Search here...
TOP
Bad & Douche Be Lovely Body

Rituals Sakura Scrub I Review

Sakura Scrub – Rituals – Organic Rice & Cherry Blossom Sugar body scrub

Ik hou van de producten van Rituals, alleen al de geuren zorgen voor “instant hapiness” vind ik. Na wat heerlijk snuffelen aan alle potten, besloot ik deze “Sakura Scrub” mee te nemen omwille van zijn zalige geur. Ondertussen al goed gebruikt (zegt dit genoeg?).  Hoog tijd dus voor een review! 

Packaging

De verschillende collecties krijgen bij Rituals een verschillende kleur: Ayurveda, Hammam, Laughing Buddha, Sakura, Samurai en Tao. De Sakura Scrub heeft een groene kleur, wat toch een beetje zen aanvoelt, en “klopt” bij de omschrijving van organische rijst en kersenbloesem ingrediënten. De pot ziet er luxueus uit, groot, stevig, met een glanzend zilverkleurig deksel, het logo van Rituals, de naam van het product, versierd met een kersenbloesem tak. Inhoud van de pot 375 gram. Op de achterzijde staat de gebruiksaanwijzing en ook de ingrediënten. Als ik écht een minpuntje moet geven is het dat het een (stevige) plastieken pot is.

Ingrediënten

De ingrediëntenlijst is perfect terug te vinden op de website, bij de product omschrijving alsook op de achterkant van de pot. Het eerste ingrediënt is sucrose oftewel suiker. 2de ingrediënt Ethylhexyl stearate, een olie-basis, verder isopropyl myristate – klinkt vreselijk maar wordt gebruikt om een goede absorpie door de huid te verkrijgen – niks alarmerend. De rest is een vrij lange lijst aan verzorgende oliën: avocado, amandel, jojoba, saffloerzaadolie, zonnebloemolie, en ook rijstextract en japanse sierkersextract. Dik ok vind ik!

Geur

Een heel zachte, sensuele, zoet geur van Kersenbloesem. Subtiel, ruikt natuurlijk. OMG! Absoluut heerlijk!

De ervaring

De “korrel” is duidelijk aanwezig. De textuur bestaat een combinatie van een vrij grove scrub-korrel en olie, dus echt een suiker-olie scrub! Bij het inmasseren lost de (suiker) scrub langzaam op, terwijl de oliën mee in de huid gemasseerd worden. Dit vind ik wel fijn, want zo kan je niet “over”-scrubben of te lang scrubben. Je scrubt net zolang totdat de suiker is opgelost en dat gaat vrij snel. Daarna heb ik nog een minuutje de oliën laten inwerken en dan afspoelen. Bij het afspoelen zag ik het water in parels van mijn lijf aflopen – beetje zoals een auto dat gewaxt is J wat mij liet weten dat mijn huid nog omhult was door de verzorgende oliën. Bij het afdrogen verdwijnt dat voor een stuk, waardoor je huid niet vet, maar wel zalig zacht en subtiel geparfumeerd achterblijft. Instant boyfriend –en party proof, een bodymilk smeren hoeft niet meer!

Conclusie:

Als je fan bent van een iets stevigere scrub-korrel en als je houdt van olieachtige scrubs, dan is deze echt helemaal top! De geur is ook om te watertanden: subtiele zoete geur van kersenbloesem. Deze scrub houdt het midden tussen een milde – en een stevige scrub. Voedend maar niet vet of plakkerig. Hij heeft een beetje het beste van 2 werelden. Zijn Prijs €19,50

Kleine kanttekening: deze scrub is iets minder geschikt als je nadien met een zelfbruiner aan de slag wilt gaan. Door de olie aanwezig in de scrub krijg je een reëel risico op vlekken! Beter niet doen dus!  

Veel liefs en Be Lovely,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Review I Dove Derma Spa Uplifted+  Review

Review I Dove Derma Spa Uplifted+ Review

Review: H&M Midnight Muse Body Scrub

Review: H&M Midnight Muse Body Scrub

Review: Collistar Talasso Body Scrub

Review: Collistar Talasso Body Scrub

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *