hartelijk ontvangen door de zaakvoerdster van het instituut Be Delicious, Valérie Seyns, en mocht ik kennis maken met het best impressionante toestel gedurende ruim een uur. Eerst en vooral werd mij haarfijn uitgelegd hoe het toestel werkt, wat het precies doet, en al mijn bijkomende vragen werden met accurate kennis van zaken beantwoord door Valérie.

Wat is het?

De iMoove is – in tegenstelling tot bijvoorbeeld de PowerPlate – geschikt voor zowel jong en oud, in vorm of uit vorm, beginner of expert, en zélfs goed voor mensen met rugproblemen door het opnieuw doen werken van de tussenwervelspieren. Het toestel heeft maar liefst 700 ingebouwde trainingsprogramma’s, gaande van revalidatietraining tot yoga en zelfs intensief sporten voor gevorderde atleten. Elk programma zorgt voor een specifieke training, en duurt zo’n 20-30 minuten, inclusief een warm-up en cool-down.

Wat mag je verwachten bij regelmatig gebruik?

Meer kracht
Grotere lenigheid
Meer stabiliteit
Verhoogd calorieverbruik tijdens training
Elegante bewegingen
Strakker en meer afgelijnd lichaam

Mijn ervaring?

Ik stap een beetje onwennig op het elliptisch platform, en Valérie laat mij eerst – rustig – even kennis maken met de “ellispherische bewegingen” van het toestel. Jeetje, is dat vreemd! Het lijkt wel of het toestel mij voortdurend uit balans wil brengen met zijn ei-vormige bewegingen, veranderen van richting, … hallo, concentratie vereist!

Na een degelijke introductie, mag ik op mijn ééntje het toestel verder uitproberen. Na een 10-tal minuten begin ik te wennen aan het steeds veranderende platform en de interactieve instructies, en krijg ik het gevoel dat dit een combinatie is van een WII Balance Board, een Core Stability Training en een Krachttraining allemaal in één.
De fun van een WII Balance Board, want je volgt de instructies op het scherm zoals o.a. squatten – terwijl je ondertussen constant opnieuw je balans moet zoeken en je lichaam moet bijsturen, wat hoofdzakelijk gebeurd met je buikspieren = Core, dus dit is ook nog eens een 360° buikspiertraining! En … door de oefeningen met de weerstands-riemen krijg je er ook nog een intense krachttraining bij.
Plezier en concentratie ten top en na een 20-tal minuten laten mijn benen mij een beetje “beverig” weten dat het genoeg is geweest. In totaal heb ik 25-30 minuten getraind en het voelt alsof ik een halve marathon heb gelopen, vooral in mijn kuiten en benen. Ook mijn armspieren zijn blij de weerstandsriemen terug op zijn plaats te mogen hangen!

Ik ben best onder de indruk. Dit is niet alleen fun, maar echt een alles-in-één training, en doorbreekt de “sleur” van gewone traditionele trainingen. Bovendien is het erg intensief omdat echt héél veel spieren tegelijkertijd worden aangesproken en dus tijdwinnend. Ideaal voor drukbezette mensen die het maximum uit hun tijd én hun training willen halen. 

Meer zien?
Dit filmpje toont het potentieel van het toestel:

En de prijs?

Voor 1 maand betaal je €100 en daarvoor mag je – mits het maken van een afspraak – zoveel trainen als je wilt! Dat houdt in een volledig programma op de iMoove van maximaal 30 minuten, aangevuld – als je nog kan – met de andere toestellen in de fitnessruimte.

Wil je liever onder begeleiding trainen, dan kan je bij Be Delicious ook terecht voor Personal Training, inclusief het gebruik van de iMoove, voor €30 per training.  Verder kan je er ook terecht voor de populaire TRX Suspention Training, PowerPlate, Slimline, LPG-Endermologie, Bodysculptor en vele andere schoonheidsbehandelingen. 

Stay tuned voor meer reviews!

Veel liefs & Stay Healthy,
Tamara
 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Hoe belangrijk zijn bewegen en sporten?

Hoe belangrijk zijn bewegen en sporten?

Waarom is zoet & vet zo onweerstaanbaar lekker?

Waarom is zoet & vet zo onweerstaanbaar lekker?

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *