Search here...
TOP
Be Lovely Gezicht & Huid

Review: l’Occitane Radiance Scrub & Mineral Moisture Mask

Ik weet niet meer hoe ik die gevonden heb, maar ik vond ze super schattig: 2 mini maskers van 6 ml: een Radiance scrub & een Mineral Moisture Mask, het perfecte duo toch? Ik ben er dus meteen mee aan de slag gegaan!

Packaging

Ultra cute eigenlijk, deels daarvoor ben ik ervoor gevallen. En omdat dit slechts 6 ml is, kost het maar €4,50 per stuk om te proberen! Win-win vond ik! Bij nader inzien heb je dus wel én een kartonnetje, én een plastic verpakking, én een aluminium afneemlipje…ik vind op de verpakking ook niks terug qua recycleerbaarheid of andere “sustainable” elementen. Hmmm…

De geur

De radiance geur heeft een hemelse citrus geur, ik bleef eraan ruiken! Op de verpakking staat “with freshly-harvested Corsican pomelo” en zo ruikt het ook echt, zalig!
Het Mineral Moisture Mask ruikt veel zachter, waterachtig, beetje bloemig, heel fris.

De textuur

Beiden zijn gel-achtig van textuur vond ik, aangenaam, al vond ik de scrubversie wel héél erg weinig scrubdeeltjes bevatten. Ik ben ze echt gaan zoeken…bummer, want ik ben een echte scrub-liefhebber!

De ingrediënten

Niet onbelangrijk! Ik begin met de Radiance Scrub. Als eerste zie ik water zijn, gevolgd door glycerine, veel gebruikt en gekend omwille van zijn hydraterende eigenschappen. Polysorbate 20 is een emulgator die bijvoorbeeld wordt gebruikt om etherische olie en andere geurstoffen met water mengbaar te maken. Het kan ook worden gebruikt om niet met water mengende werkstoffen met water mengbaar te maken. Als 4de ingrediënt zie ik citrus paradisi staan, het grapefruit extract dus. De rest van de ingrediënten vind je hieronder:

Het Mineral Moisture Masker begint eveneens met als hoofdingrediënt water, gevold door – opnieuw – glycerine, en vervolgens propanediol. Hoewel propanediol voornamelijk als een oplosmiddel, geurstof en conserveermiddel gebruikt wordt, werkt het ook hydraterend en verzachtend voor de huid. Vervolgens zie ik octyldodecanol, is een heldere, reukloze “vette” alcohol met uitstekende oplosmiddeleigenschappen. Het wordt geproduceerd uit natuurlijke vetten (niet dierlijke) en oliën door reductie van de vetzuurgroepering tot de hydroxylfunctie. Betaine is een aminozuur uit extract van suikerbiet, het heeft anti-inflammatoire en kalmerende eigenschappen. De volledig lijst van ingrediënten vind je hieronder:

De ervaring

Ik ben een mega scrub madam, en dus ben ik gelijk met het gele bolletje de douche ingesprongen. Na nogmaals uitvoering de geur te hebben opgesnoven, ben ik begonnen het product te verdelen over mijn gezicht. Eerste opmerking: waar zijn de scrubdeeltjes?! Tweede bedenking: euh..dit is veel te veel voor enkel je gezicht en de verpakking kan je niet meer sluiten na opening…damn. OK, ik besluit mijn décolleté dan ook maar een scrubbeurt te geven (wat ik wel vaker doe, is mega goed om ook daar een stralende jonge huid te behouden!) en ook naarna had ik nog product over…beetje jammer van de verspilling én jammer van het flauwe scrubvermogen…

Het masker: de gel-textuur laat zich gemakkelijk aanbrengen, 6 ml is voldoende om je hele gezicht van een deftige laag te voorzien. Hoewel het masker blauw ziet in het potje, wordt het transparant op mijn gezicht. Heerlijk subtiele watergeur… ik laat het 20′ zitten alvorens af te nemen en mijn gezicht na te spoelen. Mijn gelaat voelt heerlijk zacht en gehydrateerd, dus het masker heeft zijn werk gedaan. Een wauw-gevoel? Neen, helaas, sorry L’Occitane. Het masker is goed, zonder meer vind ik.

Conclusie

Ben je echt op zoek naar een super scrub, check dan zeker de Jorgobé scrub want deze is zonder meer uitzonderlijk!! En hou je van maskers, check dan zeker deze eens van Dr. Van Der Hoog. Ik was ontgoochelt in de scrub, maar als je een heel gevoelige huid hebt, is hij voor jou misschien heel geschikt. Ben je een mega scrub fan en heb je geen last van je huid, dan zou ik deze voorbij laten gaan. Het masker vond ik goed, het doet wat het moet, maar ook hier had ik geen wauw-gevoel. Gewoon goed. Natuurlijk, voor €4,50 kan je beiden natuurlijk zélf even gaan testen. 🙂 Laat me gerust weten wat jij ervan vindt!

Groetjes en stay lovely,
Tamara

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *