Search here...
TOP
Diner Food & Drink Lunch

Torentje van gegrilde groenten, mozarella en pesto – Veggie & Glutenvrij

Grillen en zomer zijn voor mij 2 woorden die onafscheidelijk samen gaan!  In de zomer heb ik ook veel meer inspiratie om vanalles te grillen. 🙂 De BBQ steek ik daar zeker niet altijd voor aan, mijn Ikea grillpan doet het uitstekend! Dit torentje van gegrilde groenten, mozarella, pesto en geroosterde pijnboompitjes is niet alleen über-gezond, maar ook nog eens volledig vegetarisch en glutenvrij!  En zoals alle recepten op Lovely Healthy klaar in minder dan 30 minuten! Grillpannen in de aanslag!

Na de Kokos kwark met krokante granola & honing gegrilde abrikozen, én mijn Piña Colada Breakfast Bowl met vers gegrilde ananas vond ik het tijd om weer eens wat groenten op de grill te gooien. 🙂 Met een aubergine, een courgette en een “verloren” tomaat in de aanslag ben ik uiteindelijk gekomen tot dit “Torentje van gegrilde groenten, mozzarella en pesto”.  Dat een “torentje” bouwen niet mijn beste vak is, bewijst de foto, want mijn toren was meer een toren van Pizza geworden toen ‘ie uit de oven kwam, en dus heb ik hem maar in twee verdeeld. Haha… :’-)

Wat heb je nodig voor 1 persoon:

1 aubergine, in plakken (ik had geen mandoline die lang genoeg was, dus ik heb gewoon een mes gebruikt)
1 kleine courgette, in plakken
1 tomaat in plakken (coeur de boeuf tomaten vind ik het handigst omdat die ook in het midden stevig zijn, en minder water bevatten.  Lees: je tomaat valt minder snel uit elkaar 🙂 )
1 bol mozzarella, in plakken gesneden
Ongeveer 3 eetlepels pesto (homemade is best, maar een potje doet ook het werk)
olijfolie
zout, peper en Provençaalse kruiden
2 eetlepels pijnboompitjes, geroosterd in een pannetje zonder vetstof.

Pijnboompitjes roosteren

Pijnboompitjes roosteren

Zo ga je te werk: 

Verwarm de oven voor op 180°C
Allereerst snij je de aubergine, courgette, de tomaat en de mozzarella in plakjes.
Om de aubergine lekker zacht te maken, én als je de tijd heb, leg je de plakjes – bestrooid met wat grof zout – onder bv. een grote zware snijplank of tussen een paar borden zodat ze hun vocht loslaten. Zo heb je ook minder olie nodig.  (ik probeer ze zo’n half uurtje te laten liggen)
Ondertussen kan je de pijnboompitjes roosteren.
Verwarm een grillpan en giet er een goede scheut olijfolie in.
Grill alle plakken courgette, aubergine en tomaat, gekruid met een beetje peper, zout en flink wat Provençaalse kruiden.
Neem je ovenplaat, leg er een bakvel in en nu komt de “moment suprême” 🙂 nl. een torentje maken!
Begin met je grootste plak aubergine, daarop een plak courgette en besmeer met pesto.  Daarop komen plakjes tomaat, en plakjes mozzarella.
Herhaal dit een stuk of 4 keer, of net zolang tot je groentjes op zijn.
Steek dit “torentje” in de oven gedurende 10 minuten.
Serveer in een mooi bord, en werk af met een paar takjes verse basilicum en de geroosterde pijnboompitjes.

Grillen all the way! Laat je gaan! :-)

Grillen all the way! Laat je gaan! 🙂

En laagjes maken ... of een "torentje"

En laagjes maken … of een “torentje” en dan nog 10 minuutjes in de oven steken zodat de mozzarella lichtjes smelt.

Héérlijke vegetarische, glutenvrije en koolhydraatarme maaltijd.

Héérlijke vegetarische, glutenvrije en koolhydraatarme maaltijd.

Dit is volledig vegetarisch en glutenvrij.  Soms eens koolhydraatarm eten doet wonderen voor mijn buik, vooral s’avonds.  Brood doet mijn buik zwellen als een ballon, en dat opgeblazen gevoel blijft voor een lange tijd.  Af en toe eens een paar dagen veggie of koolhydraatarm eten is een top-remedie! Reisje gepland, bikini-time,…go low carb.  Beste tip die ik kan geven, je buik is gegarandeerd een stuk platter.  En ja, natuurlijk eet ik pasta, quinoa, rijst, … en heb je dat ook nódig in een gezond eetpatroon.  Maar af en toe es een dagje veggie doet me goed. 🙂

Torentje van gegrilde groenten, mozarella en pesto – Veggie & Glutenvrij
Author: Lovely Healthy (Tamara)
Prep time:
Cook time:
Total time:
Ingredients
  • 1 aubergine, in plakken
  • 1 kleine courgette, in plakken
  • 1 tomaat in plakken
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • Ongeveer 3 à 4 eetlepels pesto van goede kwaliteit of homemade
  • olijfolie
  • zout, peper en Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels pijnboompitjes, geroosterd in een pannetje zonder vetstof.
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Allereerst snij je de aubergine, courgette, de tomaat en de mozzarella in plakjes.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder vetstof
  4. Verwarm een grillpan en giet er een goede scheut olijfolie in.
  5. Grill alle plakken courgette, aubergine en tomaat, gekruid met een beetje peper, zout en flink wat Provençaalse kruiden.
  6. Neem je ovenplaat en leg er een bakvel in
  7. Begin met de grootste plak aubergine, daarop een plak courgette en besmeer met pesto. Daarop komen plakjes tomaat, en plakjes mozzarella.
  8. Herhaal dit 4 keer, of net zolang tot je groentjes op zijn.
  9. Steek dit “torentje” in de oven gedurende 10 minuten.
  10. Serveer in een mooi bord, en werk af met een paar takjes verse basilicum en de geroosterde pijnboompitjes.

Geniet van je super gezond Torentje van gegrilde groenten, mozarella en pesto!

Vragen of suggesties?  Fire away! Onderaan deze post kan je al je opmerkingen kwijt, die ik met veel enthousiasme lees!

Veel liefs & Stay Healthy,
Tamara

 

DIT VIND JE VAST OOK LEKKER:

Bloemkoolpuree met safraan en kabeljauw in prosciutto-jasje

Bloemkoolpuree met safraan en kabeljauw in prosciutto-jasje

Healthy veggie burger met gegrilde halloumi en gegrilde groenten

Healthy veggie burger met gegrilde halloumi en gegrilde groenten

Kleurrijke gevulde puntpaprika's

Kleurrijke gevulde puntpaprika’s

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *