Search here...
TOP
Be Healthy Boek Reviews

Vegadutchie Boek I Review

Inspiratie voor een gezondere levensstijl, waar begin je? Wel, het boek Vegadutchie van Jolijn Pelgrum zou wel eens een goede start kunnen zijn.  Ook wanneer je (nog) niet bekend bent met een veganistische levensstijl, is dit boek is een geweldig plaats om te beginnen.  Geen zin in veganistisch, maar gewoon op zoek naar een “healthy” levensstijl? Yes, ook dat kan perfect met dit boek!  Ik vind Vegadutchie hét perfecte “startersboek” vol inspiratie, degelijke uitleg, kleurrijk en praktisch.

Vegadutchie – Verleidelijke recepten voor een puur & gezond leven

Auteur

Jolijn Pelgrum is een foodie, fotograaf en voedingscoach. In juni 2011 begon ze met haar blog vegadutchie.nl om plantaardige recepten te delen.  Haar drijfveer is te laten zien dat een gezonde levensstijl heel eenvoudig, toegankelijk en leuk is. Meer lezen kan op haar blog www.vegadutchie.nl

Buitenkant van het boek

Het boek is een hardcover, en beslaat 176 pagina’s. Het boek sprak mij in de eerste plaats aan omwille van de vrolijke, heel kleurrijke voorzijde. Ook de achterkant is in “girly” roze, met witte tekst.

Lay-out, kleuren, illustraties en foto’s

Over de layout en foto’s kan echt niks negatiefs gezegd worden. De foto’s zijn ronduit prachtig en geven zin om het bijhorend recept te maken. Ik vind het een vrij “girly” boek met veel roze, muntgroen, … misschien net iets minder geschikt als cadeau voor je hubby. 🙂

Inhoud, recepten en moeilijkheidsgraad

In het begin van haar boek geeft Jolijn uitleg over haar “keukenkastjes”. Welke keukenspullen kan je daarin vinden, ze vertelt over verschillende producten, geeft meer informatie over granen, peulvruchten, noten en zaden, olie en azijn, plantaardige soorten melk, meel –en bakproducten en een aantal minder bekende items zoals norivellen, tempé, tahin, misopasta,… zodat ook de beginner volledig “mee” is.

Verder is het boek duidelijk ingedeeld volgens “gang” met ontbijtrecepten, smoothies & drankjes, lunch, avondeten, toetjes & snacks, tot zelfs een aantal pagina’s met zelfgemaakte beautyproducten.

Vooraleer je met dit boek aan de slag kan gaan, zal je wel best even online gaan winkelen, want ik weet niet of iedereen zomaar edelgistvlokken, boekweitmeel, mejouldadels, chiazaad, ahornsiroop, havermeel, boekweitkorrels, gierst, etc. in zijn/haar keukenkastjes heeft staan.

Heb je dit wél, of heb je je voorraadjes aangevuld met deze – in het boek veel voorkomende – items, dan is de rest vrij eenvoudig. Het boek leest vlot door, de grote kleurrijke foto’s spreken erg aan, en de recepten zijn niet moeilijk, praktisch, inspirerend. Voor wie voor het eerst veganistische recepten bekijkt en wellicht van ‘lifestyle’ wil veranderen is het absoluut een goede aanschaf, en een goede plaats om te starten. Voor wie al lang(er) veganistisch eet denk ik niet dat er veel nieuwigheden instaan.

Pluspunten

– Mooie layout, prachtige kleurrijke foto’s
– Goede vrij gemakkelijke recepten, duidelijke uitleg, praktisch
– Ook wanneer je niet bekend bent met veganistische recepten, zijn de voorgestelde recepten heel goed doenbaar.
– Ideaal voor iemand die zijn levensstijl wil veranderen of voor de beginnende veganist

Minpunten

– Misschien iets minder geschikt voor mensen die al lang(er) veganistisch eten
– Geen “vernieuwende” recepten.

Prijs

Te koop bij bol.com voor de prijs van €22,99.

Een recept uit dit boek?

Zin om een receptje uit dit boek te proberen?
Deze geroosterde paprikasoep met pastinaak is er ééntje van!

Veel liefs, & stay healthy,
Tamara

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Power Smoothie met biet en zoet grapefruit

Power Smoothie met biet en zoet grapefruit

Smoothie van banaan, peer, spinazie en rijst-kokosmelk

Smoothie van banaan, peer, spinazie en rijst-kokosmelk

Lente Detox met smoothies

Lente Detox met smoothies

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *