Search here...
TOP
Be Lovely Body

The Body Shop Pinita Colada Body Sorbet I Review

Toen Body Shop met een lijn Pinita Colada uitkwam moést ik dit gewoon proberen! Omdat ik hou van licht texturen sprak vooral de Body Sorbet mij erg aan.  Eénmaal in de winkel, snuffelen, even aanbrengen op mijn hand … en verkocht! Oh my … wat een héérlijke tropische geur! De hele Body Shop Pinita Colada Body Sorbet review lees je hieronder.

Die zomer “limited editions” vind ik altijd geweldig! Sommige producten ruiken zo lekker dat je bijna zin hebt om het spul op te eten! Haha! De Pinita Colada lijn bestaat uit 4 producten:

– Pinita Colada Body Butter – €6 voor 50 ml en €16 voor 200 ml
– Pinita Colada Body Sorbet – €11 voor 200 ml
– Pinita Colada Body Scrub – €18 voor 250 ml
– Pinita Colada Body Wash – €7 voor 250 ml

Omdat ik natuurlijk niet altijd alles kan kopen (ai, mijn portemonnaie!) heb ik de Body Sorbet met heel veel plezier gebruikt en deze review gaat ook over de sorbet.  In de zomer zoek ik vooral lichtgewicht texturen met frisse en fruitige geuren die mijn huid optimaal hydrateren en snel intrekken. Een body butter vind ik nogal “zwaar” vandaar mijn keuze om de sorbet te reviewen.

Piñita Colada Body Sorbet
“Geef je huid een voorsmaakje van onze lichte, hydraterende sorbet voor een verkoelende uitbarsting van hydratatie.”

Body shop Pina Colada Body Sorbet product review

Packaging

De verpakking laat niets aan de verbeelding over.  Op alle producten van de lijn kan je héél duidelijk de vrolijke afbeelding zien van kokos, ananas en een vleugje munt. Integenstelling tot de body butter en de scrub (die in een pot zitten) komt de Body Sorbet in een tube, wat ik heel handig vind en vooral ook hygiënisch.  Ik zit niet graag met mijn vingers in een pot, waarbij het product onder mijn nagels komt te zitten.  Ok, je kan een spatel gebruiken, maar ik wordt niet voor niks Miss Duracell genoemd. 🙂 Het moet vooruit gaan!

De tube is stevig, met een degelijke zwarte dop.  Op de voorzijde begon ik bijna spontaan te watertanden bij het idee aan Pina Colada.  Op de achterzijde staat in 13 talen (!) waar het product voor dient en vind ik ook gemakkelijk de ingrediënten terug.  Ook het icoon dat het product niet geschikt is om op te eten en (ver) uit de buurt moet gehouden worden van kinderen is een plus.

Inhoud van de tube: een royale 200 ml.

Geur

Oh my … een enorm fruitig aroma van ananas en kokos komen mij tegemoet en ik waan mij bijna onmiddellijk op een tropisch eiland slurpend van een kokosnoot. Hello Caraïben!  De geur is sterk aanwezig, met vooral de zoete toetsen van de ananas die de bovenhand nemen.  Even had ik schrik van dat zoete geurtje, maar eenmaal uitgewreven op mijn huid verdwijnt het zoete en komt er een meer fruitige frisse geur tevoorschijn die – topper! – verbazend lang blijft hangen.

Textuur

De textuur is vrij dik, maar tegelijk ook heel luchtig waardoor het gemakkelijk in mijn huid dringt.  De sorbet is verfrissend, en wrijft geweldig goed uit, brengt verkoeling en hydrateert instant! Een tip die ik al eens heb gegeven hier op de blog: bij extreem heet weer de tube in de koelkast plaatsen 🙂 Hierdoor wordt hij extra verfrissend!

Body shop pina colada bod sorbet textuur

Body shop pina colada bod sorbet textuur closeupBody shop pina colada bod sorbet textuur reviewBody shop pina colada bod sorbet textuur review op handIngrediënten

Als eerst ingrediënt lees ik aqua/water, onmiddellijk gevolgd door PEG-8 wordt gebruikt in cosmetica als surfactant en emulgator.  Glycerine heeft vochtregulerende eigenschappen en zorgt voor hydratatie van de huid. Butylene Glycol zorgt in lichte mate voor een verhoging van de huidvochtigheid en helpt om andere werkzame stoffen te helpen opnemen. Isododecane is een huid conditioner, verder zie ik dat er parfum inzit. Caster olie, ook wel Ricinus olie genoemd, wonderboomolie of gewoon wonderolie en is een natuurlijke olie die voor vele doeleinden gebruikt kan worden. Verder zit er ook honing in, sesamzaad olie, aloe, en cocos &ananas extract.  Ik zie geen alcohol, joepie!!

De volledige lijst vind je op onderstaande foto terug:

Body shop Pinita Colada ingrediëntenDé ervaring

Alleen al voor de geur ga ik volledig voor de bijl! De sorbet ruikt naar tropische eilanden, staat mooi in mijn badkamer en de textuur is héél aangenaam, romig maar luchtig tegelijk en trek ontzettend snel in mijn huid.  Mijn huid is gehydrateerd en ruikt heerlijk na voor een lange tijd.  Kwa hydratatie vind ik het goed, maar ik heb dan ook een normale huid.  Ik heb niet de indruk dat de sorbet diepgaand hydrateert (diepere lagen van de huid) en het is echt wel nodig om élke dag te smeren.  Niet dat ik daar – met die goddelijke geur – iets op tegen heb! 🙂 Maar ik weet niet of zijn “hydraterend vermogen” voldoende is voor mensen met een heel droge huid. Kleine – maar belangrijke kantnota voor mensen met een erg gevoelige huid – Ik vind het schitterend dat er geen alcohol in zit!

Conclusie

Een absolute goddelijke zomerse body sorbet! Ben je op zoek naar de geur van kokos, ananas en tropische eilanden dan heb je jouw “ding” écht gevonden! Een lichtgewicht formule die snel intrekt, aangenaam is in gebruik en je huid lang hult in een tropische geur.  Een écht zomers hebbeding!  Ben je iemand die niet zo tuk is op zoete geuren, of iemand met een erg droge huid … dan kan de sorbet misschien niet voldoende hydraterend zijn voor jou.  In ieder geval, met deze Body Shop Pinita Colada Body Sorbet … badkamerfun verzekerd!

Heb jij hem al gebruikt? Wat vond jij ervan? Laat gerust een reactie achter hierond!

Veel liefs & Stay Lovely,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

Garnier Skinactive Hydra Bomb Masker

Review I Dove Derma Spa Uplifted+  Review

Review I Dove Derma Spa Uplifted+ Review

Biotherm Aqua Gelee review

Biotherm Aqua Gelee review

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *