Search here...
TOP
Be Healthy Food & Drink Lunch Salade

Tonijnsalade – De gezonde mayo-vrije versie

Tonijn zit boordevol proteïnen,  maar tonijnsalade daarentegen … is meestal niet zo “healthy” en gezond, maar zit bomvol mayonaise en andere troep.  Dit is een super gemakkelijk receptje, klaar in 5 minuten, heerlijk romig, en kan gegeten worden op een broodje ofwel in een salade. Wat je ook verkiest … dit is het beste van 2 werelden!

Tonijn is een schitterende keuze wanneer het om gezond eten gaat.  Dat komt omdat tonijn rijk is aan proteïnen, vitamine B12 en ijzer, en relatief weinig vet en calorieën bevat. Avocado zit vol met goede vitaminen en mineralen én is een uitstekende bron van omega 3 vetten – the good guys!  Het zorgt ervoor dat je huid sterker wordt, en gaat rimpels tegen. Daarnaast bevordert het gezonde bloedsuikerwaarden, houdt het je cholesterolwaarden in goede stand, en zal het je darmflora bevorderen. Door voldoende goede cholesterol – van o.a. bijvoorbeeld avocado – verklein je de kans op hart- en vaatziekten.  Avocado’s zijn rijk aan vitamine K, folaat – de actieve vorm van foliumzuur, vitamine E, vitamine C en bevat meer dan 20 belangrijke vitamines en mineralen. Het is dus eigenlijk een héle grote multivitamine! 🙂

Springen je haren van het woord vet nog steeds overeind? Of bestaat je totale energie inname – alles wat je eet en drinkt – voor ongeveer 30% uit gezond vet? Als je de tweede vraag met nee hebt beantwoord dan eet je waarschijnlijk te veel koolhydraten … Echt, van gezond vet word je niet dik. Van te veel koolhydraten wel.  Meer hierover vertel ik graag in een ander “postje”.

Alright, hoe maak je dit omega-3 “wondertje”:

1 avocado
2 blikjes van 95 gram tonijn
zout, peper en kruiden naar smaak
 

IMG_1533

 
 

 

[spacer height=”20px”]

Doe de 2 blikjes tonijn in een potje,
Doe er de avocado bij,
Prak het geheel met een vork tot “moes”
Kruid naar smaak met knoflookpoeder, zout en peper. Voeg eventueel wat peterselie, basilicum of koriander toe als je dat lekker vindt.
[spacer height=”20px”]Tonijnsalade met avocado zonder mayonaise

Laat het je smaken!

Veel liefs & Stay Healthy,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER:

Kleurrijke linzen salade met rode bietjes en feta

Kleurrijke linzen salade met rode bietjes en feta

Héérlijke fris-zoete salade met rode biet, avocado en grapefruit

Héérlijke fris-zoete salade met rode biet, avocado en grapefruit

 

 

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *